ricco1 07.06.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 a ten maly kominek z tylu domu to widze ze zlikwidowalas bo jakis wiekszy jest zamiast niego? ciekawe jak u mnie bedzie wygladala lukarna w sypilani (nad tym pokoikiem na parterze)...bo musialem sie do sasiadow przysunac na 3 metry i zlikwidowac okna....wiec cos za cos:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 heloł))) stoliczki calkiem fajne i prawdopodobnie ktorys napewno bedzie pasowal wymiarami kolo schodow:)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 a jak mam ten dziennik ze tak powiem zalozyc tutaj??? co do kominka to ja tez nie wiem jeszcze czy jais wybierzemy i go od razu wmurujemy....wiec pewnie tez zrobimy najpierw komin a potem sie dobierze....poki co bede negocjowal cene z kierownikiem budowy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) tez prawda:)))) ja poki co ustalam z bankami jakie dokumenty beda im potrzebne do kredytu:)))) cwaniaczki:)) a jeśli chodzi o najmniejszą konicznykę (może dzis na USG juz w 100% bedzie wiadomo czy to koniczynek czy koniczynka) to zarowno ona jak i jej mamusia czuje sie wysmienicie:)))) a to juz 6 miesiąc leci:)) Edytowane 8 Czerwca 2010 przez ricco1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.06.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 cześć Gosienko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 ooo, ale tu fajnie a ja dopiero teraz dotarłam. Witam serdecznie i przyłączam się do plotkowej gromady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Aaaa jakoś tak spokojnie, ciężko się rozruszac po długim weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 to chiba bedzie prosciej pisząc sobie tutaj na forum ogolnie o roznych rzeczach:))))) wiec moze niech tak narazie pozostanie:)))) czy to ze od razu nie masz kominka to dlatego ze nie moglas sie zdecydowac? nie wiem czy ja tez tak nie zrobie ze najpierw wybuduje komin ....a potem dopiero w zime sobie popatrze na kominki i na wczesną wiosne bede myslal.....ale obym wogole to do zimy postawil i przykryl...bo czasu bardzo malo....a juz czerwiec......a gdzie tam jeszcze......a nie chcialbym odkladac rozpoczecia budowy na poczatek przyszlego roku.....mam nadzieje ze tak nie wyjdzie......choc rozpoczecie we wrzesniu tego roku to tak chyba graniczny termin zeby zakryc dachem i obic deskami..............))) choc to juz powinno sie budowac...ale jak sie podejmuje decyzje w kwietniu ze jednak sie wybuduje dom a nie kupi mieszkanie to tak jest:))) hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 A ja się w pracy męczę i też wyjdę na dwór dopiero ok. 16.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Halo, gdzie się podziała? A miałyśmy poplotkować :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 co do bankow to cwaniaczki chyba by chcieli mnie na wylot przeswietlic i wogole:))) zazyczyli sobie wyciagi z konta za ostatnie 6 miesiecy!!!! wiec im delikatnie napisalem ze jest tam masa danych osobowych innych osob, zwlaszcza ich numerow kont bankowych...wiec w mojej ocenie to naruszenie prywatnosci i wchodzimy w sferę ochrony danych osobowych:))) wiec po kilku mailach paniusia stwierdzila ze moze jednak wystarczy wyciag...ale tylko z zaznaczeniem wplywu mojego wynagrodzenia na rachunek:)))) wiec lekko nie ma:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 wlasnie o pogode glownie chodzi....poki co szukam i ustalam warunki z ekipa ktora wybuduje mi stan surowy otwarty z dachem......i na dziś jest cena 39 tys. zł (sama robocizna)....kierownika budowy zalatwiam w trakcie....kiepsko tylko ze dopiero jak bedzie prawomocne pozwolenie na budowe....wtedy dopiero mozna zlozyc wniosek o kredyt....i czekac az rozpatrza pozytywnie.....i jeszcze czekac na czesc kasy ktora przeleją na moje konto.....a w miedzyczasie po prostu bede musial pytac kierownika budowy co potrzeba kupowac i bede negocjowal ceny w skladach budowlanych:)) tak ze tego czasu malutko....malutko.......chyba ze mozna sobie towar zarezerwowac deczko wczesniej zeby mi robotnicy nie gwizdali i nie patrzyli na niebo....bo towaru nie bedzie do budowy:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Fajnie tak w domku z dzieciakami posiedzieć, ja niestety wróciłam do pracy a z córą siedzi babcia. Pracuję w biurze jako projektant instalacji sanitarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 no to piknie....to juz wiem do kogo sie zwrocic w sprawie instalacji sanitarnych:)))) a ja pracuję w .....jak to sie mowi ...w instytucji ktora kontroluje generalnie wszystko i wszystkich:)))) a co do wyjazdów....to akurat teraz uzgodnilismy ze moge jeszcze pojechac bo nie ma az takiej potrzeby zebym musial codziennie byc w domku....choc fajnie poczuc jak maluszek juz kopie......ale to juz ostatatni wyjazd w tym roku....tak ze luzik:))))) a generalnie to raz w roku sobie wlasnie wyjezdzam gdzies na kontrolę (pomimo iz z racji juz pelnionej funkcji powinienem nadzorowac tych co kontrolują) zeby nie wypasc z fachu kontrolerskiego:)))) wiec co jak co...ale procedury urzedowe....zwlaszcza np w sprawie pozwolen na budowe znam dosyc dobrze....i czekam az potką sie z moimi papierami to wtedy sobie z nimi pogram:))) hihi tak sobie ze mnie mały koniczynek:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Nie narzekam, cały czas przed kompem, trochę projektowania, trochę internetu, czasem jakiś wyjazd w teren...... No ale w domku też fajnie, szczególnie w okresie wiosenno-letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 czesto praca sie nudzi po jakims czasie...a u mnie odwrotnie.....kazda kontrola jest inna i w roznych dziedzinach. Wiec w zasadzie po kazdej kontroli staje sie "ekspertem" w danej dziedzinie...a ze moj departament to administracja publiczna...wiec sprawdzam i samorzady .....i sądy....prokuratury i unijne srodki (ktore obecnie w Krakowie sprawdzam) i inne rozne cuda. Tak ze praca mi sie nie nudzi poki co, bo ciagle czegos nowego sie dowiaduje i uczę)) faktem jest ze obecna kontrola jest "na zlecenie" Komisji Europejskiej wiec oczekiwania sa duze...no i jestem niestety na świeczniku:))) tak ze albo bedzie gut i nagroda...albo w dziób i do groba:)) hihi zartuje oczywiscie.....ale łatwa nie jest.....tak ze tak to wyglada.....a co do siedzenia w domciu...to na wrzesien (czas porodu) zostawilem sobie pare tygodni zeby niunię moją wspierać..wiec powinno byc ok:))) śmiac mi sie tylko chce bo jak wpadam do domu na jeden-dwa dni to milion spraw do zalatwienia.....ale 25 czerwca wracam juz do domciu wiec na miejscu bede mogl zalatwiac wszystko.....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Robota pełna wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 No zmykam do domciu, pozdrowionka ślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 oj tak...pełna aż do bolu:))))) i najsmieszniej jest ze zawsze na poczatku a to kawka a to ciasteczka dla "Pana inspektora"...a jak zaczynam zadawac pytania i przesluchiwac to z reguly ciasteczka sie kończą hihi no ale generalnie bardzo ją lubię i jest poki co ok:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricco1 08.06.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 ja akurat u siebie w bloku to mam parapety ale dlatego ze nie idzie tam zabudowa kuchenna....a w koniczynce to nie mam pojecia jak byloby ladniej.....choć chyba praktyczniej byloby zrobic blat na calosci pod oknem...bo tak to co....zrobisz parapet brazowy ...a potem inny kolor blatu....deczko bez sensu.....no ale wszystko mozna robic....ja np. w bloku mam parapety marmurowe....taki kakaowy z bialym pomieszany i sa bardzo ladne......u mnie w koniczynce bedzie tylko jedno okno (od wejscia do domu) wiec raczej wszedzie bedzie zabudowa i pewnie blaty na caloych scianach z wyjatkiem wejscia do spiżarki:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts