Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowce budują+pogaduszki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!!!!!!!!!!!!!!:yes::yes::yes::yes: Przedłuży się mój ród:))) hihi :wave: i już całe 1270 gram waży koniczynek:))))) odnosnie sypialni to ja (w wersji na dziś) planuje zrobic sobie zamiast tej garderoby łazieneczkę....tylko dla nas:)))))) a poniewaz w pozostalych pokojach bedzie pewnie duzo szaf to zdecydowalismy ze lepiej miec wlasna lazieneczke......koszta wieksze....ale za to jak przyjemnie po wspolnym ......fiu fiu.....wzic wspolny shower:))))):hug:

ricco1 - gratuluję synka

goga81 - u mnie w mieszkaniu parapety przedłużone do okna, nie odnotowałam problemów z wykraplającą się parą wodna choć nie mamy w kuchni grzejnika.

Należałoby zmierzyć wysokość okna nad posadzką - jeśli sporo wyżej niż meble kuchenne to aż się prosi parapet, jeśli na równo to przedłużony blat.

Jak robisz podłogówkę w kuchni to grzejnik dodatkowy jest zbędny, naprawdę sama podlogówka da radę.

Grzejnik za meblami z kratką w blacie mam teraz w mieszkaniu i owszem nawet było czuć że grzeje przez tą kratkę aż się zapowietrzył i żeby odpowietrzyc to się trochę trzeba nagimnastykować :D Dojście przez tą małą kratkę jest ograniczone, symboliczne wręcz a jak już stanie ciąg mebli to zapomnij o gmeraniu przy grzejniku.

Co do pokoi na górze dwa mniejsze grzejniki to lepsze rozwiązanie, lepiej się ciepło rozchodzi i para nie będzie się skraplać na szybach. Z zasady daje się grzejnik pod oknem dachowym a drugi aż się prosi przy balkonowych drzwiach. U nas tak właśnie będzie ;)

hejka:))) ale z Was ranne ptaszki:)))) ja dopiero do pracy dotarłem:) co do grzejników to ja sie poki co nie zastanawiam nad tym bo to jeszcze daleka droga:))) Goga, czy ty pralnię to masz tam gdzie w planie byla kotłownia??? czy moze w innym pomieszczeniu? zastanawiam sie jak to mozliwe ze ten twoj komin w zasadzie nie wystaje wogole....na innych zdjeciach na forum, gdzie juz jest zamontowany kominek jakos strasznie on wystaje w salonie......

cześć Gosia, ja też nie lubię dziennika w nowej wersji, jak usuną mój strary to bede miala komenty i wiesci z budowy w jednym.

co do grzejników to u nas tez bedzie tylko podlogówka w kuchni, a w pokojach na gorze po 2 mniejsze grzejniki, rozmieszczona tak jak pisała Sylwia,

ale dzis super ciepełko aż żal w pracy siedzieć.

miłego dnia:)

w piatek w Krakowie to bylo 38 stopni:))) a dziś...ponuro....duszno...i troszke popadalo..... a przyszła mamusia czuje się odpukać baaaardzo dobrze..... poszaleliśmy troszke w weekend.....i oby do piatku:))) w sobote juz powinienem miec warunki techniczne odnoscie wodociagow i kanalizacji....wiec idzie sprintem:))) to raptem 2 tyg i 2 dni by bylo od zlozenia wniosku:))) gorzej z gazem bo dopiero we wlasciwe miejsce przeslali wniosek....ale Pani powiedziala ze postara sie w miare szybko go zrobic:))