kurt76 31.05.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) WitamJestem na etapie wyboru tynkow, wnetrze wyobrazamy sobie troche w stylu "retro".Mamy juz belki stropowe odkryte, meble VOX Art-Deco do sypialni ( http://tinyurl.com/3yucmso ), troche staroci w tym stylu, detale bedziemy uzgadniac pozniej. Na scianach bedzie dosc sporo piaskowca, w kuchni biala plytka, wszedzie drewno podlogowe, wstawki tapetowe. I w tym momencie tynk gipsowy, badz gladz gipsowa, absolutnie nie pasuje mi do tematu. Sprawia wrazenie pewnego rodzaju "plastykowosci".Chcialbym zrobic tynki cem-wap, z bardzo drobnego zwirku frakcjonowanego, dokladna zacierka, niewykluczam jakis uszlachetniaczy, ale BEZ GIPSU. Co polecacie, od czego zaczac? Edytowane 31 Maja 2010 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 31.05.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ja też nie jestem sympatykiem gładzi i u mnie jest tynk cementowo-wapienny, kładziony tradycyjnie - ręcznie. Wygląda b. fajnie- jest gładki ale nie "plastikowy", widać na nim drobną strukturę. Jest bielusieńki. Planuję poprostu pomalować go farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 31.05.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Widziałam u znajomych tynk cementowo wapienny przemalowany czystym wapnem, przeszlifowany papierem, zagruntowany i później pomalowany i wyglądał naprawdę super- sama mam zamiar tak zrobić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 02.06.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 W moim domu właśnie jest kładziony ręcznie tynk cementowo-wapienny. Tynkarz sprowadził specjalny piasek. Tynki będą tylko zagruntowane i pomalowane. Ostatnie dwa mieszkania miałam gipsowane, ale bardziej z potrzeby (paskudne tynki) niż z wyboru. Dlatego długo szukałam fachowca, który wykona ładne tynki i udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 03.06.2010 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Czesc cymaMoglabys podac wiecej szczegolow nt. specjalnego piasku i techniki nakladania/zacierania? Bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 03.06.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Czesc cyma Moglabys podac wiecej szczegolow nt. specjalnego piasku i techniki nakladania/zacierania? Bede wdzieczny. Mnie się wydaje że chodzi o tzw. piasek kwarcowy. A z tego co wiem to dodają go do zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 05.06.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Czesc cyma Moglabys podac wiecej szczegolow nt. specjalnego piasku i techniki nakladania/zacierania? Bede wdzieczny. Właśnie wróciłam z budowy. Majster niestety za wiele nie chce zdradzać, bo z tego żyje. Piasek jest bardzo drobnego uziarnienia, jasny. Tynk kładziony trójwarstwowo, typowo - pierwsze zarzucenie, na drugi dzień pozostałe dwie warstwy. Ostatnia warstwa zacierana jak jest mocno podeschnięta. Tynk jest bardzo gładki, jasny, a jednocześnie ma ładną fakturę. Tynkowanie jest bardzo pracochłonne. W ciągu 7 dni zrobił około 180m2. Napisałam też na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 10.06.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 W związku z pytaniami o cenę - 11zł/m2+ zatrudnienie pomocnika 2500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts