DorotaM 05.02.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Czy ktos ma doświadczenia z tym kredytem? Chcę wziąć 130tys PLN, procent 5.35 % (w PLnach) liczony tylko od tego co z tej kwoty wykorzystam. 2% prowizja (chyba duża?), 0,84% ubezpeiczenie od wpisu do hipoteki, weksel 0.01%.Czy to dobra oferta? Warto szukac dalej? Mnie zachęca to że z tej kwoty mogę brać tyle ile chcę i tylko z tego co wzięłam i zalegam spłacam odsetki.To mój pierwszy kredyt w życiu i nie wiem czy brać ten czy szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 06.02.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Witam,WWJ to bardzo dobre rozwiązanie. Ale pod warunkiem, że dostanieszoprocentowanie w wysokości o której napisałaś.Założę się, że tak nie będzie...2% prowizji, to złodziejstwo. Sam kiedyś starałem się o ten kredyt, ale niekompetencja pracowników spowodowała, że ich olałem.Są tańsze kredyty na rynku.Dobra rada- zapytaj od czego zalezy oprocentowanie. Pewnie w dalszym ciągu od widzimisię prezesa...A powinno być WIBOR +marża (1-2%)Ogólnie- rozwiązanie z "bombiastą" linią kredytową, jest super, ale jak to zwykle bywa, bank chce niestety zedrzeć z klienta.Tak na moje oko, to zaproponują Ci oprocentowanie na poziomie 7,5-8,5%, a to w połączeniu z wys. prowizją nie jest juz rarytas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 06.02.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 są mozliwosci przejścia na 1% prowizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 06.02.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 są mozliwosci przejścia na 1% prowizji Pewnie. Teoretycznie można też dostać oprocentowanie takie jak napisała autorka wątku TEORETYCZNIE Ostatnio nawet chwalili się, że obniżyli oprocentowanie. Jak dla mnie, to mogli nawet napisać od 1% do 9,5% w zł. A to, że 1% nikt nie dostanie, tego przecież nikt nie będzie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 06.02.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Przy okazji polecam artykuł z "Wprost" http://www.wprost.pl/ar/?O=54722 A szczególnie to zdanie: Kredyty w polskich bankach są nie tylko drogie, ale i trudno dostępne. Konieczny wkład własny sięga zwykle 30-40 proc. kwoty potrzebnej na inwestycję, co stawia pod znakiem zapytania sens zaciągania pożyczki; prowizje lub opłaty za przyznanie czy promesę kredytu wynoszą 1,5-3 proc. jego wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 09.02.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 1% prowizji jest jak najbardziej praktyczny sam tyle dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 09.02.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 woprz, 1% to z Aquariusem jak się domyślam ? Do tego trzeba mieć bodajże 5tys. zł wpływów miesięcznie - nie każdy się łapie. Lepiej napisz jakie dostałeś oprocentowanie Do tego dodam jeszcze, że wpis hipoteki przy kredycie budowlanym jest zwolniony z opłat a przy WWJ trzeba będzie zapłacić - kolejne blisko 1% wartości kredytu, jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.02.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 3,4% chf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 10.02.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 3,4% to całkiem nieźle - mnie tyle zaproponowali przy standardowym kredycie budowlanym a pamiętam, że kawałek czasu temu jak pytałem o WWJ w PLN to WWJ był wyraźnie droższy (w %) od kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas 10.02.2004 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 ja zapłaciłem 1 % prowizji (multiplan w PLN - 6.8 %) więcej niż w imych bankach ale jak wypłacasz transzę to odsetki liczą się od tego co wydasz i to jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 12.02.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 A jak jest z bilansowaniem w Planach Finansowych, o którym huczy w prasie i za który MultiBank zbiera nagrody? Czy dotyczy tylko PLN? Czy też waluty. Bo jeżeli tylko PLN to przy wysokim oprocentowaniu jakie ten bank daje w porównaniu z innymi bankami to się chyba nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaM 13.02.2004 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 WWJ jest tylko w PLN. Oprocentowanie (w zaleznosci od kwoty pożyczki i pewnie innych czynników) od 5,30 do 6.80% - chyba jest dość dobre ?Kredyty w CHF są niżej oprocentowane np. 2,80 ale do tego musisz doliczyć 1.20 % - bank sprzedaje po najniższym kursie a spłacasz po najwyższym i ryzyko kursowe. Jak patrze na znajomych którzy kilka lat temu zaciągnęli super pożyczki w EURO a teraz kwota kredytu jest większa niż gdy brali... W PLN ach się mniej ryzykuje, chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 13.02.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 DOrotaM - Tak, ale przy dużych kwotach kredytu, jakie petent ma zamiar wziąć, oprocentowanie powyżej 6% jest "zabójcze" dla miesięcznej raty, która wychodzi od 1700PLN w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.02.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Czy ktos ma doświadczenia z tym kredytem? procent 5.35 % (w PLnach) liczony tylko od tego co z tej kwoty wykorzystam. ... Czy to dobra oferta? Warto szukac dalej? Mnie zachęca to że z tej kwoty mogę brać tyle ile chcę i tylko z tego co wzięłam i zalegam spłacam odsetki .... To są zdzierusy. Z jakieś 1,5 tygodnia temu byłem w Multi w Gdyni i oprocentowanie końcowe jest napewno wyższe lub równe 8% . Dwa dni później do naszej firmy przyszli z innego banku i zaproponowali 7,2% (też dużo). Co się zaś tyczy sumy to i tak i tak wykożystasz tylko kwestia czy w ciągu 3 miesięcy czy w ciągu 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 22.02.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 To są zdzierusy. Z jakieś 1,5 tygodnia temu byłem w Multi w Gdyni i oprocentowanie końcowe jest napewno wyższe lub równe 8% . Dwa dni później do naszej firmy przyszli z innego banku i zaproponowali 7,2% (też dużo). Co się zaś tyczy sumy to i tak i tak wykożystasz tylko kwestia czy w ciągu 3 miesięcy czy w ciągu 6. Hue, hue. Chciałoby się napisać: "A nie mówiłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts