rael_ww 31.05.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam, Częściowo już mam zrobiony sam ruszt. Mój wykonawca jest zwolennikiem skręcania. Czyli do profili UD przykręca profile CD. Niby szkoła niemiecka . Wg innych konstrukcja UD ma tylko trzymać poziom, a nie usztywniać. Ponoć nawet płyt się nie kręci do tych UD. Chwilowo prace przeniosłem na inny front, ale muszę zadecydować czy zostawić te profile poskręcane pchełkami, czy poprosić o rozkręcenie. Dodam, że sufit nad parterem. Na wieszakach obrotowych mocowanych do drewnianych wiązarów. Proszę o Wasze doświadczenia w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 02.06.2010 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Rozmawiałem z doradcą technicznym dużego producenta płyt gk i stelaży metalowych itp. On nie zaleca skręcania profili UD i CD, ale potwierdził, że w Niemczech robi się na sztywno i też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts