Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żabek kąt własny ... chyba niezbyt ciasny :)

Recommended Posts

wierz mi, ze na mnie malo co dziala, ale na zonke i cala jej rodzinke juz tak!... Niestety nie dadza mi zyc jak sie przeprowadze w listopadzie... Dla mnie bez sensu bo i tak ogrzewac domek trzeba... Panele mi poloza na gorze w piatek. Na dole poloze sam poczatkiem listopada i w zasadzie moge mieszkac.

dzogurt mam pomysl czym ci zajac czas !!! przyjdz i pomoz mojemu Mariuszowi ukladac panele bo ja nie dam rady :)

• Odpowiedzi 652
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzogurt mam pomysl czym ci zajac czas !!! przyjdz i pomoz mojemu Mariuszowi ukladac panele bo ja nie dam rady :)

hihi, poczatek listopada spedzam na wyjazdzie sluzbowym, nie zebym nie chcial pomagac ;) Ja w piatek skonczylem malowac dol, gora juz dawno pomalowana. Wczoraj ocieplilem wykusz bo to newralgiczny punkt u nas w domku no i wstawilem drzwi miedzy wiatrolapem a garazem. Jutro musze je ladnie obrobic i powoli szykowac podlogi pod panele na pietrze.

wierz mi, ze na mnie malo co dziala, ale na zonke i cala jej rodzinke juz tak!... Niestety nie dadza mi zyc jak sie przeprowadze w listopadzie... Dla mnie bez sensu bo i tak ogrzewac domek trzeba... Panele mi poloza na gorze w piatek. Na dole poloze sam poczatkiem listopada i w zasadzie moge mieszkac.

Dobrze, ze jest to fotum, to sie prawdy dowiedzialam:P Hmm zyc CI damy, nie boj zaby!

Fakt w listopadzie sie nie chce wprowadzac ale tez nie chce miec czegos nie dokonczonego, najpierw zrobic wszystko i wprowadzic sie na gotowe:) Mam gdzie mieszkac:P a ciagle sprzatanie mnie nie bawi:P mam ciekawsze rzeczy do roboty niz tylko scieranie kurzu...:D

ps Mea, wysle go do Ciebie jak bedzie mocno marudzil:P ale chyba sie juz pogodzil z faktem grudniowej przeprowadzki:D

Dobrze, ze jest to fotum, to sie prawdy dowiedzialam:P Hmm zyc CI damy, nie boj zaby!

Fakt w listopadzie sie nie chce wprowadzac ale tez nie chce miec czegos nie dokonczonego, najpierw zrobic wszystko i wprowadzic sie na gotowe:) Mam gdzie mieszkac:P a ciagle sprzatanie mnie nie bawi:P mam ciekawsze rzeczy do roboty niz tylko scieranie kurzu...:D

wiesz ja z racji swojej "niemobilnosci" podchodze do tego troche inaczej ... jak bede na miejscu bede mogla wiele zrobic sama a tak musi mnei ktos tam zawiezc, przywiezc itd ...

wiem wiem zaraz odezwie sie szynkowaty, ktory powie ze jak sie wprowadzimy to wszystko bedzie juz lezalo odlogiem - niestety bedzie mial racje ale ja sobie bede to sukcesywnie dziubac :) tak az doprowadze dom na prosta ...

ja tez nie znałam tego przesądu o wprowadzce w listopadzie, dopiero nowi wlasciciele mieszkania delikatnie mnie uświadomili żebym już brała tyłek w troki bo muszą zdążyć przed listopadem :)

ale znam za to przesąd o nie stawianiu płotu na jesień :D i dzięki temu musze zapieprzac 3x dziennie z psem na smyczy...a juz myslałam że w domu to nie bedzie konieczne :D

a co do roboty po wprowadzeniu...oj nie chce sie, nie dość że rzeczy nie rozpakowane to juz na bieżaco trzeba sprzątać i ogarniać wnętrze...a kiedy czas na te dodatkowe prace ? chyba we śnie

u mnie też ten sam plan :) zawsze marzyłam o takiej wigilii...

ja odkad nie spedzam wigilii z moimi rodzicami to jak bym jej wogole nei miala ... tesciowa i mariusz wogole do tego nie przykladaja wagi ... nawet do czasu jak ja tu zamieszkalam to w tym domu nie bylo choinki !!! ze nie wspomne o tradycyjnych potrawach, pismie swietym czy nawet oplatku ... a ja juz powaznie tesknie za spedzaniem swiat w moim rodzinnym klimacie, prawdziwa kolacja, koledowaniem do polnocy i wspolnym wyjsciem na pasterke ... sie rozmarzylam :)

na zyczenie Jacka kolorki z mojego domu :)

jak najbardziej zapraszam na ogladanie!!!

Śniezka BN

1. Jesienne wrzosowisko

2. Slodka papryka

3. stalowe magnolie

4. zanki na piasku

5. jasminowa aleja

6. zapach lata /albo cos w tym stylu/

7 zachodzace slonce

8 gorski krokus !! tym jeszcze nie malowalam - dzis planujemy ... miala byc wrzosowa dolina ale bardziej pasowal mi ten chlodniejszy krokus do jesiennego wrzosowiska !!

Beckers

Leaf

i Żoly /nie pamietam nazwy

Nobiles

zima gorska

jesien orzechowa

wiosna brzozowa

ja odkad nie spedzam wigilii z moimi rodzicami to jak bym jej wogole nei miala ... tesciowa i mariusz wogole do tego nie przykladaja wagi ... nawet do czasu jak ja tu zamieszkalam to w tym domu nie bylo choinki !!! ze nie wspomne o tradycyjnych potrawach, pismie swietym czy nawet oplatku ... a ja juz powaznie tesknie za spedzaniem swiat w moim rodzinnym klimacie, prawdziwa kolacja, koledowaniem do polnocy i wspolnym wyjsciem na pasterke ... sie rozmarzylam :)

Ojj też mi brakuje takich świąt...oboje z mężem nie mamy już mam, a wiadomo że nikt tak nie zorganizuje świąt jak kobieta :)

Jak mieszkaliśmy z teściem to nie chciałam się wtrącać, u mojego taty w mieszkaniu nie ma miejsca na wielką kolację dla całej rodzinki.

Tak więc za rok pewnie święta u nas dla wszystkich, fakt salon nie duży ale jakoś się pomieścimy :)

na zyczenie Jacka kolorki z mojego domu :)

jak najbardziej zapraszam na ogladanie!!!

Śniezka BN

1. Jesienne wrzosowisko

2. Slodka papryka

3. stalowe magnolie

4. zanki na piasku

5. jasminowa aleja

6. zapach lata /albo cos w tym stylu/

7 zachodzace slonce

8 gorski krokus !! tym jeszcze nie malowalam - dzis planujemy ... miala byc wrzosowa dolina ale bardziej pasowal mi ten chlodniejszy krokus do jesiennego wrzosowiska !!

Beckers

Leaf

i Żoly /nie pamietam nazwy

Nobiles

zima gorska

jesien orzechowa

wiosna brzozowa

Podziekowal odezwe sie na pw bo kilka z nich nam sie podoba ale wzornik to taka ruletka

Nadszedl MOJ DZIEN !!! Czyli jak Pan Pawel zaczal montowac kuchnie !!!

Zajechali rano kolo 9 ... a po chwili staly juz dolne szafki i calosc wniesiona do srodka !!

http://foto2.m.onet.pl/_m/33055f48cc75366213b9f89ec3ee6c16,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/ffc41055ac37d032ffa760fdb425340d,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/f184e50003ca0d82ac57ab7674a75417,10,19,0.jpg

w miedzyczasie mama i mariusz malowali salon :)

http://foto2.m.onet.pl/_m/aa9c1e583dc225b5371a972f71d0fbf6,10,19,0.jpg

no i polka pierwszy raz pomalowana!!

http://foto1.m.onet.pl/_m/c893527a424b77a11d073c36f412b619,10,19,0.jpg

a tak kuchnia wygladala kiedy wychodzilam !!

http://foto2.m.onet.pl/_m/81c8d09affc32d38dcdee4192542653e,10,19,0.jpg