Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mnie kuchnia kosztowala kolo 12k ... ale to przez lakierowane fronty - sa jajebiscie drogie !! to samo z frontami foliowanymi kosztowaloby okolo 9k a forniry jeszcze kilka stow mniej!!

lakier to lakier, u mnie tez było różnicy 3tys na niekorzysc lakieru...no ale fronty kuchenne to najbardziej eksploatowane w całym domu wiec nie ma co oszczedzac

• Odpowiedzi 652
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

stolarz to Paweł Grisman /chyba/ 506 409 991

wiem ze ma stronke - wczoraj mi powiedzial :) zapytam go dzis jaki ma adres ... no i jak czytasz robil kuchnie Ewus, bedzie Jaska ... ogolnie to chyba powinnam brac prowizje od kazdego polecenia :) ale jest naprawde dobry ... jak bys chcial to zrobi ci tez projekt w pro100 :)

mnie kuchnia kosztowala kolo 12k ... ale to przez lakierowane fronty - sa jajebiscie drogie !! to samo z frontami foliowanymi kosztowaloby okolo 9k a forniry jeszcze kilka stow mniej!!

Dzięki wielkie.Szukamy kogoś właśnie od kuchni , a to co zobaczyliśmy u Ciebie jest naprawdę zachwycające.

lakier to lakier, u mnie tez było różnicy 3tys na niekorzysc lakieru...no ale fronty kuchenne to najbardziej eksploatowane w całym domu wiec nie ma co oszczedzac

tez musialas 4 tyg czekac z odklejaniem folii ?? ja dostalam instrukcje ze najpierw folia ma jeszcze 3 tyg zostac a potem mam ich jeszce 2 tyg nie myc !! utwardzacz ma sie uformowac do reszty !!

na poczatek przekazuje wam adres stronki Pana Pawła - Stolarza !!

to co tam jest to tylko namiastka jego mozliwosci !!

www.meblegrosman.pl

No dobra kiedy dzis tam pojechalam to kuchnia wygladala tak :

tu na ostatniej szafce - otwartej od boku - bedzie jeszcze nakrecony bialy front zeby to bylo jednolite :)

http://foto3.m.onet.pl/_m/ad209b2dd36c1681083fc22a845c9cb3,10,19,0.jpg

jeszcze nie skonczony zlew

http://foto1.m.onet.pl/_m/5f3125c41fe26e67ecfd60ef8d426471,10,19,0.jpg

wysoka zabudowa :) jednak szafeczki z zaluzja sa rowne z slupkiem :)

http://foto3.m.onet.pl/_m/590d363c6ea49f2bb5d58fcbc4a574cf,10,19,0.jpg

fronty jeszcze nie wyregulowane i nie zalozone cokoly ale juz wyglada pieknie :) no i wybitnie dobrze wykonczona jest calosc ... te listwy gora wygladaja super !!

Super! Tez uważam, ze dobrze, że dałaś głebsze szafki z żaluzjami. Nie odpisałaś mi co masz za kinkiet koło okna :p I co za zlew, bo z daleka fajny ;)

kinkiet to Ball z firmy spot light - w LM za 139zl :)

zlew to najtansza TEKA :) model TEKA KEA 60 B-TG antracyt - z przesylka 524zl :) jesli o mnie chodzi moglby miec wiekszy okapnik ... ale przezyje na tym co mam :) i tak z zalozenia glowne mycie bedzie w zmywarce !!

Mea, tak podejrzewałam z tym zlewem :) a to znaczy,ze będziesz miała mnie na głowie! bo ja go bardzo chcę, ale nie wiedziałam gdzie go zobaczyc na żywo :)

kinkiet super. a nie chciałas dac 2 kinkietów, tzn po obu stronach okna ?

Mea, tak podejrzewałam z tym zlewem :) a to znaczy,ze będziesz miała mnie na głowie! bo ja go bardzo chcę, ale nie wiedziałam gdzie go zobaczyc na żywo :)

kinkiet super. a nie chciałas dac 2 kinkietów, tzn po obu stronach okna ?

jak zwykle zapraszam na ogladanie :)

co do kinkietu - patrzylam raczej praktycznie ... z drugiej strony mam ledy nad szafkami wiec dodatkowe swiatlo wydawalo mi sie zbedne ...

No to jeszcze raz - ACHHH

Pięknie po prostu :)

A powiedz mi jakiej wysokości masz szafki dolne - od podłogi razem w blatem?

musze dokladnie zmierzyc ale cos ponad 85cm ... chyba nawet 90

Interesuje nas jeszcze okap kuchenny tzn pochłaniacz.U ciebie jest podszafkowy, teleskopowy ?

ja mam najtanszy model z gorenie ... bez zadnej rewelacji :) tak jak piszesz teleskopowy podszafkowy :)

Wstepne podsumowanie kosztow ...

postanowilam zapodac moje podsumowanie kosztow ... moze komus kto sie bedzie za budowe zabieral pomoze procentowe rozlozenie calosci ... nie wdaje sie w szczegoly ale pogrupowalam to tak zeby bylo jasno i przejrzyscie!!

http://foto0.m.onet.pl/_m/c1e46a71bf3bb93d30d829e9eaefecf0,10,19,0.jpg

brakuje tu jeszcze tego czego narazie nie mamy czyli troche podlog, jednostka z centralnego odkurzacza, panel i kabina prysznicowa, drugiej czesci za drzwi wewnetrzne itp ...

Edytowane przez mea
ja mam najtanszy model z gorenie ... bez zadnej rewelacji :) tak jak piszesz teleskopowy podszafkowy :)

A ten okap u ciebie pracuje w trybie otwartym jako wyciąg czy zamkniętym jako pochłaniacz. Żona musi zrobić jakiś tam projekt kuchni więc się zastanawiamy jak ma być podłączony.

bedzie pracowal w trybie zgodnym z Wentylacja Mechaniczna - bedzie pracowal z filtrami weglowymi jako pochlaniacz ale powietrze bedzie wyrzucal na kuchnie !!

ten okap ma mozliwosc wpiecia w komin ale ja nie mam w co go wpinac :)

co do projektu to polecam program pro100 ... prosty latwy i przyjemny :)