JoShi 01.06.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ma ktoś może instrukcje montaży stopni kominiarskich Robena? Ja swoje zgubiłam a teraz wam wrażenie, że zostały źle zamontowane co skutkuje przeciekaniem dachu w tym miejscu. Poratuje ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 01.06.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Właśnie zamontowali mi parę dni temu ławę na 2 uchwytach. Trochę zabawy jest z dokładnym i estetycznym podcięciem dachówek w miejscu w którym płaskownik wychodzi spod dachówki nakrywającej. Nie rozumiem jak to można spieprzyć żeby przeciekało. Budowa tego płaskownika jest taka że ma leżeć na jednej dachówce i być przykryty drugą. Nie ma prawa tam dostać się woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 A co mają stopnie czy ławy do przecieku dachu skoro są mocowane na łatach?! Być może przecieka Ci komin. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.06.2010 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Nie rozumiem jak to można spieprzyć żeby przeciekało. No najwyraźniej można i ja bardzo bym chciała zobaczyć jak to powinno być, a nie mogę, bo instrukcje szlag trafił. A co mają stopnie czy ławy do przecieku dachu skoro są mocowane na łatach?! Być może przecieka Ci komin. Pozdrawiam. Nie komin. Leje mi się tam gdzie mam stopień kominiarski co oznacza, że coś zostało s...ne. Wiem co mówię. Jeśli nie potrafisz pomóc, a prośba była prosta i bardzo precyzyjnie sformułowana, to nie komentuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 02.06.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Joshi, obejrzałem fotki. Widać amatorszczyznę na twoim dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.06.2010 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Joshi, obejrzałem fotki. Widać amatorszczyznę na twoim dachu Serio??? A na pytanie umiesz odpowiedzieć, czy tylko tak sobie klikasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.06.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ty masz wrażenie, że Ci przecieka w miejscu zamontowania stopni. A na czym opierasz to wrażenie? Nie napisałeś jakie masz krycie wstępne. Jakie pytanie taka odpowiedź. Poratowałem Ciebie swoją opinią. Postawiłem Ci pytanie: co ma wspólnego montaż stopnia z kryciem wstępnym? Czy potrafisz odpowiedzieć na to pytane? Jak nie potrafisz to nie komentuj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.06.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ty masz wrażenie, że Ci przecieka w miejscu zamontowania stopni. A na czym opierasz to wrażenie? A jak Ci napiszę to udostępnisz mi stosowną instrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 02.06.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Serio??? A na pytanie umiesz odpowiedzieć, czy tylko tak sobie klikasz? Umiem odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.06.2010 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 To poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 02.06.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 JoShi, do tego nie trzeba instrukcji tylko mózgu. Mocowanie czy to stopnia czy ławy jest dziecinnie proste. Jutro zrobię zdjęcie jak jest to zamontowane u mnie i zamieszczę. Druga sprawa to Twoje niezbyt miłe odpowiedzi. Kultura to ważna rzecz, warto o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.06.2010 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Druga sprawa to Twoje niezbyt miłe odpowiedzi. Kultura to ważna rzecz, warto o tym pamiętać. Tak wiem. Też uważam, że próba robienia z rozmówcy idiotki, tylko dlatego, że jest kobietą i ma spartaczone to i owo na dachu jest niekulturalne. Wybacz, ale wkurzają mnie takie idiotyczne komentarze (nie Twój tylko te, na które się obruszyłam), bo moje pytanie było bardzo proste i dobrze sprecyzowane. Ja nie pytałam gdzie mam dziurę w dachu, bo to akurat wiem. Dziękuję Ci za sensowne odpowiedzi i szczere zainteresowanie. Czekam na fotki, bo najwidoczniej dla ludzi, którzy robili mój dach mocowanie tych stopni nie było trywialne skoro mi się na łeb leje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 03.06.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Poniżej zdjęcia. Uchwyty ławy przykręcone są do łaty (deski) przybitej między krokwiami. Na jednej dachówce leżą a drugą są nakryte. Fizycznie niemożliwe jest aby przy spadku dachu dostała się tam woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.06.2010 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 To jeszcze dopytam. Przytwierdzone są do łaty na której wisi dachówka, czy mają swoją łatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 03.06.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Mają swoje dość szerokie deski przybite pomiędzy krokwiami.. Górny i dolny uchwyt mocowany jest na dwóch wkrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.06.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Mają swoje dość szerokie deski przybite pomiędzy krokwiami.. Górny i dolny uchwyt mocowany jest na dwóch wkrętach Jeszcze raz dziękuję za pomoc i wszelkie informacje. Jak przestanie padać pójdę macać u siebie jak dokładnie moi "magicy" to zamocowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.06.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 ... moje pytanie było bardzo proste i dobrze sprecyzowane. .. Najważniejsze to mieć dobre samopoczucie! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 04.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 To poproszę. Odpowiedź brzmi " tak " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 04.06.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Trzeba się przeciwstawiać ; "godnościom i kulturom osobistom " Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siekier 04.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Sprawdź, czy dachówka pod stopniem nie jest pęknięta. Dachówka szlifowana jest bardzo podatna na pęknięcia pod nawet niewielkim naciskiem. Nie wiem jak wygląda u Ciebie krycie wstępne, ale sprawdź te dachówki na wszelki wypadek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts