Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Roben - stopnie kominiarskie

JoShi

Recommended Posts

Właśnie zamontowali mi parę dni temu ławę na 2 uchwytach. Trochę zabawy jest z dokładnym i estetycznym podcięciem dachówek w miejscu w którym płaskownik wychodzi spod dachówki nakrywającej. Nie rozumiem jak to można spieprzyć żeby przeciekało. Budowa tego płaskownika jest taka że ma leżeć na jednej dachówce i być przykryty drugą. Nie ma prawa tam dostać się woda.

Nie rozumiem jak to można spieprzyć żeby przeciekało.

No najwyraźniej można i ja bardzo bym chciała zobaczyć jak to powinno być, a nie mogę, bo instrukcje szlag trafił.

A co mają stopnie czy ławy do przecieku dachu skoro są mocowane na łatach?! Być może przecieka Ci komin. Pozdrawiam.

Nie komin. Leje mi się tam gdzie mam stopień kominiarski co oznacza, że coś zostało s...ne. Wiem co mówię. Jeśli nie potrafisz pomóc, a prośba była prosta i bardzo precyzyjnie sformułowana, to nie komentuj.

Ty masz wrażenie, że Ci przecieka w miejscu zamontowania stopni. A na czym opierasz to wrażenie? Nie napisałeś jakie masz krycie wstępne. Jakie pytanie taka odpowiedź. Poratowałem Ciebie swoją opinią. Postawiłem Ci pytanie: co ma wspólnego montaż stopnia z kryciem wstępnym? Czy potrafisz odpowiedzieć na to pytane? Jak nie potrafisz to nie komentuj. Pozdrawiam.

Druga sprawa to Twoje niezbyt miłe odpowiedzi. Kultura to ważna rzecz, warto o tym pamiętać.

Tak wiem. Też uważam, że próba robienia z rozmówcy idiotki, tylko dlatego, że jest kobietą i ma spartaczone to i owo na dachu jest niekulturalne. Wybacz, ale wkurzają mnie takie idiotyczne komentarze (nie Twój tylko te, na które się obruszyłam), bo moje pytanie było bardzo proste i dobrze sprecyzowane. Ja nie pytałam gdzie mam dziurę w dachu, bo to akurat wiem.

Dziękuję Ci za sensowne odpowiedzi i szczere zainteresowanie. Czekam na fotki, bo najwidoczniej dla ludzi, którzy robili mój dach mocowanie tych stopni nie było trywialne :) skoro mi się na łeb leje.

Mają swoje dość szerokie deski przybite pomiędzy krokwiami.. Górny i dolny uchwyt mocowany jest na dwóch wkrętach

Jeszcze raz dziękuję za pomoc i wszelkie informacje. Jak przestanie padać pójdę macać u siebie jak dokładnie moi "magicy" to zamocowali.