Larix1 01.06.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Jak wykończyć ładnie dach karpiówką potrzebuję fotki. Boki wiem zrobię dachówką 3/4 1 1/4 boczna góra pulpitową ale nie bardzo jest pulpitowo boczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocturne 01.06.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Jeżeli kończysz układanie przy wyższym ogniomurze, to i tak musisz mieć tam obróbkę z taśmy lub blachy.W takim przypadku spokojnie można dociąć dachówkę tarczą diamętową (nie będzie i tak widoczna). Natomiast jeżeli kryjesz z dachówkami tzw. krajnymi to nie wiem w czym tkwi Twój problem. To jest proste, o ile się wie jak się do tego zabrać Napisz dokładnie o co Ci chodzi. ps. co znaczy płaski dach- mały kąt nachylenia, czy może równą połać dachu(bez lukarn, bawolich oczu itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 01.06.2010 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Dach ma jednostronny spadek, boki tak jak pisałem skrajnymi a czy są skrajne na szczyt tego dachu coś w rodzaju pulpitowej ale z boczkiem w dwu przypadkach tak aby pary jak i lewy róg był ładnie obrobiony. Coś w zamian gąsiora. Kalenicowa stosuje się do krycia kalenicy dachu pulpitowego (jednospadowego). Dachówki kalenicowo-szczytowe umożliwiają połączenie krawędzi pulpitowej ze szczytami dachu. Gdy lewa krawędź dachówki styka się z elementami wystającymi ponad dach oraz oknami dachowymi stosuje się dachówkę zamykającą. Ale czy karpiówka taka jest bo jakoś nie mogę znaleźć Edytowane 1 Czerwca 2010 przez Larix1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 01.06.2010 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 http://www.e-dach.pl/zdjecia/artykul/detale_art_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocturne 01.06.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Nie spotkałem się z takimi dachówkami, i bardzo wątpię czy takowe istnieją.Ja odciąłbym bok z innej dachówki, przyciął odpowiednio z długości, i przykleił na jakimś kleju do płytek do boku dolnej dachówki.Na góre obróbka taśma (nie polecam), bądż z blachy, i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Musisz tak ustawić dachówki aby ostatni rząd, na którym leżą pulpitowe zaczynał się 1/4. Położysz na niej pulpitową licując się z krawędzią i będzie wszystko OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocturne 01.06.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) ?? Edytowane 1 Czerwca 2010 przez nocturne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 02.06.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Proponuje upewnić się czy do dachówki którą będziesz zamawiać dostaniesz dachówki pulpitowe akurat w tym samym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.06.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 nocturne napisał: ?? Zadałeś jakieś pytanie bo nie widzę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocturne 03.06.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Andrzej Wilhelmi napisał: Musisz tak ustawić dachówki aby ostatni rząd, na którym leżą pulpitowe zaczynał się 1/4. Położysz na niej pulpitową licując się z krawędzią i będzie wszystko OK. Pozdrawiam. A jak panie Andrzeju niby ma to zrobić? Zaczynamy układanie od krajnej, i kończymy również krajną. To nie klocki lego. To ma wyjść ładnie bez żadnych kombinacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.06.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Tak mi się wydaje, że nieuważnie przeczytałeś ten wątek albo nie wiesz o czym piszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocturne 05.06.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Andrzej Wilhelmi napisał: Tak mi się wydaje, że nieuważnie przeczytałeś ten wątek albo nie wiesz o czym piszę. Pozdrawiam. Istotnie, -nie wiem o czym piszesz:(. 1. Pomijając te klocki lego: Andrzej Wilhelmi -'Musisz tak ustawić dachówki aby ostatni rząd, na którym leżą pulpitowe zaczynał się 1/4." 2. Jak napisał Larix1: "ale nie bardzo jest pulpitowo boczna." - i tu ma Larix1 problem, ponieważ takowej nie ma 3.Andrzej Wilhelmi- "Położysz na niej pulpitową licując się z krawędzią"- a z boku przy gerlandzie też będzie wszystko ok? -chyba nie. 4. Niemniej najbardziej prawdopodobne jest to, że nieuważnie przeczytałem ten wątek :bash:i przepraszam... "NAJLEPSZEGO DORADCE NA TYM FORUM!!!" Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Teraz to ja nie rozumiem za co mnie przepraszasz? Z boku będzie wszystko OK choć nie wiem co to jest "gerland". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nocturne 11.06.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Andrzej Wilhelmi napisał: Teraz to ja nie rozumiem za co mnie przepraszasz? Z boku będzie wszystko OK choć nie wiem co to jest "gerland". Pozdrawiam. Za Pańską niewiedzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts