Michał_KrK 01.06.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Chciałem zapytać czy posiada ktoś klimę w bloku oraz to czy warto ją posiadać, czy się sprawdza, czy koszty nie przewyższyły planowanego zysku itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 01.06.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Zysk z klimatyzacji to chyba tylko dobre samopoczucie dopóki bakterie w rurach/filtrach nie namnożą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.06.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Sorry za OT ale czemu ten dwu postowy wątek ma ocenę na 6 gwiazdek czyli doskonały????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 01.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Zysk z klimatyzacji to chyba tylko dobre samopoczucie dopóki bakterie w rurach/filtrach nie namnożą się Się nie namnożą ,jak się okresowo serwisuje ,ale orko już na samym początku pożałował na servis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_KrK 02.06.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czyli mam rozumieć że warto inwestować w takie cudeńko tylko nie żałować potem na serwis bo "chytry dwa razy więcej płaci" Tylko teraz kwestia tego jakie urządzenie wybrać? Znalazłem taki klimatyzator. Będzie odpowiedni? Istotna uwaga: mieszkanie ma 55 m.kw i niestety duży pokój jest nasłoneczniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.06.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U rodziców mojego męża kuchnia jest od południowego zachodu - efekt ukrop w porze gotowania obiadu. On jeszcze jako kawaler szarpnął się i zainstalował mamie klimę w kuchni, która działa bez zarzutu już 10 lat - oczywiście jest serwisowana. My mamy mieszkanie od północy i jest git. Jak widzę jako atut przy sprzedaży słoneczne mieszkanie to zawsze mam uśmiech na twarzy, szczególnie jak u sąsiadów z naprzeciwka w ciągu lata wiecznie rolety zasłonięte - i co im po tym słonecznym mieszkaniu . Dom mamy tak ułożony że od południowego zachodu jest garaż, łazienka, garderoba. Kuchnia północny wschód, to samo taras, jadalnia, salon jedną ścianą na południe - no ale nie można mieć wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 02.06.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Szukaj jak najcichrzego klimatyzatora, a że to ma byc w bloku to zwróc uwagę także na hałasliwośc jednostki zewnętrznej bo sąsiedzi, który nie mają klimy beda latem słuchali twojego wiatraka dzień i noc. Edytowane 2 Czerwca 2010 przez godul1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 03.06.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Czyli mam rozumieć że warto inwestować w takie cudeńko tylko nie żałować potem na serwis bo "chytry dwa razy więcej płaci" Tylko teraz kwestia tego jakie urządzenie wybrać? Znalazłem taki klimatyzator. Będzie odpowiedni? Istotna uwaga: mieszkanie ma 55 m.kw i niestety duży pokój jest nasłoneczniony. jesli chcesz chłodzić całe mieszkanie 2-3 pokoje to raczej coś takiego ,np.http://www.fujielectric.pl/?/content/czytaj/system_multi oczywiście koszt jest dużo większy.Klimatyzator który pokazałeś spokojnie da radę w dużym nasłonecznionym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.06.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 wszystko zalezy od temperatura jakie osiagane sa w mieszkaniu ja nie zaluzje ze wydalem na przewymiarowana klime i co moze zdziwi - doceniam ja najbardziej w okresie przejsciowym, tak do minus 5 stopni. Technika poszla z lekka do przodu i teraz w pawilonie wymienie kilkuletnia klime na nowa, z minimalna temperatura na zewnatrz minus 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_KrK 04.06.2010 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 czyli sprzęt który podałem będzie zbyt słaby?Nie chodzi mi o to aby przy temp. 30stopni C. na zewnątrz, utrzymać w domu 15 stopni. Chce po prostu aby w domu w lecie było około 20-22stopni, do tego aby klimatyzacja nie pożerała zbyt wiele prądu. Łatwo zamontować coś mocnego, ale później koszty eksploatacji są pewnie nie do zniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.06.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 przewymiarowanie było efektem popełnionego przeze mnie błędu ale.... ale daje komfort niesamowity, szybkie schładzanie czy podgrzewanie wnętrza. Jak nas nie ma w domu klima wyłączona i po wejściu dosłownie w ciągu kilku minut mam na 70 mkw juz efekty jej działania, włącza sie rzadziej i na krócej, per saldo wychodzi to za grosze. Zwłaszcza ogrzewanie wychodzi za śmieszne, naprawdę śmieszne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 04.06.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Michał ,nie wiem jak duży masz pokój,jaka powierzchnia okien ,okna na wschód może południe...Wydaje mi się że do pokoju to 3,8 kw mocy chłodniczej wystarczy za świat na 30-35 m2Przy tem.na zewnątrz 30 stopni w mieszkaniu nie powinieneś schodzić poniżej 24-25 stopni.to i tak będzie duży komfort,no chyba że chcesz mieć katar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_KrK 08.06.2010 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 W takim razie dokonam chyba zakupu dzięki za pomoc :yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 12.06.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Zobacz czy W Leroy jeszcze nie ma promocji na klimatyzator Equation - kupiłem niedawno za ok 750 zł duży klimatyzator w promocji (cena przed promocją ok 1200 zł), który jako jedyny ma również funkcję grzania. Bardzo dobrze się sprawdza przy tych upałach (oczywiście do chłodzenia ), naprawdę value for money. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.06.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 jasne kup a jakże, najlepiej sam sobie go sobie zamontuj tylko pamiętaj o jednym Tak jak w oknach, poprawianie po innych zawsze kosztuje więcej tak samo tutaj. Per saldo wyniesie cie więcej ale cóż.... CCC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 16.06.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Zobacz czy W Leroy jeszcze nie ma promocji na klimatyzator Equation - kupiłem niedawno za ok 750 zł duży klimatyzator w promocji (cena przed promocją ok 1200 zł), który jako jedyny ma również funkcję grzania. Bardzo dobrze się sprawdza przy tych upałach (oczywiście do chłodzenia ), naprawdę value for money. Jakiej jest mocy ten klimatyzator,acha i zobacz na pobór prądu...promocja Edytowane 16 Czerwca 2010 przez zibi465 z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 04.02.2019 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Zegarek systemowy mi sfiksował czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts