ryhu82 27.07.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Błąd w kuchni z kuchnią gazową jest wymóg wentylacji, ale nie koniecznie grawitacyjnej, może być mechaniczna jeśli w innej części domu czy mieszkania nie ma paleniska do spalania paliwa pobierającego powietrze do spalania z pomieszczenia m.in. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.10.2010 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Błąd w kuchni z kuchnią gazową jest wymóg wentylacji, ale nie koniecznie grawitacyjnej, może być mechaniczna jeśli w innej części domu czy mieszkania nie ma paleniska do spalania paliwa pobierającego powietrze do spalania z pomieszczenia m.in. w takim razie jak powinna byc skonstruowana wentylacja mechaniczna jak chce sie zastosowac gaz z butli /takiej malej chowanej w szafce/ ? bo ja juz glupieje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 03.10.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 w takim razie jak powinna byc skonstruowana wentylacja mechaniczna jak chce sie zastosowac gaz z butli /takiej malej chowanej w szafce/ ? bo ja juz glupieje !! A kto musi wiedzieć, że takową masz w kuchni?? Jak dobrze pamiętam nie powinno się stosować w jednym budynku dwóch rodzajów gazu (np. ziemny i propan-butan) to po pierwsze, po drugie powinien być wylot nad podłogą po to by "gaz z butli" mógł swobodnie opuścić pomieszczenie podczas niekontrolowanego wycieku, po trzecie standardowo stosuje się wentylację mechaniczną jak w każdym budynku, po czwarte butli z gazem nie wolno stosować w pomieszczeniach znajdujących się poniżej poziomu terenu, piąte to nie wolno instalować butli w bezpośrednim sąsiedztwie urządzeń iskrzących i źródeł ciepła to tyle co mi teraz przyszło do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 03.10.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 (edytowane) propan-butan jest bardziej niebezpieczny od ziemnego bo jest cięższy od powietrza, jego opary ścielą się przy podłodze, uniwersalną metodą w takich słabo wytłumaczalnych przez kuminiarza sytuacjach jest zamontowanie w kuchni wm z nawiewem i wywiewem, wyciąg do okapu a nawiew gdzie tam komu pasuje, idealną sytuacją jest gdyby wyciąg był przy podłodze ze względu na ciężki propan-butan, z metanem nie ma tego kłopotu bo jest lżejszy dodam jeszcze że ja planując tą inwestycję odpuściłbym sobie gwc na rzecz rekuperatora czyli najpierw pełną wm w domu a gwc w dalszej perspektywie tym bardziej że są centrale działające doskonale bez gwc Edytowane 3 Października 2010 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.10.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 zasadniczo decyzja zapadla i bedzie rekuperator i gwc !! dobrze zrozumialam ?? wyciag w kuchni musialby byc przy podlodze ?? /aczkolwiek bardziej mnie interesuje jak wytlumaczyc tesciowej ze na indukcji wcale tak drogo sie nie gotuje ???????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 04.10.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 powiedz jej by usiadła na blacie a obok niech gwizda czajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 07.10.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Wytłumacz teściowej że kuchenka na prąd będzie lepszym rozwiązaniem. Ja mam zwykłą nawet nie indukcję i nigdy nie zamienię jej na gaz. W kuchni jest czysto żadnych tłustych osadów jak przy gazie, a problem wentylacji sam się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 07.10.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 też prawda, propan butan wcale jakoś specjalne tańszy nie jest, tym bardziej że sprzedawcom oszukiwać na nim jest łatwo a na prądzie za bardzo się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts