Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Lasche,

12 miesięcy zdrowia,

53 tygodni szczęścia,

8.760 godzin miłości,

526.600 minut pogody ducha

i 31.536.000 sekund wspaniałej zabawy!

Dziękuję za kolejny wspólny rok na FM

I życzę wszystkiego najlepszego w Nowym 2013 Roku.

Oby był lepszy niż poprzedni!

http://img72.imageshack.us/img72/6250/newyear2013.jpg

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadam na chwilkę a tu nie dość, że stos zaległych życzeń świątecznych to i noworoczne

Dziękuję, Dziękuję Dziękuję

Drop Inn, Sis (całusów 102), Nemi, Agawi, Magda, MarJel, Pysiaczek, Rere, Ania, Cronin, Atena, Anetka, Nelli (dziękuję za śliczną kartkę), Rasia,

Sciskam Was wszystkie razem i każdą z osobna.

U nas 2013 będzie nazwany rokiem ZMIAN. Otóż tak tak potwierdzam JESTESMY WE 4 :))) bo Pan Mąż zjechał na święta i nigdzie się już nie wybiera ...i to dosłownie, bo chłopcy odkleić się od niego nie mogą :))

Swięta spędziliśmy bardzo rodzinnie z uwaga ...DRZWIAMI.

http://laschejunk.blogspot.com/2012/12/i-po-swietach.html

Podobnie z hucznym dzieciakowym sylwestrem, gdzie kalambury i bitwa na kule papierowe okazały się hitem.

I wreszcie 2013 będzie podobno rokiem, w którym doczekam się własnej kuchnii.

I tu ogromna prośba do Was. Wszelkie kuchenne rady na temat sprawdzonych agiedów bardzo mile widziane. O kuchni napiszę więcej wieczorkiem, bo to naprawdę już nie długo, już za momencik i ...się ziści.

Najlepszy prezent - mam na myśli Pana Męża oczywiście :)

drzwi też bardzo ładne, zaskakująco spokojne choć klamki mają laschowy charakterek :)

Wszystkiego naj.... żeby się wiodło i spełniło :)

ps. uwielbiałam serię o Tomku, mam wszystkie części, tylko moje dziewczynki jeszcze za małe na to.

A teraz plan akcji.

Miejsce: rzeczona kuchnia

Występują: lasche, mąż lasche i zawrót głowy

Ustalono co następuje:

1. podłogi zostają jak w sralonie (mąż lasche odetchnął z ulgą)
  2. ściana z oknem będzie czarna
  3. fronty dolnego ciągu wybrane - Ikea Adel
  4. 3.JPG
  5. zlew - Ikea Domsjo dwukomorowy
  6. Uchwyty - Varde
  7. Blat drewniany - SKĄD??

Inspiracje ścienno kuchenne

93027548524085478_N689hzQh_c.jpg

268527196502665246_J10WaZjq_c.jpg

215680269625683402_R1EkvOBD_c.jpg

2.jpg

Nad ciągiem szafek dolnym zawisną nadstawki z dwóch starych kredensów zdjęć brak i jednego z kredensów również ;)

Po prawej kuchenka z płytą indukcyjną pilnie poszukiwana. HELP HELP bo kupię z IKEA ...a może nie są one złe?? kto wie, kto ma?

Kuchenka raczej czarna albo ...biała jeszcze nie wiem.

Okap czarny taki

http://www.okapymaan.pl/okapy_kuchenne_kominowe/okap_kuchenny_leo_black.html

ktoś zna? użytkuje?

Zmywarka - dla mnie wybór to czarna magia.

No to widzicie same, że AGDy wywołują we mnie panikę. A lodówka zostaje stara ale chcę ją tuningować ;)

U nas nic ciekawego, dzisiaj uczyłam się latać przez drzwi tarasowe (relacja u Venus ;)). Wszyscy zdrowi, Antoś fika :), dorobiliśmy się drzwi na górze a Twoich serdecznie gratuluję, widzisz że są szybciej niż przewidziałaś:D.

Ok jak pralnia to luzik. Pomysł mi się podoba.

Cegiełki zupełnie nie, jesli już czarna ściana i musza być kafelki to dałabym czarne :yes:.

Monia, nie wolisz lodówki bliżej szafek a spiżarni (to spiżarnia, tak?) po lewej stronie od wejścia ? Tak tylko pytam :).

Podejrzewam, że właśnie względy praktyczne przeważyły... teraz szafki i blat dochodzą do ściany - nic nie koliduje. A gdyby miała tam stanąć lodówka, to jak? Trzeba by robić "pusty" narożnik:roll:

lasche sto lat mnie tu nie było:hug: Jam myślała, żeś Ty przepadła podobnie jak ja ;) A tu wąteczek jak żywy :lol:

Jeszcze nie wiem o so cho... ale już lecę nadrabiać :)

Monia ale super:wiggle::wiggle::wiggle: te nadstawki to nad tym ciagiem gdzie zlew??? ja jedynie wolałabym kuchenke bliżej zlewu - tzn w tym samym ciągu, według mnie praktyczniej. Pomysł z ciemną ścianą fajny a koniecznie chcesz płytki? nie może zostać "goła " sciana? ja bym zaryzykowała;)blat drewniany...na pewno jest w HTH, my swoje zamawialiśmy w firmie, która produkuje fronty, próbowałaś wyggoglowac sobie blaty w waszej okolicy??? ja swoją biaą płytę ora ito z gorenje polecam, jak dla mnie ok , czarna pewnie też fajna. Zmywarke mam AEG ale na dzień dziesiejszy odżałowałabym pieniadze i kupiła MIele bo ta jest jednak bezkonkurencyjna...

Najwazniejsze, że Jesteście we 4! matko ale się cieszę:wiggle::wiggle::wiggle::hug:

O, ale super!

I mąż, i drzwi, i nawet kuchnia! Pięknie się rok zaczyna :hug:

Aż musiałam ze swojej norki wyjść i się odezwać.

AGD mogę polecić swoje.

Płyta Amica, zmywarka Bosch. Chcesz modele?

Dobra jakość za rozsądne pieniądze ;)

Na pewno dałoby się lepiej, ale kasa sama nie spada.

wszystkiego naj w Nowym Roku !

no i w końcu komplet w domu!!!! super :D

drzwi świetne :yes:

a może w kuchni ściana z tablicówką? ciekawe, jakby zdało to egzamin?

choć szczerze, to mnie białe kafle na czarnej ścianie w ogóle nie przeszkadzają, w jak są fajne, to wręcz przeciwnie. i może jeszcze czarna fuga? do tego czarne matowe dodatki i gra muzyka!

tu co prawda bez czarnej ściany...ale mozna sobie dorysować ;)

bokhylla_1.jpg

Edytowane przez aricia

Magda, lodówka może stać po lewej stronie w ciągu przodem do wejścia albo bokiem i wtedy owszem narożnik pusty ale ja też tak mam i to jest fajne miejsce na np. wagę, słoiki, półki i inne bzdety.

A tak z lodówki trzeba wyjmować i wszystko nosić, po prostu dla mnie niewygodnie :).