Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pewnie masz rację z tym wizualnym odbiorem kominka ...dla nas to pierwszy w życiu .. ja będę się gapić w kominek a mój małżonek w swoje bóstwo :)

to czekam jeszcze na opinie odnośnie niekompletnych i różnej wielkości mebli i dużej ilości dodatków (poduchy i zasłony ) z napisami ...lampy już sobie odpuszczę co? :) A może w jadalni powiesić zasłony z napisami i lampa nad stołem jednolita a w kanapowni na odwrót?

Edytowane przez lasche

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pewnie masz rację z tym wizualnym odbiorem kominka ...dla nas to pierwszy w życiu .. ja będę się gapić w kominek a mój małżonek w swoje bóstwo :)

to czekam jeszcze na opinie odnośnie niekompletnych i różnej wielkości mebli i dużej ilości dodatków (poduchy i zasłony ) z napisami ...lampy już sobie odpuszczę co? :) A może w jadalni powiesić zasłony z napisami i lampa nad stołem jednolita a w kanapowni na odwrót?

jeżeli poduchy z napisami, to zasłonki lepiej bez. Te z h&m są śliczne, sama się na nie ślinię. Kwestia kominka i tv. u nas jest podobny rozkład mieszkania i choć też miałam wątpliwości, to teraz w ogóle mi to nie przeszkadza.Ogień w kominku daje cudowne światło, nawet do oglądania tv. To - podobnie jak u Was - nasz pierwszy kominek. Kanapę mam jedną duużą i to u nas był strzał w 10! Na początku też myśleliśmy o 2, wygrała jednak wygoda. A to leżakowanie przy kominku, z wyciągniętymi nogami ech... :). Przy kominku tez stoi krzesło - wyższe od kanapy - z niczym się to nie gryzie, a wręcz nadaje uroku.

hej! lasche a gdzie obdrapańce? sama myślałam o narożniku ale naoglądałam się laschowych yokastowych rokokowych i in. inspiracyj i zarazilam sie kanapami w duecie

to jo już mom mętlik w głowie co pasuje a co nie, wniosek, że chyba wygoda najważniejsza:yes:

Yokasta Dario tapeta fajna ...myślałam o niej zanim zachorowałam na te cholerne literki na płótnie (sorry za wyrażenie ale całkiem mi w wizjach namąciły ...no obłęd jakiś :) ) Tapety w tym stylu ma np. Laura Ashley

http://www.lauraashley.com/golds/lille-stripe-wallpaper-goldoff-white/invt/3459110/

http://www.lauraashley.com/naturals/lille-stripe-wallpaper-dark-linen/invt/3448261/

i często w cenie promocyjnej można znaleźć bardzo tanio ...a jakość podobno bardzo dobra (wiem tylko ze słyszenia)

Słońce (co za fajny nick) odrapańce będą na górze coby gości nie straszyć ...tak w nie wsiąkłam, że coś straciłam serce do mojego uporządkowanego i spójnego dołu domu, który przy odrapańcach wygląda nudno :) może litery go uratują w moich oczach :)

Bazylek witaj guru jednych z najbardziej inspirujących inspiracji na forum :) może Ty mi podrzucisz jakiś ciekawy pomysł do salonu ...utknęłam jak nic :)

Jak dla mnie nie ma problemu, że sofki będą na różnej wysokości. Śmiało...

A ten zegar nad kominkiem to nie za duży w tej wizualce? Bo to chyba ten, który kiedyś pokazywałaś, tak? On nie był mniejszy? A może źle pamiętam...

Mam jeszcze taka małą refleksję na temat TV. Już wiele razy widziałam w różnych mieszkaniach (w gazetach, w necie, nie na żywo) Tv obok kominka, albo tv nad kominkiem i tak się zawsze zastanawiałam jak to pogodzić ;) You know what I mean... a myślałaś o TV na tej ścianie obok okna? .....

Ale ja nie o tym właściwie chciałam... chodzi mi o wysokość na której TV wisi. Oglądając mieszkania różne, widzę, że tv wisi zawsze dość wysoko, a przecież powinien wisieć na wysokości wzroku, a jak siedzisz na sofce to wzroku nie masz zbyt wysoko... Zwróć na to uwagę, bo potem szyja boli od zadzierania głowy do góry... tak mi się wydaje, bo mój wisi na wysokości wzroku ;)

Sister wszystkie meble i dodatki na wizualce bez zachowania skali ;) mówisz że misz masz meblowy będzie ok? to dobrze bo ja coś ostatnio nie lubię kompletów :) A TV będzie zawieszona zgodnie ze ścisłymi wskazówkami Pana Męża ...tak się rozmarzyłam, że zrobię obraz z tego pudła ...ale to może się nie udać ;) Dzięki że zmartwiłaś się o szyję szwagra ;) bo ja w ramach protestu nie zamierzam oglądać TV :)

Hanneczko o zupełnie zapomniałam ...dawno nie byłam na ich stronie ...masz rację często ceny bardzo korzystne ...a Debenhams znasz ?

To ja w kwestii przewagi dwóch sof nad narożnikiem. Na obu można usiąść we dwoje :yes: i jest na nich prawie tyle miejsca co na narożniku i zajmują tyle samo miejsca. Przewagę dla mnie jest fakt więcej miejsc z których można dojść do kanapy :D:D:D niby pozaiczne ale pewnie bym narożnik potem przeklinała (tez planowaliśmy).

Natomiast rozwiązanie Twoje lasche czyli kanapa z leżanką to rozwiązanie bardzo bardzo pozytywne :yes:

:D To tyle, idę dalej robić pączki chociaż ciasto wygląda nie zaciekawie :D:D:D

Zupełnie zapomniałam o pączkach :( no nic trzeba coś kupić dzisiaj :) Narożników nienawidzę (uraz z młodości) ale zakochałam się w tych leżankach (sama nie wiem co to w sumie za różnica ...acha można z mężem się przytulać ...no właśnie :) a jeszcze niedawno doradzałam wszystkim, żeby nie kupowali wstrętnych narożników ...ha ha

coś mi szwankuje i fotek zamieści nie mogę;/. ja tam nikogo do niczego nie przekonuje, narożniki dla mnie to też było zło konieczne, małżonek się uparł i naprawdę nie żałuje. Pewnie, gdyby były dwie kanapy byłoby równie dobrze, nie przekonam się. W niewielu kwestiach mu (mężu znaczy ) poszłam na rękę. Lasche śledząc Twoje pomysły jakoś się nie boję :)Aaaatez próbowałam oprawi w rame tv. Efekt był opłakany - niestety. Ale myśle, że raz jeszcze spróbuje ;)

Narożników nienawidzę (uraz z młodości) ale zakochałam się w tych leżankach (sama nie wiem co to w sumie za różnica ...acha można z mężem się przytulać ...no właśnie :) a jeszcze niedawno doradzałam wszystkim, żeby nie kupowali wstrętnych narożników ...ha ha

Leżankowa część narożnika jest suuuper. U mnie ochrzczona została "leżanką szefa", a najczęściej leży na niej szefowa (czasem z drutami albo szydłem w ręku), a szef u niej na kolanie ;) Leżanki zbliżają, 2 sofki oddalają ;)))) Ale ładne to są....

Witaj Kroowko mistrzyni drutow i szydelka :)

Poszukalam i znalazlam choc latwo nie bylo ...zdjecia salonow z meblami roznej wielkosci ...u mnie co prawda bedzie lezanka (niska) tuz przy sofie (wysoka) a fotel oddalony przy kominku ...ale chyba nie bedzie zle ...

http://i2.fmix.pl/fmi2517/9dd7f9e6001aa6d54d6f764d/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1807/142f38ca001e42c84d6f7654/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi435/c6875bd400223bc44d6f765d/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2297/c5b097ee0027ff5a4d6f766b/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi852/92f06b4f0005e2514d6f7677/zdjecie.jpg