Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

i to jest właśnie złuda internetu ...nieprawdaż :)

otóż ja mój awatar bardzo lubię :) reprezentuje mój luźny stosunek do mojej facjaty ;)

Dobra, niech będzie:) Będę walczyć ze swoją wyobraźnią;):lol2: Ale wrzuć co jakiś czas swoje "normalniejsze" zdjęcie, tak dla przypomnienia:lol2:

(ale negocjuję, co?:lol2:)

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lasche avataru (a) nie zmieniaj. Lekko industrial, odjechany tak jak TY!!! A wiatrołap fajny. Na wejściu zapowiada czego można oczekiwać w dalszej części domu. Natomiast szafę podzieliłabym na dwie części. Każde skrzydło stanowiłoby osobną szafkę. W jednej Wasze odzienie używne na codzień, a w drugiej buty adekwatne do sezonu (można wykorzystać tu pomysł mayland z wysuwanymi szufladami). Może w osobnych szafkach zapaszki by się nie pogryzły ;)

Ragazza,

ja WIEM, że ten avatar to 100% Lasche.

Tylko, miło byłoby popatrzeć częściej na tą śliczną twarz, ujawnioną ukradkiem na 1-2 zdjęciach.

Ale masz rację, Lasche jest jedyna, niepowtarzalna i z tak odjazdowymi pomysłami, że Jej zdjęcie z tynków czy czego tam oddaje ją w pełni.

No chyba, że zmieni go na ten pt: rodzina świnki Peppy w wydaniu rodziny Lasche:)

ale że co, że wersja A i B pojawią się obie??

Jak duży masz wiatrołap, no, czy dasz radę "skrzydła rozwinąć" na metrażu? Bo że masz milion fajnych pomysłów i inspiracji, to wiem:)

Lasche,

czy będziecie mieć jakieś "części odrębne" domu, Wy i rodzice, nie kolidujące ze sobą, nie wymagające kompromisów? Że sypialnie odrębne to się spodziewam, ale łazienki, salon itp? Czy wszystko niejako wspólne?

No chyba, że jako Główna Inwestorka wywalczyłaś dla siebie władzę urządzacza?

Magda niezły z Ciebie negocjator ;) problem z moim zdjęciem jest taki, że ja zwykle stoję po tej drugiej stronie aparatu ;)

Grazi odpisałam ...wyślę Ci coś wieczorkiem :)

Rere ...pomysł rewelacja ...tak to bywa, że najciemniej pod latarnią ...chyba tak zrobię, bo w końcu napracowałam się nad wieszakami własnej roboty i nie ma je gdzie powiesić a tak wylądują w szafie :) a i butów mam tyle że wszystkie sezony zmieszczą się w połówce :) mój mąż jest w tym o wiele gorszy ha ha

Sister duża buźka ...wkleję wieczorem moich małych BLues Brothers :)

Anja wiatrołap jak tramwaj długi i wąski :) 58 z lewej - tam gdzie planuję szafę i 38 z prawej - tam będą fotele kinowe a długi na 2 m więc dość sporo ...jeśłi chodzi o mieszkanie rodziców to najcięższa decyzja wbrew pozorom była po ich stronie :) całe życie byli niezależni i dostosowali wszystko do dzieci ...ciężko było ich przekonać, że "na starość" dzieci chciałyby pomóc im :) i jednak wprowadzają się "do kogoś" mimo że ciągle tłumaczę, żę to przecież my wprowadzamy się do nich bo tata buduje ten dom :lol2: mieszkanie jest na parterze i jest zupełnie niezależne ...kuchnia, łazienka, mały salonik i sypialnia, osobne wejście i do domu i na ogród, osobny taras ...zależało mi żeby czuli się jak u siebie ...a co do dekorowania to się nie wtrącam ...mamunia planuje halogenki, kuchnię z barkiem i światełkami i ściankę z gips kartonu :) ale jeśli tylko jej się to podoba ja się cieszę :) nawet pomagałam zaprojektować dziury- półki w tej ściance ha ha i wiele mnie to kosztowało zagryzania zębów :rotfl:

no to pędzę na wiosenną wycieczkę do lasu ...strasznie jej potrzebuję, żeby naładować akumulatory ...miłego popołudnia

MAgda może być i stowarzyszenie oby zbierało pieniążki na jakiś szczytny cel ...biedne dzieci na ten przykład ...to ja zawsze jestem za :)

Rere mamy telefon do kogoś, kto się takimi przewozami zajmuje ...jeszcze nie kontaktowaliśmy się ale już jeden transport pojechał teraz czeka nas drugi w lecie i my coś w auto też wciśniemy ...

Troche pozno przylazlam ale wtrace swoje 3 grosze;). Kotlownia - nie bede oryginalna ale wedlug mnie to tylko kotlownia i wierzcie mi rodzice lasche mogli wybrac jeszcze bardziej odjechane plytki biorac pod uwage asortyment naszych sklepow;). Tak na marginesie ja chcialam do kotlowni i pralni zwykle szare plytki i co...nie znalazlam, byly jedynie w VB za prawie 150zl za metr i czas oczekiwania 8 tygodni , odpuscilam i kupilam biale, zwykle i tanie no i nie jest najgorzej.znalezienie szarych , sciennych plytek w naszym kraju to ogromne wyzwanie;)

Wiatrolap baaaardzo mi sie podoba:), tez natknelam sie w szarosciach na te kinowe krzeselka i tez pomyslalam o wiatrolapie, mam jedynie watpliwosci czy sie sprawdza przy 2 malych dzieci...:rolleyes:co do butow, ja tez mam obiekcje przed umieszczaniem ich w garderobie:rolleyes:, ja mam slabosc do butow i mam ich grubo ponad 100 par...wiem zaraz uslysze pewnie co sadzicie o tej ilosci ale to takie moje hobby:) tak wiec u mnie czesc na pewno bedzie na strychu:). Ja na buty planuje zrobic taka plytka szafe od sufitu do podlogi, taka kwadraty 60 na 60 otwierane na klik, mam taka fajna duza sciane naprzeciwko wejscia do kotlowni, przy wiatrolapie.

Ja bardzo lubie awatarek naszej Lasche ale z wywodu Magdy i techno swira do tej pory sie smieje...w tej sytuacji te rzeznickie noze sa super jako prezent dla Lasche :)

na Image shacku natknelam sie dzis na to i od razu pomyslalam o Tobie Lasche

http://img25.imageshack.us/img25/9607/aq6x1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jaka słodka świneczka:)

Aneta,

no to ja czekam na zdjęcia Twojej szafy wraz z zawartością:):):)

Ilość butów- imponująca. Coś czuję, że ja mam zdecydowanie za mało (zaledwie ponad 20 par), więc czas na ruszyć na zakupy, które odwlekałam, myśląc,że mam wystarczającą ilość butów.

Po Twoim poście czuję się rozgrzeszona, he he:)

Wiatrolap baaaardzo mi sie podoba:), tez natknelam sie w szarosciach na te kinowe krzeselka i tez pomyslalam o wiatrolapie, mam jedynie watpliwosci czy sie sprawdza przy 2 malych dzieci...:rolleyes:co do butow, ja tez mam obiekcje przed umieszczaniem ich w garderobie:rolleyes:, ja mam slabosc do butow i mam ich grubo ponad 100 par...wiem zaraz uslysze pewnie co sadzicie o tej ilosci ale to takie moje hobby:)

Ja cię Anetko rozumiem, sama mam nie mniej:wiggle: Nawet się przyznam, że w związku z przestojem remontowym już załatwiłam wiosnę/lato (przynajmniej częściowo;)) i 3 pary przybyły:lol2: (choć jedna za mała, więc chyba pójdzie do zwrotu, ale to pewne nigdy nie jest;):lol2:))

Mój plan na przechowywanie jest taki, że ładne szpileczki, które zakłada się raz na rok;) mam zamiar trzymać w garderobie. Będę tam miała miejsce na 25 par butów. Za to w szafie w holu przewiduję miejsce dla reszty. Mój mąż, jako, że ma butów niewiele mniej ode mnie :lol2: (ten to dopiero ma świra:lol2:), będzie miał osobną szafę, tylko na buty. Taki do sufitu słupek z wysuwanymi półkami cargo:yes:

PS Fajnie, że cię rozśmieszyłam:D Dobrze, że lasche moją wizję tak na luzie przyjęła:lol2:

O jesuuniu 100 par - mogę tylko zazdrościć i wysłać swoje ochy i achy. Moje buty chyba łącznie z zimowymi zmieściłabym na dwóch półkach średniej wielkości. Może się kiedyś doczekam większej kolekcji, zważając szczególnie na niemały ślinotok ujawniający się podczas obserwacji butów w sklepach ;)

Lasche, kurcze, czytam właśnie że czujecie bluesa, ale super :lol2:. Jakoś nie umiem nic doradzić w kwestii wiatrołapu :( marny ze mnie pożytek, ale może po prostu wierzę że wymyślisz coś fajnego :yes: