Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Choroba jest klasztorem, który ma swoją regułę, swoją ascezę, swoją ciszę i swoje natchnienia.

— Albert Camus

Dzięki Darcy zarejestrowałam się dzisiaj na stronie Fundacji DKMS i mam nadzieję, że ktoś do mnie kiedyś zadzwoni z informacją, że mój szpik jest potrzebny genetycznemu bliźniakowi

http://www.dkms.pl/choose.html

Gorąco Was zachęcam

Edytowane przez lasche

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale się poważnie zrobiło .... lasche, powiedz mi, jak taka niewielka osóbka mieści w sobie takie wieeeeelkie serducho????

btw, nadrabiając moją chwilową niebytność, melduję, iż następny projekt został napoczęty i ukończony(!!!!)

p.s. to próba na poczet presssentu parapetufkowego :lol2:

GAZETNIK

IMG_0926.jpg

Mayland kochana to tylko dlatego, że ja jeszcze w międzyczasie szukam pracy :) naprawdę w międzyczasie pomiędzy blogiem i wątkiem tutaj :) np. jutro mam rozmowę kwalifikacyjna przez telefon i zamiast się przygotować to ...no sama widzisz :)

Aricia ...nie taka niewielka wbrew pozorom :lol2: a już noga to tylko w kajaki ozuta :lol2: ale czad ...ale czad ...ale czad gazetnik (no kurcze zapowietrzyłam się )

A smutno tylko na chwilę bo choroba wymaga ciszy i szacunku ...ale już prędziutko wracam do wnętrz ...patrzcie co wynalazłam na ścianę do salonu ...fantastyczny pomysł na nietuzinkowe wyeksponowanie starych rodzinnych zdjęć ...gorzej jak kumple męża zaczną go wyzywać od rogaczy :rotfl:

http://i3.fmix.pl/fmi786/10fd6c98000f17fc4da76448/zdjecie.jpg

Lascheńka ;) ale fajne jesteście z tym dawstwem szpiku! super!

ja nie mogę się podzielić, bo sama mam problemy ze zdrowiem... nie podzielę się nimi z nikim ;) ale małżonek od zawsze wozi ze sobą zgodę na pobranie organów i tego sobie życzy wyraźnie. mówi, że jakby co, mogą brać wszystko ;) tfu tfu ;)

Wydaje mi sie, ze zgoda na pobranie organow jest niepotrzebna. Bo jesli nie ma sprzeciwu, to i tak pobiora organy. Jesli sie nie sprzeciwiasz, to znaczy dajesz zgode.

istnieje takie prawo, ale jest martwe. bo w praktyce rodzina może się nie zgodzić. i są jeszcze względy religijne (niektóre religie zabraniają) i wtedy należy to uszanować.

http://www.pierwszapomoc.net.pl/przeszczep.html

a jak się ma zgodę podpisaną, to wszystko jest jasne i oczywiste i żadna teściowa stawać okoniem nie będzie. i dlatego zgodę warto zawsze mieć.