Toscana 15.05.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witaj, Lasche - jako że mam dziś dzień latania po moich ulubionych wątkach i ujawniania się na nich, ujawniam się i tu, jako potajemny, cichy podglądacz. Uwielbiam Twój styl i pomysłowośc - w życiu nie wpadłabym na większośc tego, co Ty, nie mówiąc o wcielaniu tego w życie. Gratuluję świetnej, zwariowanej Rodziny, chmurek, masarni i żółtych drzwi i z niecierpliwością czekam na kolejne szalone inspiracje i zdjęcia z placu boju, który wkrótce stanie sie DOMEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.05.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Rere czy Ty mnie właśnie spytałaś o techniczne szczegóły??? zabraniam ... jest na węgiel czy tam eko groszek czy Bóg wie co podobno mam się tym nie zajmować ...ha ha coś w to nie wierzę ...a jest czerwono szary ...no w większości szary ...to chyba super co? dobra Ling Duo Klimosz ...z zasobnikiem jest w sam raz ...zajmuje tyle miejsca żeby zostawić na zasobnik i kilka worków paliwa ...no fajny jest Toscana serdecznie witam i cieszę się, że się ujawniasz zaglądaj zaglądaj ...a no i dziękuję bardzo za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.05.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Lascheńko, a no zapytałam, bo JA (nie mój ślubny), poszukuję pieca, który jest maciupki tyciutki i wogóle dla mnie niezauważalny . Mąż się uparł na palenie węglem, a ja chce gaz. No ale koszta... Teraz myślę nad jakimś kompromisem, bo głónie chodzi mi o materiał do palenia i jako taką czystość w kotłowni. Nasuwa mi się na myśl pelet... No dobra nie przynudzam. Sprawdzę sobie na necie co to za cudo macie A kolor jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.05.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 to był jeden z niewielu wyborów męża :rotfl:taki ze średniej półki, zasyp raz w tygodniu i dizajnerskie kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.05.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ha, ten zasyp raz w tygodniu robił by robotę . Mi się podobają bardzo pomarańczowe, albo szaro-pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 i pytanie techniczne ...czy duzo wiecej odpadow bedzie jesli to bedzie jodelka a nie system pokladowy? Zależy jaki rozmiar desek do jakiego rozmiaru pomieszczenia, jodełka kończy się na prosto przy ścianie więc odpadów jest dużo - a żadnych nie wykorzystasz w innym miejscu bo są właśnie na prosto ucięte. Nie jest to jednak jakaś zawrotna ilość, na pewno do 10% przy prostokątnym pomieszczeniu, a przy układaniu sprawną ręką to 6-7% pewnie można uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Lasche, płytki cegiełki jak najbardziej pod sufit, ze względu na wilgoć, estetykę itd, chyba że masz 4m wysokości to do połowy proponuję Wszystko świetnie wygląda, pokój starszaka zarypisty! Zazdroszczę. Poziomki też mam ale Twoich jest duużo więcej więc zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.05.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Rere79 palenie gazem czy ekogroszkiem to jeden kit - podobna cena (podobno obecnie nawet eko wychodzi drożej). Najtaniej wychodzą "śmieciowe" pice w których nożna miałem palić. Lasche sorki za offa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 tak i co niektorzy pala w tym butelkami i innym syfem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 16.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 tak i co niektorzy pala w tym butelkami i innym syfem tia, i smierdzi w całej okolicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 16.05.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Pięknie jest:) i okolica widze też dosyć przyjemna;) Ja tylko informuję, że tez jestem "szczęsliwą" posiadaczką takowego pieca czerwowno- szarego trochę już przybrudzonego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.05.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Rere tez wolalam pomaranczowe ale maz sie uparl na funkcjonalnosc Yokasta dzieki 10% przezyje ...a jodelka urzekla mnie niezmiernie ...ale chyba wolalabym jeden na jeden ...mysle a na poziomki do masz rzut beretem do mnie tylko nie wiem co na to babcia, bo to dla dzieci zawsze mozemy sie napic kawy Mirela tez czytalam, ze mial najtanszy ale gdzie toto skladowac?? U nas gazu nie ma ...mielismy duzo szczescia, ze woda w koncu jest ja na "smieciowe" piece sie nie zdecydowalabym...chocby najtansze ...trzeba myslec o przyszlosci dzieci ... w naszym mozna palic pelletem i owsem ...to juz bardziej pro ekologicznie a ceny gazu za 10 - 20 lat moga byc rozne ...niestety ... MArkoto dokladnie ...nerwica mnie bierze za taki brak odpowiedzialnosci spolecznej (ale pojechalam) ...bedac teraz w Polsce droge zaszla nam Pani, ktora ze swojego wypasionego domku jednorodzinnego wyniosla worke smieci i wrzucila do rowu naprzeciwko ...ja bylam w szoku ...w UK za takie numery dostalaby taka kare ze by sie nie pozbierala ... Iwek widziala widziala ...wy juz po sezonie grzewczym? pisz jakies szczegoly ...techniczny sie ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 u nas niestety ciagle pokutuje opinia co nie moje to niczyje i co mnei to obchodzi, smieci do lasu, do rowu, w krzaki , szambo na druga strone ulicy wylac, w piecu spalic butelki zeby nie musiec wywozic, a przeciez gmina odbiera za darmo ale to trzeba miec podpisana umowe na wywoz smieci tylko po co?czasami przejzdza sie przez wies gdzie wiekszosc piecow smieciowych to szaro ze ledwo widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.05.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Lasche chętnie na pewno kiedyś przyjadę Te 10% jest przy założeniu, że nie kładziemy baaardzo długich dech, z których połowa nam odpadnie przy ścianie. Skoro normalnie dolicza się 5% na odpady to przy jodełce nie powinno być więcej niż 10%, sami będziecie kłaść podłogę? Tatuś zdolny to pewnie położy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 mi sie ta podwojna jodelka bardzo podoba, coraz czesciej ja widze we wnetrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.05.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja mimo wszystko zdecydowałam się na gaz i patrząc na rachunki od grudnia - nie narzekam (tym bardziej, że wszędzie mam podłogówkę). Ale wiem, że nzajomi którzy palą groszkiem płacili więcej niż my. A co do palenia śmieci - nie rozmawialiśmy o ekologii tylko o cenie . A ta niestety jest najniższy przy syfiastym opale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja tez mam gaz, nie jest tak zle, jakbym miala nadmiar kasy to bym robila pompe ciepla Na pewno nie chcialabym kotla na paliwo stale za duzo z tym roboty, niby zasyp raz w tygodniu ale tez raz w tygodniu trzeba czycic caly piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 16.05.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 lasche mamy tego samego lokatora w kotłowni Ling prawa strona jest identyczna czyli podajnik a lewa trachę się różni nasza jest cała żeliwna i czarna ale hula jak smok i się bardzo sprawdza..... W ogrodzie masz normalnie tajgę i tundrę :lol2: wszystko do okiełzania i oczywiście uda się tą dżunglę opanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.05.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 A ja palę drewnem 2 wsady na dobę nie dla leniwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 16.05.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 yokastanasz Ling też jest przystosowany na drewno.....na wiosnę, latem też palimy drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts