Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

w ogóle przydałoby mi się jeszcze z sześcioro dzieci żeby urządzić im pokoje ...no mam za dużo pomysłów ...

to dziel się kochana tymi wszystkimi pomysłami, bo ja dla mojego 11-latka nadal nie mam sprecyzowanego pomysłu :bash:

A Twoje pomysły są zawsze inspirujące :)

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja jeszcze o książkach . Ja mam "schize" totalną na punkcie książek - totalną !!!!! Musze mieć zawsze książki własne , kupione!!. Uwielbiam nowe książki a głównie zapach papieru ...eh:). Nigdy nie wypożyczam i zawsze kupuje . Mam ich za dużo ,o wiele za dużo. I nie wiem, gdzie ja je wszystkie mam upchać jak się przeprowadzę z wawy :eek:

Do tego muszę mieć je wszystkie poukładane wg klucza i to jest najgorsze .... bo układam tematycznie np książki podróżnicze, nurkowanie , żeglarstwo , kryminały , romansidła, i książki zawodowe , psychologia, terapia, kryminalistyka , reso:) Potem jeszcze układam wg autorów i oczywiście kolorów okładki :) a no i jeszcze wielkość książki ma znaczenie ....wiec uwierzcie czasami cały dzień spędzam na tym, żeby wszystko do siebie pasowało :) i wiecie co?? i tak gówno z tego :)

Dagunia, to nie tylko ja wdycham zapach świerzych karteczek kiedy kupuję książkę? Mam ulubioną księgarnię we Wrocławiu, z której zawsze wychodzę obładowana i potrafię tam wydać ostatnie pieniądze. Może to jakaś choroba ? :lol2: Jedyne czego nie mam to nie kupuję nowości po niebotycznych cenach, niektóre po prostu przeczytam sobie za rok ;) (chociaż na książki Marka Krajewskiego i Mariusza Czubaja zawsze czekam z wywieszonym jęzorem hehehe).

Mada, u mnie są nie tylko w kartonach ale i na podłodze, po szafkach pochomikowane.

też należę do tych co kupują, a nie wypożyczają i zapach uwielbiam. Mogłabym przesiadywać w Empiku godzinami :) Nie pojmuję, jak ludzi mogą rajcować e-booki :confused:

Ubolewam nad tym, że nie mam miejsca na bibliotekę, i z zazdrością patrzę, na to co ma Darcy, i już czuję jak się będę śliniła ;) do biblioteki MagdyZZZ... pamietam te plany - CUDO!!!

Yokasata,Krajewskiego mam wszystkie i wszystkie pochłaniałam z prędkością światła :D

(zdradzisz swoją ulubioną księgarnię?)

Ja lubię układać książki wg autorów,niestety na wyspie nie mam pokaźnego księgozbioru,więc nawet nie będę pokazywać,bo wstyd normalnie,wstyd...

No nie, Krajewskiego też lubisz? Telepatia jakaś czy coś?

Ragazza, mnie e-booki męczą straszliwie, i - jak Yokasta - ostatnie pieniądze potrafię wydać na książki:) A jak już kupię to najpierw wącham:D

Najbardziej jednak cieszy mnie, że zaraziłam tą miłością dzieci - mój sześciolatek czyta sobie teraz Porwanie w Tiutiurlistanie:D

Edytowane przez mada1412

Paula, pewnie że zdradzę, tam zawsze multum ludzi :lol2: na Ruskiej po tej samej stronie co Guinness (w stronę 1-go Maja)

Krajewski jest ZA....STY! Jak on pisze (chociaż 1 książkę ponoć nie on napisał :/ ale to nieważne). Ebernhard Mock to kultowa już postać. Dzięki Niemu inaczej się patrzy na Wrocław....ehh....i tęskni do tych czasów, które opisuje Krajewski.

Edytowane przez yokasta

:rotfl: Krajewski wszak o moim Wrocławiu sprzed wojny pisze,mrocznym Wrocławiu achhhh i o Lwowie.Jednym słowem rewelacja,kto nie czytał temu polecam!

Organizowali we wrocku swojego czasu wycieczki śladami Eberharda Mocka :) Mieli kręcić serial,ale coś nie wypaliło.

No tak, przecież Ty z Breslau:D Uwielbiam takie mroczne historie:) W ogóle mroczna jakaś jestem;) Historie seryjnych zbrodniarzy na Discovery pochłaniam, muzyka też cięższa raczej - ta biel w chałupie to chyba dla przeciwwagi:lol2:

Lasche,

wybacz off:oops:

Tak myślałam,że o tej księgarni mowa :lol2: Prawie wszystkie albumy o malarzach mam stamtąd.To jest miejsce obowiązkowe na mojej liście do zwiedzenia we Wrocławiu i nie wychodzenia z pustymi rękoma :D

Ten mroczny Wrocław baaardzo mnie pociąga.Chciałabym się cofnąć w czasie choć na chwilę w tamte lata...

też należę do tych co kupują, a nie wypożyczają i zapach uwielbiam. Mogłabym przesiadywać w Empiku godzinami :) Nie pojmuję, jak ludzi mogą rajcować e-booki :confused:

Ubolewam nad tym, że nie mam miejsca na bibliotekę, i z zazdrością patrzę, na to co ma Darcy, i już czuję jak się będę śliniła ;) do biblioteki MagdyZZZ... pamietam te plany - CUDO!!!

ooo, jak mi miło:oops: Ja też się jej doczekać nie mogę;)

A wy tak ciągle ja-ja-ja, a u nas to jest x2:lol2: MY z empiku wychodzimy z takimi siatami:o Dlatego NASZ regał musi być wieeelki:yes:

:jawdrop: mamuniu, Mada ja też to oglądam i wiele innych....(chyba nie wypada tu mówić o sekcji ale się zdarza, marzyłam o tym żeby zostać chirurgiem może dlatego :D)

Dziewczyny, widze że mamy podobne odczucia. Aż dziwnie tak :lol2:

Dziwne:) Ja się jeszcze przyznam, ale tak po cichutku, że oglądam Dextera I Doktor G też .

Edytowane przez mada1412

ooo, jak mi miło:oops: Ja też się jej doczekać nie mogę;)

A wy tak ciągle ja-ja-ja, a u nas to jest x2:lol2: MY z empiku wychodzimy z takimi siatami:o Dlatego NASZ regał musi być wieeelki:yes:

Ja w książki mojego M nie zaglądam, bo mechanika mnie nie pociąga;) Czasem mu Grishama podbiorę;)

A ja książki to na Allegro i w kilku ulubionych księgarniach, bo Empik zawyża ceny, a za różnicę mogę kupić kolejne pozycje hehehe

Mada, mój mąż zafascynowany Dexterem zażyczył sobie takich oto krzeseł (LASCHE PISZ JAK MAM WYWALIĆ :lol2:)

http://babeczkaa.blox.pl/resource/z6061036X.jpg

Doctor G też lubię....