Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najbardziej jednak cieszy mnie, że zaraziłam tą miłością dzieci - mój sześciolatek czyta sobie teraz Porwanie w Tiutiurlistanie:D

SZEŚCIOLATEK? CZYTA SOBIE SAM??:jawdrop:

A kiedy się nauczył??? W każdym razie, Skurczybyk z niego!!!!

Ja uwielbiam książki.

Kupuję, ale i sporo pożyczam, bo jednak zakup 5-6 książek w miesiącu, to jest b.duży wydatek.

Uwielbiam wyprawy do bibliotek.

ooo Lashe to chyba ja zaczełam znowu o tych kiszkach SORKI :) ja pamiętam, że ktoś mi opowiadał, że jego mama przyzwyczajała go do czytania w ten sposób, że na dobranoc powtarzała: " pamiętajcie na noc nie czytajcie książek ", i wiecie , to co zabronione najbardziej nas pociąga :) więc ten ktoś sięgał wtedy po latarkę i pod kołdrą zaczytywał się w kolejną powieść ...Ja jako dziecko (tym bardziej 7 latek) nie przeczytałam żadnej lektury, za to w liceum nadrobiłam zaległości z nawiązką

Podziwiam więc te 150 stron :)

czuje sie urazona ;) to ja pisze ze moj 7 latek przeczytal ksiazkie o objetosci 150 STRON i ten super news zostal zignorowany

Po prostu wszyscy już przywykli że Twoi synowie to debeściacy :lol2:

Moją trzeba wołami do czytania gonić, 150 str. czytania to jej się śni po nocach w horrorach raczej :jawdrop:

O dziwo w szkole pod względem nauki jest w czołówce, ale ona to umysł ścisły raczej:)

Hmm.....ja jako 5 latka byłam zapisana do biblioteki :lol2: starsza siostra czuła się w obowiązku wszystkiego mnie nauczyć więc jak już mnie do tej biblioteki (swojej szkolnej) zapisała to musiałam się nauczyć czytać (zaznaczam: MUSIAŁAM). Dlatego może dla mnie nie ma w tym nic niezwykłego :D, jedne dzieci szybko zaczynają czytać, inne rysować a jeszcze inne cuś innego ;). Jeśli Wasze dzieci czytają to tylko się cieszyć :))))) najgorzej tylko jeśli rodzice nie lubią (znam takich) i dzieci nie przyzwyczajają ;).

Lasche przepraszam za te krzesła, jak chcesz to usunę :)

Ja też czytałam jako 5 latka :D I mam nadzieję,że Lenka też zacznie szybko czytać,po angielsku najpierw,ale po Polsku też się nauczy.To dla mnie ważne.

Od kiedy mała pojawiła się na świecie czytamy jej bajki.Znajomi się pukali w czoło,po co czytacie takiemu maluszkowi,który i tak nic nie rozumie,a ja mówiłam,to Wy nic nie rozumiecie...czym skorupka za młodu nasiąknie...

Wielkie brawa dla Waszych dzieci!!!Oby tak dalej chętnie sięgały po książki i czerpały z ich czytania przyjemność :)

SZEŚCIOLATEK? CZYTA SOBIE SAM??:jawdrop:

A kiedy się nauczył??? W każdym razie, Skurczybyk z niego!!!!

Ja uwielbiam książki.

Kupuję, ale i sporo pożyczam, bo jednak zakup 5-6 książek w miesiącu, to jest b.duży wydatek.

Uwielbiam wyprawy do bibliotek.

Nauczył się zanim skończył 5 lat, wytrwale pytał jaka to literka. Potem się systematycznie doszkalał :lol2:

Ja też wcześnie zaczęłam:D

Lasche,

szacunek dla Synka:D A raczej dla Was za to, że w nim zaszczepiliście miłość do książek. Dziś, kiedy większość dzieci i młodzieży NIE czyta (wiem co mówię), to się liczy podwójnie:)

PS. Porwanie w Tiutiurlistanie ma 220 s. ale Jędrek dopiero na 97.;):D

biblioteczka:

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/061211unpolished-lifeA-Former-Abandoned-Garage-is-transformed-into-Madrid-s-Hub-Offices-yatzer-6.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1307830564450

i mebelek, polskich projektantów :jawdrop:http://www.etnodizajn.pl/public/editor/image/DZIEJE%20SIE/GRUDZIEN%202009/kompott%20boxes.bmp

Edytowane przez aricia

o nieeeee, to ja na ten news robię jeszcze większe wyrazy szacunu, Lasche!!:jawdrop:

7 lat?? i 150 stron????

Mój 8-letni siostrzeniec sam z siebie czyta nawet 3 książki równocześnie (ciocia uspokoiła, że to normalne ;) ), a w 2 tygodnie ferii pochłonął samodzielnie 4 tomy Harry'ego Pottera ...

Podziwiam małych 'czytaczy'. Moja córa (4l.), co prawda czytać nie umie, ale zna na pamięć swoje ulubione książki. Czasem udaje, że czyta :D

moja 2,5 latka też....ale jakby ktoś ie wiedział to sie nie zrientuje bo ona te 2 czy 3 linijki tekstu zna słowo w słowo....i sprawia wrażenie jakby czytała ;)

a ja obecnie to głównie magazyny wnętrzarskie pochłaniam....cały segregator inspiracji mam....wyrywam to co mi pasuje a reszta idzie dalej w rodzinie do przeczytania....tony tego wiec szkoda wyrzucac po 1 czytaniu :)

mam nadzieje że jak juz sie urządze to wróce do normalnego czytania...uwielbiam przed snem sobie poczytać w łóżku :)

kiedyś zaanektuje nieużytkowe poddasze i zrobie sobie świątynie dumania:

http://www.newtopfurniture.com/media/2011/06/10-Outstanding-Home-Library-Design-Interior-curve-bookcase.jpeg

no Dziewczyny poległam ...nie licytuję się na strony :)

jak to mówią, każda sroczka itd.

u nas czytanie wieczorne to najlepsza pora dnia, chłopcy wskakują do naszego olbrzymiego łóżka i jest to czas tylko dla nas, na czytanie, opowiadanie, dziecięce pytania o życiu ...dla mnie to czas magiczny...chodzimy też raz w tygodniu do biblioteki ...no i widzą przykład matki ;) ojciec czyta mniej ;)

Aricia ...pikna :)

co mi przypomina o tym co chcę zrobić ;) niespodziewanie otrzymałam zwrot podatku za jakiś tam rok ...pieniądze "z nieba" ...i co robi lasche? postanawia zainwestować w skrzynki na jabłka ...dobra ...wiem ...miałam kupować podłogi, albo choćby lampy ...no ale ja z tych mało rozsądnych jestem ;)

Pomoc potrzebna od zaraz ...

w związku z różnymi perypetiami (głównie finansowymi i losowymi) marzenia o drewnianej podłodze na parterze muszę odsunąć na rok lub dwa ...plan był prosty teak na całości, do którego mamy już stół, i siedziska krzeseł i przyszły blat w kuchni dopasowane ...no ale nie będę marudzić ...jest jak jest ...więc prośba, szukam taniej podłogi na rok lub dwa ...i mam dwa kryteria tania i dość ciepła (płytki odpadają) ...jakieś propozycje? bo ja nie mam serca do szukania, kiedy rujnują się moje marzenia ;)