Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja, w pierwszej chwili, pomyślałam o wykładzinie elastycznej...ale chyba racja, że panele "cieplejsze"...leć do komfortu, tam mają duży wybór paneli w różnych cenach( a może stwierdzą, że nie ma różnicy w "ciepłocie"??? :D) w każdej castoramopodobnej instytucji też warto poszukać. różne promocje się trafiają...ja kiedyś kupiłam panele za 19,99 pln!!!!

przesyłam to, bo może jeszcze nie widziałaś ( a wszystko jak na Twoje zamówienie wklejone!!!): http://www.desiretoinspire.net/blog/2011/6/15/c-designs.html

jak już wspomniałam mamy rozległą rodzinę :) :) moja siostra ma śliczną córeczkę w wieku mojego malucha a męża brat równie śliczną 5 latkę ...i to dla nich kreacje właśnie :)

no mój dom jak nic :) wszystko mają ... łącznie z Tolixami ...dranie ;)

Edytowane przez lasche

Lasche, linoleum nie bierz po uwagę, szczególnie że chłopaki lubią buszować po podłodze.

Jak kupisz panele za 30 zł to wyjdzie Ci 1650 za cała podłogę. Jest to trochę pieniędzy ale na dwa lata można przeżyć, a drewno na pewno będzie wiecej kosztowało. Nie będę oryginalna, ale może na Allegro poszukaj? Tam naprawdę jest wiele okazji, a jak kupisz jakiś 2 gatunek to tym bardziej. Może się skusisz na Ikeowe panele :D - białe i w połysku ale bardzo tanie :) chyba 20 zł/m2.

Czy Ci wybaczą? Na pewno tak, bo będą mieli super pamiątkę, chociaż starszak wcale nie wygląda na zachwyconego :lol2:.

Wybrałaś pojedynczą jodełkę? Kłaniam się w PAS! Na pewno będzie świetnie wyglądała i nigdy nie wyjdzie z mody. Zdaje się, że nie sugerowałaś nam pytając o zdanie - co Tobie bardziej się podoba. Jakoś mi strasznie fajnie, że wolisz pojedynczą :lol2:. Podwójna wydaje mi się taka...jak maziaje :( no nic nie poradzę.

Pozdrawiam i ściskam, szczególnie mamę lasche. A co!

Aricia, właśnie w tym rzecz że ta skandynawska miała, a w Polsce znalazły się jakieś które nie weszły do sprzedaży, bo mają rozmazaną V-fugę. Któraś koleżanka forumowa ma tą podłogę kupioną na cały dół i sobie chwali, ponoć te rozmazania są rzadkie i podłogę najzwyczajniej trzeba umyć :).

Już szukam żeby pokazać (18,60 kosztują) - teraz widzę że dostępny szary kolor, wcześniej były białe

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/47/06/22/1647062208_1

http://img14.allegroimg.pl/photos/400x300/16/47/06/22/1647062208

Ja je przemyśliwuję do sypialni, w której ma być biała podłoga ;).

Link tu:

http://allegro.pl/panele-podlogowe-ac3-8mm-v-fuga-i1647062208.html

NO podłoga drewniana to koszt około 11000 :jawdrop: ale ja i tak chcem ...bardzo chcem :) no ale nie mogem więc szukam :) myślę też, że w międzyczasie może pojawić się i pies (jakby lasche było mało ;) )więc jednak panele wygrywają z konkurencją ...

no Yokasta ...zaszalałaś ....szare (pod kolor forumowy i przyszłych zasłon lasche ;) ) ...nic o nich nie wiedziałam ...w sumie mogłyby się tak nie świecić jak dla mnie ...ale bardzo rozważana jest to opcja ...no i dzięi za pozdrowienia dla mamy ...nie pisałam ale przesunęli jej operację :bash::mad::bash: ...pan doktor wybrał się na wakacje ...tylko proszę nie komentujcie, bo nie mam siły tego roztrząsać ...

Aricia te które wkleiłaś są bardzo w okolicy ceny, która mnie interesuje :) nie było nic za 5 zyla :lol2:

Magda, Agawi dziękuję za wasze głosy...30zł wydaje się sporo za coś co ...NA PEWNO ;) wyrzucę

Lasche,

1. chłopaki cudnie poprzebierane - ale masz rację, zabiją Cię za to za parę lat:)

2. podłoga drewniana:

czyli zakładasz aż 200 zł za metr???

Co konkretnie chcesz - jakie drewno, jaki gatunek, wykończenie? dechy, parkiet?

Pytam, bo sama prowadzę szeroko zakrojony rekonesans w temacie podłóg drewnianych, i wieści są znacznie optymistyczniejsze, niż 200 zł:)

Lasche jestes niesamowita! podziwiam za taka kreatywnosc! domki na blogu boskie!! a jakie zasciecie na twarzach chłopaków!!

Moj 5 latek tez juz zaczał sam czytac ale i tak woli jak mama wieczorem mu czyta;-) teraz przerzucamy sie na powazniejsze czytanie, zaczelismy od "Piaskowego Wilka" i zastanawiam sie co dalej?;-) my czytamy niestety mało i ciagle sie rumienie czytajac o tym jakie macie ksiegozbiory. A ksiazki drogie niestety;-(....

Ja jestem za tanimi panelami bo linoleum zle mi sie kojarzy..

A drewno za 200zł to wcael nie tak drogo niestety, głupia deska barlinecka kosztuje juz prawie tyle, a jednak to nie lite drewno. Do tego połozenie, kleje itp i tak wyjdzie niestety;-(.

Anja kazda optymistyczna wiesc na wage zlota :)

SIs mlody to urodzony komediant :) ale to u nas rodzinne ...

Psosin dziekuje, u nas ksiegozbior niewielki ale mam wielkie plany :) Z tym czytaniem to u nas problemem jest roznica wieku dzieci...nie wchodza w gre dluzsze utwory, bo maly wyraznie sie nudzi...wiec staram sie szukac bajek klasycznych z duza iloscia ilustracji dla malucha, a starszak czyta sobie sam :) no u nas czytanie to niezbedny element wieczoru...jak maluch byl noworodkiem to jego karmilam a Kubie czytalam Franklina ...tylko maluch sie zloscil bo mu cycek wypadal jak przewracalam strony ;)

odnosnie drewna - to TEAK ...cudowny, cieply kolor...a drewno gotowe ...

ha...szukajac dla Was zdjecia z tym drewnem trafilam na sklep w ktorym m2 kosztuje 170 zl ...no i piknie :) zostawiam na za 2 lata ;)

http://www.fulmen.nas.pl/index.php?p62,deska-parkiet-teak-natur-15x90x300-1200

Lasche,

piękna ta deska tekowa!!!!

Tylko, że to sama cena materiału - a co z robocizną?

Ja szukam deski podłogowej dębowej olejowanej, szerokość 13-14 cm, długość: mix od 50 cm do 200 cm, klasa rustic.

Znalazłam oferty po 150 zł - oczywiście to całkowita kwota od metra - z położeniem i olejowaniem. Mimo, że pierwotnie wszyscy mówili, że średnio po 200 zł i w górę.

Więc trzeba szukać, szukać, porównywać.

piękne!!! wielbię teakowe drewienko. ma taki kolor z duszą. nowe już wygląda na "uduchowione";), żeby nie powiedzieć używane:lol2:

kupiłam teraz dwie teakowe komódki! love it!

o i ta mozaika też fajna!!!!!i cenowo i wizualnie!!!

http://www.fulmen.nas.pl/index.php?p143,parkiet-przemyslowy-teak-kolor-15x10-15x170-350 wiem, wiem, nie w Twoim stylu :)

Edytowane przez aricia