yokasta 16.06.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Lasche, piękna ta deska tekowa!!!! Tylko, że to sama cena materiału - a co z robocizną? Ja szukam deski podłogowej dębowej olejowanej, szerokość 13-14 cm, długość: mix od 50 cm do 200 cm, klasa rustic. Znalazłam oferty po 150 zł - oczywiście to całkowita kwota od metra - z położeniem i olejowaniem. Mimo, że pierwotnie wszyscy mówili, że średnio po 200 zł i w górę. Więc trzeba szukać, szukać, porównywać. YYY Anja, szukałam podłogi w całym Wrocku, od marketów, przez stolarzy i producentów po jakieś małe firemki. NAJTAŃSZY bielony olejowany dąb jaki znaleźliśmy wyniósł z chemią (klej i grunt): 230 za m2. To za krótszy mix długości. Można było jeszcze zaoszczędzić kilka zł na niższej klasie (ale i tak wychodzi koło 200 zł). A to wszystko bez robocizny, bo robiliśmy sami. Za robotę chcieli drugie tyle. Gdzie znalazłaś taką tanią podłogę? Bo to wydaje mi się aż niemożliwe - ale też zależy w jakim mieście może. Lasche, podłoga cud-miód! Bardzo mi się podoba, ma ciepły kolor (a ja nie lubię ciepłych !). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 16.06.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Yokasta,wysłałam Ci PW!No ale jak to, 200 zł materiał i drugie tyle wykończenie???400 zł za metr??????? Edytowane 16 Czerwca 2011 przez Anjazzielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.06.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Tak kochana my na szczęście sami robimy, ale dechy kosztowały nas ponad 200 zł za metr, a na cały dół wyszło lekko 16 tys. czyli na tyle dużo, że nie mamy ogrodzenia i podjazdu...........szkoda gadać. Całe szczęście, że chociaż dobrze i ładnie wygląda bo inaczej pocięłabym się na kawałki. Lecę czytać PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 16.06.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Się tak wtrącę do dyskusji ... Yokasta a sprawdzałaś w Castoramie...przeszliśmy przez to samo szukając dębu olejowanego bielonego do sypialni i przypadkiem odkryliśmy takowy w Castoramie. Oczywiście zaczęliśmy się zastanawiać co to za jakość itd., ale sprawdziliśmy producenta i decyzja zapadła: za metr 150 PLN mix + dobra chemia i wyszło 190 na gotowo (bez robocizny - kładł Oficer). Efekt znajdziesz u mnie w galerii...ja jestem bardzo zadowolona. Lasche - chłopaki słodziaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.06.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 U nas nic takiego nie było kicikici kiedy szukaliśmy, ale mieliśmy też wymagania - nie mogą być jednolite kolorystycznie, min. 3 warstwy oleju, bezsękowa, konkretny miks długości, minimum 2cm grubości i v-fuga . Też jestem zadowolona z efektu . Nie wyszło nam dużo drożej (deska w najwyższej klasie + olej kosztowała 152 zł). Do tego doszła chemia i coś tam jeszcze czego nie pamiętam. Uznaliśmy że w podłogę inwestujemy najwięcej ehh), natomiast muszę Wam powiedzieć że klej oprócz tego że był cholernie drogi i drugi raz pewnie byśmy takiego nie kupili jest też UWAGA : MOCNIEJSZY NIŻ BETON . Jedną deskę jak oderwaliśmy (zajęło to kilka godzin) to zrobiła się wyrwa w wylewce :D:D:D. Lasche, nie gniewasz się za podłogowe dyskusje, prawda? Kicikici, dotarłam do podłogi - bardzo ładna. Widzę, że Wasza ma zimniejszy odcień fajnie wyszła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.06.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Anja na szczescie wujek parkieciarz z nas nie zedrze Aricia ...to zdecydowanie nie moja podloga Kici Kici dzieki YOkasta nie nie gniewam sie a teraz przyznawac sie kto ma bielona podloge, bo mam przeslac szczegoly o jej bieleniu do ...dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.06.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Ja mam bieloną ale jak to się odbywało to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.06.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 nikt nie bielił podłogi??? chyba ktoś już o tym wspominał u mnie ...idę kopać we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.06.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 nikt nie bielił podłogi??? chyba ktoś już o tym wspominał u mnie ...idę kopać we własnym wątku Lasche, ja Ci chyba kiedyś podrzuciłam pewien blog... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.06.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 A jakich dokładnie informacji potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.06.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 no dokładnie co i jak ...czyli co po kolei, ługowanie czy bejcowanie, jaki lakier itp itd ...no nienawidzę tych technicznych szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.06.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Tu jest cosik;) http://www.podlogi.furnitur.pl/bielenie-drewna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.06.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Ja wiem, że najpierw się ługuje, potem trzeba wymyć ług, bo jego resztki mogą reagować z lakierem , potem podkład i lakier. Ale lepiej jeszcze poczytać, zajrzyj tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.06.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 lasche, a wujek-pakieciarz Ci nie pomoże? Na pewno wie co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 17.06.2011 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Agawi, Yokasta dzięki Magda mój problem jest taki, że nie mogę być na miejscu, czyli nie mogę podotykać różnych próbek, pooglądać w różnym świetle itp itd. liczyłam, że ktoś pokaże swoją podłogę, swój zestaw chemii i jeszcze powie, żę to jedyne słuszne rozwiązanie co oszczędzi mi dylematów ha ha no taki leniwiec ze mnie ...chodzi mi o to, że teoretyczni już przeczytałam, że jest srylion metod, ciężko znaleźć zdjęcia obrazujące efekty każdej z nich, żebym mogła wybrać co mi się podoba ...jest jeszcze inne wyjście ...wyślę zdjęcia białej podłogi do wujka i powiem tak chcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 17.06.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 http://www.designsponge.com/2011/06/before-after-salvaged-wood-wall.html#more-106627 Lashe - całkiem OT - wrzucam kolejnego linka ze ścianą z odzyskanego drewna. Nie masz nic przeciwko? Może nie masz ochoty żeby zaśmiecać Ci wątek każdym znalezionym na necie zdjęciem starych desek? Jeśli tak, to napisz tylko TAK i będę wiedziała o co chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.06.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Lasche nie ma za co;) Masz rację, że jest srylion metod bielenia. Masz świetny pomysł- po prostu pokaż wujkowi zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 17.06.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Lasche,ja będę bieliła:) Chciałaś taką całkiem bielutką czy jak? Bo ja mam fajny patent, który wypróbowałam już na półkach z surowego drewna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.06.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 przepraszam, Kochana, ale musiałam to wkleić....no nie mogłam się powstrzymać!!!http://blog.dller.pl/wp-content/uploads/2011/05/1488141_pIqI5StQ_c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 17.06.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Nihiru u mnie wolna amerykanka ...każdy wkleja to co lubi ... ściana jest bardzo fajna Agawi chyba tak zrobię Mada u nas góra cała będzie w parkiecie dębowym jodełka (pojedyncza ) i to chciałabym bieloną z zachowanym rysunkiem drewna ...a w sypialni będą 4 metrowe dechy sosnowe i tu wolałabym całkiem bialutką ...koniecznie napisz co to za patent Aricia fajne fajne ...u nas chłopcy chcieli mieć takie drzwiczki w ścianie pomiędzy ich pokojami ale wyperswadowałam ...za kilka lat pewnie chcieliby zamurowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts