Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Lasche,

piękna ta deska tekowa!!!!

Tylko, że to sama cena materiału - a co z robocizną?

Ja szukam deski podłogowej dębowej olejowanej, szerokość 13-14 cm, długość: mix od 50 cm do 200 cm, klasa rustic.

Znalazłam oferty po 150 zł - oczywiście to całkowita kwota od metra - z położeniem i olejowaniem. Mimo, że pierwotnie wszyscy mówili, że średnio po 200 zł i w górę.

Więc trzeba szukać, szukać, porównywać.

YYY Anja, szukałam podłogi w całym Wrocku, od marketów, przez stolarzy i producentów po jakieś małe firemki. NAJTAŃSZY bielony olejowany dąb jaki znaleźliśmy wyniósł z chemią (klej i grunt): 230 za m2. To za krótszy mix długości. Można było jeszcze zaoszczędzić kilka zł na niższej klasie (ale i tak wychodzi koło 200 zł). A to wszystko bez robocizny, bo robiliśmy sami. Za robotę chcieli drugie tyle.

Gdzie znalazłaś taką tanią podłogę? Bo to wydaje mi się aż niemożliwe :no: - ale też zależy w jakim mieście może.

Lasche, podłoga cud-miód! Bardzo mi się podoba, ma ciepły kolor (a ja nie lubię ciepłych !).

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak kochana :) my na szczęście sami robimy, ale dechy kosztowały nas ponad 200 zł za metr, a na cały dół wyszło lekko 16 tys. :( czyli na tyle dużo, że nie mamy ogrodzenia i podjazdu...........szkoda gadać. Całe szczęście, że chociaż dobrze i ładnie wygląda bo inaczej pocięłabym się na kawałki.

Lecę czytać PW.

Się tak wtrącę do dyskusji ... Yokasta a sprawdzałaś w Castoramie...przeszliśmy przez to samo szukając dębu olejowanego bielonego do sypialni i przypadkiem odkryliśmy takowy w Castoramie. Oczywiście zaczęliśmy się zastanawiać co to za jakość itd., ale sprawdziliśmy producenta i decyzja zapadła: za metr 150 PLN mix + dobra chemia i wyszło 190 na gotowo (bez robocizny - kładł Oficer). Efekt znajdziesz u mnie w galerii...ja jestem bardzo zadowolona.

Lasche - chłopaki słodziaki :D.

U nas nic takiego nie było kicikici kiedy szukaliśmy, ale mieliśmy też wymagania - nie mogą być jednolite kolorystycznie, min. 3 warstwy oleju, bezsękowa, konkretny miks długości, minimum 2cm grubości i v-fuga :lol2:. Też jestem zadowolona z efektu :D. Nie wyszło nam dużo drożej (deska w najwyższej klasie + olej kosztowała 152 zł). Do tego doszła chemia i coś tam jeszcze czego nie pamiętam.

Uznaliśmy że w podłogę inwestujemy najwięcej ehh), natomiast muszę Wam powiedzieć że klej oprócz tego że był cholernie drogi i drugi raz pewnie byśmy takiego nie kupili jest też UWAGA : MOCNIEJSZY NIŻ BETON :lol2:. Jedną deskę jak oderwaliśmy (zajęło to kilka godzin) to zrobiła się wyrwa w wylewce :D:D:D:D.

Lasche, nie gniewasz się za podłogowe dyskusje, prawda? :)

Kicikici, dotarłam do podłogi - bardzo ładna. Widzę, że Wasza ma zimniejszy odcień :) fajnie wyszła :yes:.

Agawi, Yokasta dzięki

Magda mój problem jest taki, że nie mogę być na miejscu, czyli nie mogę podotykać różnych próbek, pooglądać w różnym świetle itp itd. liczyłam, że ktoś pokaże swoją podłogę, swój zestaw chemii i jeszcze powie, żę to jedyne słuszne rozwiązanie ;) co oszczędzi mi dylematów ha ha :) no taki leniwiec ze mnie ...chodzi mi o to, że teoretyczni już przeczytałam, że jest srylion metod, ciężko znaleźć zdjęcia obrazujące efekty każdej z nich, żebym mogła wybrać co mi się podoba ...jest jeszcze inne wyjście ...wyślę zdjęcia białej podłogi do wujka i powiem tak chcem :)

http://www.designsponge.com/2011/06/before-after-salvaged-wood-wall.html#more-106627

Lashe - całkiem OT - wrzucam kolejnego linka ze ścianą z odzyskanego drewna. Nie masz nic przeciwko? Może nie masz ochoty żeby zaśmiecać Ci wątek każdym znalezionym na necie zdjęciem starych desek? :)

Jeśli tak, to napisz tylko TAK i będę wiedziała o co chodzi:)

Nihiru u mnie wolna amerykanka ...każdy wkleja to co lubi ... ściana jest bardzo fajna

Agawi chyba tak zrobię

Mada u nas góra cała będzie w parkiecie dębowym jodełka (pojedyncza ;) ) i to chciałabym bieloną z zachowanym rysunkiem drewna ...a w sypialni będą 4 metrowe dechy sosnowe i tu wolałabym całkiem bialutką ...koniecznie napisz co to za patent

Aricia fajne fajne ...u nas chłopcy chcieli mieć takie drzwiczki w ścianie pomiędzy ich pokojami ale wyperswadowałam ...za kilka lat pewnie chcieliby zamurowywać ;)