Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siner ale czemu retorycznie? już odpowiadam ...kładzie najlepszy fachowiec wujek parkieciarz ...i tej wersji się trzymajmy ;)

Aricia, Waderka cudna jest czyż nie? oglądam te kilka deseczek od 3 godzin nieustannie :)

Juszczakówka no mam ochotę na niej poleżeć ...ale już nie długo będę klęła na potęgę, bo zamierzam bielić ją sama ...wujek parkieciarz ma napięte terminy a ja chcę koniecznie być częścią efektu końcowego :)

Edytowane przez lasche

Juszczakówka no mam ochotę na niej poleżeć ...ale już nie długo będę klęła na potęgę, bo zamierzam bielić ją sama ...wujek parkieciarz ma napięte terminy a ja chcę koniecznie być częścią efektu końcowego :)

To trzymam kciuki, ja już 3 dzień bielę moje nakastliki ( to nie jest takie proste [może ja jakiś jełop jestem i nie umiem równomiernie nałożyć pasty :confused: ] ale staram się jak potrafię ), tak czy siak będę kibicować. Jutro jak mi się uda dokończyć moją pracę to pokaże jak to wyszło.

Wybiela się ługiem. To niszczy drewno, więc trzeba powrócić do odpowiedniego pH jak w reklamach, to się robi kwasem szczawiowym, co z kolei trzeba dobrze wymyć wodą z detergentem czyli ługiem ale już solidnie rozcieńczonym, potem musi wyschnąć. Wybielone drewno wygląda pięknie, ale jego jakość ostro spada.

Agawi nooo bardzo się z Tobą zgadzam :)

Juszczakówka wklej koniecznie i nie rujnuj moich marzeń o bieleniu w 2 dni ;) (kurcze no ...w moich marzeniach to praca łatwa i przyjemna ;) )

Wimech witam serdecznie ...wiem już, że będziemy mieli podobne podłogi ;) (sosna i serenissima) mój plan akcji na bielenie to - bejca spirytusowa plus emalia akrylowa rozcieńczona wodą ...o zmniejszeniu jakości nic nie wiem, ale jak to baba ;) koncentruję się na efekcie wizualnym :)

YOkasta pojedyncze górą :) choć wujek mówi, że podwójne też ładnie wyglądało ...no teraz mi radzi jak ja już postanowiłam ...ot faceci :) a powierzchnia będzie spora ...cała góra

Juszczakówka wklej koniecznie i nie rujnuj moich marzeń o bieleniu w 2 dni ;) (kurcze no ...w moich marzeniach to praca łatwa i przyjemna ;) )

:lol2::lol2::lol2: też tak myślałam do póki nie zabrałam się za te moje nakastliki ( jednak muszę przyznać , że z kominkiem atrapą poszło szybko i gładko bez żadnych niespodzianek ) :yes:

Właśnie :(

I jak już coś radzić to może niech tą podłogę wybieli wujek ( ma wieloletnią wprawę ), a podłoga droga jest i szkoda by jej było......:hug::hug::hug:

Tylko, że wujek lasche nie może :) dlatego szukam szukam co by tu można. Z resztą. Najlepiej przecież spróbować na jednej klepce albo na mniej widocznym kawałku i zobaczyć jak idzie. Sama kombinuję nad swoją, ale u nas to chyba tylko farba olejna i lakier da radę :/.

Trzymam kciuki, żeby wyszło super :)

Lasche, pięknie, gratuluję! :wave: I zazdroszczę :evil:

A ja wrzucam opstrykany kredens. Na zdjęciach wygląda korzystniej… Mój facet, kiedy zobaczył go na monitorze, stwierdził, że zaczyna mu się podobać :D

[ATTACH=CONFIG]63295[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63296[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63297[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63298[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63299[/ATTACH]

Napisz jeszcze jakie ma wymiary, bo nie wiem czy gdzieś się zmieści taka kolumbryna :o bo spory chyba jest ?

Przywołuję do porządku kółko gospodyń wiejskich ;) no gdzie słodkie pitu pitu dasz radę, będzie cudnie itepe ...bo się Siner rozczaruje i już do mnie nie zajrzy :lol2:

Wkleiłam sobie wszystko z wątku Falli (kurcze chyba nie pomyliłam nicka sprawdzę popołudniu) i mam dużo dobrej woli, chęci i marzę ...dobrze bydzie ;)

i sprawdzę na małej powierzchni ...obiecuję :)

co do kredensu ja mam 2 pytania : poproszę o wymiary i informacje jak rozległa jest praca Pana Kornika ...rzeczywiście baaardzo go szkoda a u lasche miałby ciepły kącik i mogłabyś go odwiedzać :) bardzo podoba mi się jego kształt ...no pasowałby mi bardzo :)