Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No taki znajomy mi się ten kredens wydał!:lol2: Jakie Ty masz dobre serce, że się zaopiekowałaś biedaczkiem... w lepsze ręce nie mógł trafić!:yes::D

Super wieści od Mamy.:D No i krzesła miooodzio!!! :cool:Zwłaszcza czarne...:cool:

Hej, nie było mnie parę dni, bo w wirze przeprowadzki nie miałam czasu na net, wreszcie zaglądam do Lasche - a tu kredens:lol2: Normalnie gęba mi się śmieje, jak widzę, jak mu dobrze u Ciebie! Swoją drogą, wygląda na dużo mniejszy w Twoich salonach;)

Miałam przyjemność poznać mityczną postać, która jednak istnieje naprawdę: Tatę Lasche! Własnoręcznie dźwigał kredens na swych barkach, wspomagany przez Brata Lasche :D Wszystko odbyło się błyskawicznie i kredens trafił do swojego nowego domu, gdzie będzie pędził błogi żywot w towarzystwie superdizajnerskich krzeseł, jak widzę. Brawo, Lasche! Cieszę się, że udało Ci się do nich przekonać małżonka. Ja sama mam do tego modelu ambiwalentny stosunek - z jednej strony przyznaję, że jest fajny, z drugiej wstrząsa mnie wspomnienie autentycznie brudnych, obsmarowanych farbami, węglem, pokostem i innymi syfami stołków w pracowniach malarskich i graficznych na ASP. Tam było tego od groma, nikt nie przypuszczał, że to cudny design, a tylko się człowiek zawsze upieprzył, siadając. A najgorsze było to, że wiecznie były uświnione od spodu i podstępnie brudziły ręce przy przestawianiu. Więc ja na te mebelki chętnie popatrzę, ale z dala:cool:

Trzymam kciuki za dalszą terapię Mamy i wpraszam się w odwiedziny do gotowego domku, a wygląda, że to już, już... :yes:

Yokasta, na pewno gdzieś czeka na Ciebie ten Twój kredens i objawi się w odpowiednim momencie :yes:

A ja szukam lamp do łazienki - możecie mi podrzucić, w którym momencie u Lasche przetoczyła się dyskusja o lampach łazienkowych? Bo była taka, i to chyba niejedna, jak znam życie i o ile pamiętam ;)

Edytowane przez Flippi

Flippi, kompletnie nie mam go gdzie postawić, kuchnia otwarta cała załadowana, w salonie dwie kobylaste dość nowoczesne witryny, musiałby stać na dworze :lol2: może kiedyś coś gdzieś ;)

Ja Ci strony nie podam, wątek rozległy...może skorzystaj z wyszukiwarki i spróbuj "lampa" albo "oświetlenie" albo "łazienka" :)

NO to lecę z koksem:

Agawi, Madileo choć zgadzam się z Paulą, że kolor obecny jest po prostu fantastyczny ...no wyobraźcie sobie błękitne poduszki rzucone tu i ówdzie, pastelową zastawę na stole (każdy talerz innego koloru :D) ...to kolory u mnie będą na górze ...chciałabym widzieć go w bieli, z drewnianym olejowanym blatem i (tu Flippi nie czytaj dalej ...) bez kolorowych witraży (bo ja nie bardzo lubię ;) ) ...pamiętacie szybki, które miały być lustrami a okazały się małymi wypierdkami? może one się zmieszczą ?

http://i1.fmix.pl/fmi1166/4dd525360003e7744c984a9f/zdjecie.jpg

Rasia dla mnie też czarne lepsze ;) ale za to w dupkę zimno jak diabli ;) i przy okazji gratulację dla Twojej zdolnej latorośli

Nelli no szczęściara ze mnie :)

Pysiaczek, Betib dziękować dziękować ...tzn. Flippi muszę dziękować :)

YOkasta zadanie zmierzenia mogę zlecić tacie ale w sobotę, bo chyba wcześniej nie będzie na budowie

Flippi no mam nadzieję, że mu się dobrze będzie z nami mieszkać :) obiecuję jak się da chronić przed zalewem małych wszędobylskich resoraków ...a kawa u nas nieunikniona ...kurcze tobie się cały zapas kawy na 10 lat należy ( a u mnie kawa jak złoto, bo ja wielki kawosz jestem :) ) ASP mówisz ? no no :) :) zdolniacha :)

co do lamp łazienkowych u mnie to było o garażowych do dolnej łazienki i miskowych do górnej ...a jakich Ty szukasz?

Trochę mnie nie było, bo Bałtyk odwiedzałam, więc komp poszedł w odstawkę, ale już wróciłam starszaka mojego na obóz wyszykować i śpieszę poczytać co u sis...

Bardzo się cieszę, że u mamuni wszystko ok :) Kciuki dalej trzymać będę ...

Co do zakupów, to gratuluje wymarzonych czarnych (chociaż, jak mam być szczera, do tych białych niespecjalnie mi pasują), i kosz rzeczywiście w stylu tego pierwszego... a kredens... no idealny do Ciebie, biały z drewnianym blatem będzie piękny :yes:

Ściskam!