lasche 20.07.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 też mu tak mówię ...optymista jeden ...ale zaczęłam się zastanawiać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 No ale czym to mażna by zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 20.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 A z czego ten stołek jest? Może nie rdzewieje? Zapytaj sprzedawcę na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Oj lasche, jak Cię nie lubić za te Twoje pomysły, jesteś jedyna w swoim rodzaju, takiego domu jak twój, a nawet podobnego na pewno nie będzie:DMiędzy innymi ten stołek jest tego przykładem, a co dziwne:rolleyes: mi się podoba:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 20.07.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Jak to z czego? ...z Chin A na poważnie jest to stal prasowana i chyba powinna być ocynkowana, żeby zapewnić ochronę antykorozyjną ...piszę chyba bo przespałam Materiałoznawstwo na studiach ...cholera skąd człowiek wiedział, że mu się stołek zamarzy ktoś widział taką umywalkę z kranem? http://www.kabiny-prysznicowe.com/umywalki_nablatowe/umywalka_nablatowa_bowl,40.html lepiej żebyście widziały ...bo nie chcę nawet opisywać minę jaką miał tata lasche jak mu powiedziałam, że trzeba wylać wodę z systemu, zbić tynk, odkręcić płytę, dokupić rurki i inne badziewia i dorobić mi ten kurek w ścianie...a potem wszystko ładnie zaklajstrować i udawać, że nikt nigdy nie zmienił zdania w sprawie kurka Edytowane 20 Lipca 2011 przez lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.07.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 W sensie, że z otworem na baterię? Dokładnie takiej nie widziałam, bo nie byłoby gdzie w niej baterii wstawić Ale znalazłam na przykład taką... http://i2.fmix.pl/fmi335/ecfca36f001d0d644e274754/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.07.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Takie umywalki - miski na pewno nie będą miały kurków (chyba, że takie coś jak wyżej), ale możesz mieć w blacie baterię stojącą przecież ? Nie musi być ze ściany. http://www.sklepkati.pl/galerie/r/roca-bol-umywalka-42cm-a_5759.jpg Bo nie do końca rozumiem w czym problem na pewno dopływy wody w ścianie masz niżej - jakby za szafką. Możesz zdecydować czy dac baterią na stole/blacie czy na umywalce. ze ściany w sumie też by się dało bez kucia, ale trzeba by zrobić dobudówkę z g-k i zamontować kurki w takiej ściance. Edytowane 20 Lipca 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.07.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 A jak chcesz kurki w sensie że zimny osobno i ciepły osobno, to jeśli się nie mylę, tylko w ścianie (nie bij...). Jeśli będzie otwór w umywalce, to na baterię z mieszaczem. Jeśli bateria w blacie to też innych niż miksujących nie widziałam... Ale może mało widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Kochana, muszę się zrewanżować więc wrzucam, co znalazłam, niestety żadna nie będzie TAKA ładna:(: http://www.twojabateria.pl/ceramika-lazienkowa/kolo-punto-umywalka-nablatowa-45-cm http://www.budowlany.pl/pl/ceramika_lazienkowa/wariacje_na_temat_umywalki http://www.duravit.pl/produkty/serie/starck-1/umywalki/umywalka-nablatowa--044648_washbasins_93159_useo6q3rt3.html http://www.123armatura.pl/Produkty/Laufen/Umywalka-Laufen-ALESSI-Umywalka-nablatowa-818971104_3201.html Ale mam też pomysł jak wyjść z tej sytuacji i cieszyć się tak piękną umywalką jaką wybrałaś Na wysokości stołka zrobiłabym z regipsów półkę, taki płytki nawis, w którym zamontowałoby się wysoką baterię (jak w blacie), a to tej półki dopiero można przystawić stołek (nota bene jest świetny), a na nim umywalka. Taka półka nie musi być głębsza niż 10 cm, a to naprawdę niewiele. No i oczywiście czymś to trzeba obłożyć, ale przypuszczam, że na tej ścianie będą jakieś kafle, więc po prostu tymi samymi. Czy to co mówię w ogóle jest zrozumiałe czy narysować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 A jak chcesz kurki w sensie że zimny osobno i ciepły osobno, to jeśli się nie mylę, tylko w ścianie (nie bij...). Jeśli będzie otwór w umywalce, to na baterię z mieszaczem. Jeśli bateria w blacie to też innych niż miksujących nie widziałam... Ale może mało widziałam oj mało moja droga:lol2: ja na przykłąd będę miała 3-otworową baterię w blacie, a w drugiej łazience taką samą zamontowaną bezpośrednio w umywalce - prawie każda umywalka ma dodatkowe boczne otwory do opcjonalnego "wybicia" od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 20.07.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Już wyłuszczam problem ... stołek jest bezapelacyjnie miłością mego życia ...tuż pomiędzy Tolixami, skrzyniami, paletami, starymi kredensami itp ...no cóż me serce jest dość pojemne ...jedyny problem, że jego górna powierzchnia zaprojektowana została raczej pod dupki a nie umywalki ...i to z baterią w dodatku ...ni ma tam miejsca za nic ...a ja jeszcze chciałam, żeby umywalka była taką połówką kuli śliczną ...wzdech wzdech ...Madzia Ty to mi się nie odwdzięczaj ja Cię proszę ...teraz chcem przez Ciebie umywalkę za 3 tyś ... toć moja łazienka ma się zamknąć w takim budżecie ...oj coś czuję, że będziem kuć ...mąż wyśle pozew o rozwód jak nic...i to z poparciem rodziców pozwanej ...a jeszcze nie wie że ja staram się wydębić od mojego szefa stare drzwi z fabryki jako prezent na good bye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 o kurka, którą to ja ci tam za trójaka wrzuciłam:jawdrop: nawet na ceny nie patrzyłam:lol2: A ta opcja z półeczką? Nie przejdzie? A może jednak narysować rozwiazanie z profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 20.07.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 A rysuj rysuj bo ta półeczka to może i na dozownik do mydła się przyda ... a skąd przyszło do głowy Wać Pannie, że tam będą płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 aha, a no to przepraszam;) zapomniałam, że to łazienka lasche i taka oczywista oczywistość jak płytki za umywalką tu nie mają zastosowania:lol2: już rysuję - w trakcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Oto moja radosna twórczość, a nawet dwie wersje:D: sam nawis, parapecik;) i wersja z półką od samej ziemi, taki ala postument: http://i1.fmix.pl/fmi1510/f80d8d7d0028b1ce4e2755f3/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi762/c41c16d2002878b14e2755f2/zdjecie.jpg Szerokość najlepiej dać zbliżoną do szerokości stołka. Plus dodatkowy taki jak wspomniałaś - miejsce na odłożenie jakiegoś drobiazgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 20.07.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Hm ...będzie o czym śnić Dzięki Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.07.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ślicznie Madzia to wykombinowałaś, ale ja jakoś u lasche tego kompletnie nie widzę :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 ja tak trochę walę na oślep, bo wstyd się przyznać, ale nawet nie wiem, o którą łazienkę chodzi:oops: żal mi po prostu tej pięknej misy i uwazam, że takie rozwiązanie może uratować sytuację, szczególnie jeśli umywalka jest na wprost wejścia (ta półka będzie praktycznie niewidoczna. Jeśli nie, jeśli wchodzi sie na bok umywalki, to będzie bardziej widoczna i tu się trzeba zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.07.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Masz rację, takie rozwiązanie oszczędzi kłopotów z demolką. I wiesz, jak się tak przyjrzeć to opcja nr 2 jest całkiem fajna A tak na marginesie, jak ty to takładnie wyrysowałaś? Podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 w wordzie nelusiu, w wordzie:lol2: taki ze mnie miszcz kreski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts