Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

gratuluje pomocne rodzinki!!!!

a kibelek już ustrzeliłaś ? nie kojarzę...

annamaria, lampa kurzy się jak cholera!!!! raz w miesiącu muszę ją rozkręcić, zdjąć klosz i go umyć :( ( to znaczy wypadałoby tak robić co miesiąc, ale często mi się nie chce....tym bardziej, że pani w sklepie powiedziała, że w razie zbicia klosz można dokupić....za JEDYNE tysiąc złotych polskich :rolleyes:, a ja z tych, co to raczej drewniane łapki do szkła mają :wiggle: )

ale nie zamieniłabym jej na żadną inną!!!!!:no:

z resztą bąbelki, z łazienki, też nie są mało wymagające :cool:....

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Laschka, czy Ty chcesz czy nie chcesz - ja Cię przyjeżdżam odwiedzić jak już się przeprowadzisz. Bo te cuda to ja muszę naocznie popodziwiać. Wiesz, ja tez prosiłam stolarza o proste tralki. Zrobił podobnie jak Twój tata - bo dla niego (okazało się), że jak coś nie przetoczone na okrągło, to już proste. Machnęłam ręką. I polubiłam :)

Deski mnie się podobuje :) Cena również :)

Po wizualkach Anny widać że łazienka będzie jedyna, niepowtarzalna, po prostu boska !!!!

A barierki też bym zostawiła, widać, że podarowane od serca ;)

Aha stolik pod umywalkę świetny !!!

A drzwi do sypialni.... hmmm chyba jednak nie sposób ich nie dostrzec przy przeprowadzce ;)

Kontynuując temat łazienki ...nie wierzę ale dręczy mnie szczotka od kibla ;) Boże co te wnętrza ze mnie zrobiły ;)

A oto owa szczota ...

http://i2.fmix.pl/fmi2221/c34693ef002a2b414e2c8717/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1778/edab1f380012a0d54e2c8719/zdjecie.jpg

wiem wiem, już pokazywałam ...bo dylemat jest albo ta albo ta metalowa ...ale martwi mnie fakt, że będzie za dużo metalu

aa i zgryz mam ze schodami ...plan z marzęń był dół teak plus schody, góra dąb bielony

a teraz w związku z cięciami budżetowymi jest ...panele na dole (kuchnia, salon, korytarz) w łazience nie wiem, ale raczej coś drewnianego ...no i te schody ...co z nimi?

Drzwi sypialniane chyba zostaną w moich snach ...bo wygląda na to, że prędzej będzie rozwód ;)

Cronin ...bardzo NIE ...bezpieczeństwo dzieci przede wszystkim :)

Aricia kibelek ma być ekonomiczny ...najtańszy z Kola ...rodzice już mają i mi się podoba ...nie pamiętam nazwy (takie tam szczegóły ;) ja to mam dylematy z ważniejszymi sprawami w łazience niż kibelek ...no bo jaka ta szczota? :rotfl:

Anna Maria deska mnie się też podoba ...i mężowi też ...ale dokładnie muszę sprawdzić, czy w planowanym kibelku będzie pasować

Waderko ...bezwzględnie musisz się zjawić ...ale mam jeden warunek ...musisz przywieźć 3 Numerki :)

Atika bardzo dziękuję za wiarę w łazienkę :) ja już się nie mogę doczekać :)

Siner powiedz, że masz zdjęcia ...powiedz ...

Edytowane przez lasche

lasche, poratowałabym wizualkami z obiema szczotami, ale nie mam ze sobą komputera,a na mężowym nie mam swoich magicznych programów :( Ale jak poczekasz tydzień, to po powrocie coś wkleję ;) No,chyba że szczota tyle czekać nie może...

Edit: Anetka wkleiła u mnie zdjęcia łazienki :)

Edytowane przez anna-maria3

Zdjęć brak niestety. Wnętrza obejrzałam bardzo dokładnie bo moje dzieci a mam ich czworo latały wszędzie gdzie się tylko da i nie da również. Wychodząc byłam cała mokra. Możliwe że jeszcze raz w te wakacje tam pojadę i wtedy cyknę troszkę fot. Sufity a w zasadzie sklepienia w splocie krzyżowo-żebrowym z cegły w jodełkę, drzwi jak w twoich inspirach ( te zasuwane na szynach), część murów z kamienia i cegły. Metraż ponad 200 metrów z wyjściem na taras położony nad brzegiem jeziora.

Widzę że pałasz miłością do kredensów ( ja również ale nie każdego typu). Mam coś dla siebie na oku może i Tobie się spodoba.

http://www.seart.pl/kredens-mexico-krd-p-859.html

A co do szczotki do kibla - wrzuć jakąś do zwykłego ocynkowanego wiadra i pozamiatane:))))

Pozdrawiam

Pewnie że mogę - Mrągowo restauracja City. Szczerze mówiąc w Mrągowie jest masa takich perełek. Zdąrzyłam zjeździć całe miasto w poszukiwaniu apteki czynnej w niedzielę ( bo syn schlał się jak głupi wody z basenu i wymiotował +gorączka)i znalazłam ciekawą rzecz. Właściwie to jakby osada w mieście. Stare budynki ni to folwarczne ni to służbówki na palnie prostokąta z mini ryneczkiem pośrodku z dwuskrzydłowymi łukowatymi zbitymi z odrapanych dech i żeliwnych okuć wrotami, ze schodami z bloków kamiennych, z małymi okienkami - nie mogłam stamtąd odjechać. Położenie tych budynków również zajebiaszcze - na wzgórzu w najwyższym punkcie Mrągowa z widokiem na całe miasto i jezioro.

Sorki lashe za te smuty ale niestety nikt w moim otoczeniu nie podziela moich gustów więc nie mam z kim pogadać a potrzeba mi tego jak jasna cholera.

Julinka a ty może z Mazurów?

Pzdr.

Siner, Julinka u mnie można gadać u du..ie Maryny ;) Warmia i Mazury to kraina dla mnie jeszcze do odkrycia, ale już opis mnie zachwyca ...ja nieodmiennie jestem zakochana w krajobrazach i starych chałupinkach Podlasia ...może dlatego, że to tereny mojego dzieciństwa, smaków, kolorów ...ach ...zawsze mnie to rozczula ...chyba idę coś napisać na blogu ;)

Mada dzięki, czytaj, czytaj i radź co ze schodami ...

to żeby Wam się dobrze myślało o moich schodach :lol2:

dół podłoga

http://i3.fmix.pl/fmi392/224529cb000963d34e018de5/zdjecie.jpg

góra podłoga

http://i1.fmix.pl/fmi472/be5f164a00181d724e018d73/zdjecie.jpg

a co ze schodami i zabiegiem ??? schody w pierwotnej wersji miały wyglądać

http://i496.photobucket.com/albums/rr323/lasche_2009/korytarzowe%20inspiracje/w109.jpg

stopnie miały być z teaka tak jak dół ...a teraz sprawa się rypła ;) no i co z tym fantem zrobić?

Lasche,ty wiesz ze jestes zaproszona,musisz pare złomów zabrać ;) A podlasie mnie zachwyca rowniez,zjezdzilam kiedys chyba cale.Nawet spisywalam opowiesci ,ktore przekazywaly mi starsze osoby.A schody jesli nie mozesz teraz wykonczyc to moze pomaluj tylko tralki a na stopnie chodnik, dluuugi.

Julinka na pewno skorzystam :) a starocie biorę jak leci ;)

Yokasta Agawi ja się z opinią o chodniku muszę zgodzić bo użytkuję schody wyłożone karpetem ;) od pięciu lat ...masakra, zwłaszcza odkurzanie mnie dobija ...ale martwi mnie fakt, że może się tak zdarzyć (no kto to wie), że planowana podłoga tymczasowa stanie się docelową i wtedy schody będą ni przypiął ni przyłatał ...kurcze no nie wiem sama