MagdaZZZ 27.07.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 To ja jeszcze głos na wersję 2, tzw tradycyjną, oddaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 27.07.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 A tam kurz grunt, ze super pasuje Aricia ...jak to skad ??? z TK Maxx mojej Mekki Psosin no niby dom ma byc dla nas a nie dla mnie tylko ...niby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.07.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 żem ich u nos nie widziała... może jak pojadę do stolycy, coś się trafi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 27.07.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ja jeszcze się dołączę za opcją nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 27.07.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 spóźniona ja.... moje zdanie - opcja nr 2, zawsze pasować będzie, ale ja się ślinię do 3 . Szczególnie do laschowego domku mi pasuje Lasche Twój dom (niezależnie od wyglądu schodów czy poręczy) będzie najpiękniejszy, bo tyle ludzi tyle serca w niego wkłada, że inaczej być nie może! buziak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 27.07.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ja głosuję za wersją 2 lub 3! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 27.07.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witaj lasche!Jeśli chodzi o schody to dla mnie wersja nr.2.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 27.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Mogę jeszcze na schody głos oddać?No to opcja nr 2 - to mówi tradycjonalistka we mnie;)Opcja nr 3 - podpowiada wielbicielka skandynawskich klimacików.Opcja nr 4 - no cóż...Jeżycjada... itd... A tak poważnie - opcja nr 2 - najbardziej uniwersalna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 27.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 No to i Ja może dorzucę od siebie 3 groszenieśmiało proponuję schody z klepki a stopnicę z desek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 27.07.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dziewczyny wyszłyście na prowadzenie ...opcja 2 górą Siner ...ale jak, że z sosnowych ? hm...podobno na schody nie powinno dawać się sosny (mój wszechwiedzący mąż ) ...a na podstopnice można ? to by była super ekonomiczna wersja :D:D bardzo mi się ta myśl podoba, bo mam dużo wydatków w bardziej niezbędnych obszarach jak dizajnerska szczota do kibelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 27.07.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ja się nie znam, ale na chłopski rozum, to wszystko jedno czy twarde czy miękkie drewno na podstopnice - skoro i tak po tym chodzić nikt nie będzie, a bywa, że i podstopnic wcale nie ma. A schody działają Lasche, jak piszesz o swojej rodzinie (ja wiem, że teść to powinowaty a nie krewny, ale uogólnijmy rodzinę na tych wszystkich, którzy Was kochają) to ja już wiem skąd Ty się taka wzięłaś. Geny, ot co... Podłoga ma być z tych długich desek? To rozumiem wujka, ja się też załamałam jak przywiozłam cztery deski z marketu budowlanego na taras. I rozchodziły mi się jak pijane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 27.07.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Acha, szafa starszaka. Spędziłam kawałek czasu na giełdzie kwiatowej w Naldwijku. Mieliśmy tam bardzo podobne wózki do kwiatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.07.2011 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Waderko moja rodzina jest cudowna bez dwóch zdań ...kłócimy się i kochamy jak wszędzie, ale z przewagą kochamy moi rodzice pochodzą z wielodzietnych rodzin więc jest nas sporo ale rozsianych po świecie Zawsze mi się ciepło robi jak tak miło o nas piszecie dziękuję Szafa raczej nie przejdzie już próbowałam a szkoda ...bardzo nieodmiennie wzrusza mnie jak moja rodzina pragnie zrobić ze śmietnika laschowego idealne miejsce a to tata zabudowuje mi rury, a to teść dopieszcza barierki, a to wujek martwi się o szpary w podłodze ...i nieodmiennie obie mamy (moja i teściowa) pytają dziecko na pewno tak chcesz ? a jeszcze nie znają połowy moich pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.07.2011 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 a i jeszcze dowcip budowlany pytam męża jakie chciałby mieć schody (tak tylko żeby uspokoić sumienie, że wszystko robię jak mi się podoba) na co moje kochanie ...no taki przeźroczysty, drewniany :rotfl:na co ja : ale nie ma przeźroczystego drewna ...mój mąż lekko zirytowany tym, że lasche nie rozumie oczywistych oczywistości ... no drewno z jakimś lakierem ...ale wiesz, że musi być twarde ... ot i porozmawialiśmy sobie o kolorach i fakturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 28.07.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 lasche, nie wiem czy znasz, obadaj jaką lampę ze starych butelek po mleku ZROBIŁ forumowicz pwasylcz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 masz bezblędnego męża Ja pomyślałam, że jak przeźroczyste = ażurowe z prześwitem, ale przecież macie betonowe schodki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.07.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) a ja poszłam chyba bardziej jego tokiem myślowym, bo od razu skojarzyłam, że przeźroczyste=niebarwione, ale że lakierowane - to nie wpadłam:lol2: Edytowane 28 Lipca 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 28.07.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Odnośnie mojej propozycji..Po pierwsze po przeczytaniu 194 stron twojego wątku odniosłam wrażenie że kwestia praktyczności u ciebie w domu to tak nie koniecznie więc ...deski sosnowe są miękkie to fakt ale po polakierowaniu odpowiednio twardym lakierem utwardzisz je na tyle że będzie git. W moim domu rodzinnym mieszkałam na poddaszu które wyłożyłam deskami sosnowymi właśnie. Po mnie mieszkała tam siostra a teraz mieszka brat. W sumie to już ok 18 lat pracy tych desek i przyznam że nadal wyglądają super.Pewnie że w niektórych miejscach widać drobne wgniecenia ( coś spadło) ale taki jest właśnie urok drewna. Czy to będzie najtwardszy jesion czy dąb czy zwykła sosna ślady użytkowania pozostaną zawsze.Moja że tak powiem "wizja" - to albo całe schody z desek, albo stopnie z klapki ułożonej jak lamelki rant i stopnica z deski. Temat do przemyśleńPozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 28.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 względem sosny na schody powiem tak: daje radę, jeśli ktoś nie jest zbyt czepliwy:) rok temu zamieszkaliśmy w domu, gdzie były właśnie 20-letnie schody sosnowe na murowanej konstrukcji. Po wyszlifowaniu i położeniu nowego lakieru są ok, poza tym, że w paru miejscach deski lekko pękły wzdłuż lub się wygięły i nie są idealnie poziome, tylko końcówki są wygięte w dół (tak jakby "przydeptane" - czy ktoś rozumie mój bełkot? lepiej spróbuję zrobić zdjęcia). absolutnie nie przeszkadza to w uzytkowaniu, nic się nie rusza i nie poluzowało. radziłabym jednak wybrać ładny gatunek sosny i unikać wszelkich sęków. akurat na schodach nie miałam z nimi problemów, ale za to sosnowa boazeria nad schodami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.07.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Podrzucam szafeczkę z Weltbild, może znajdzie się jej amatorka http://www.weltbild.pl/pub/mm/img/220/11098696.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts