Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mada dzięki

Kacha i Tobie również jako że nic jeszcze nie przesądzone ale większość głosuje na 2 ;)

E-mól wklejam układy i układziki parkietów

http://www.janser.com.pl/j/rozmaitosci/porady/313-od-pnia-do-deszczulki-czyli-jak-produkuje-sie-parkiet

ja rozważałam podwójną jodełkę, która jest uważam świetna bo łączy klasykę z nietradycyjnym układem ...ale dla mnie ma sens gdy klepka jest długa na co najmniej 5 szerokości (wiesz o co mi chodzi?) ...u nas było równo 4 i dlatego wybrałam klasyczną pojedynczą ...

I podobno mam 4 dechy w sypialni ...tata lasche rzuca mięsem ...wujek parkieciarz milczy zacięcie ....dechy są długie na 4 m a sypialnia na 5 więc wymyśliliśmy taki układ

http://i2.fmix.pl/fmi71/c3e0ce2c000002854e372b24/zdjecie.jpg

ale podobno odchodzą tam dantejskie sceny, bo dechy powykrzywiane niemiłosiernie ...zdjęć niet ...ale już za kilka dni będę mogła sama Wam zrobić :)

Yokasta nasza sypialnia ma taką powierzchnię jak mieszkanie rodziców na dole plus garaż ...możemy się ganiać ;) mogę się spytać wujka o tą OSB jak chcesz ...

Rere oj tak tak :)

Magda oj tak tak :lol2:

Sis kleimy ...ale wujek parkieciarz bardzo niezadowolony bo TAK SIĘ NIE ROBI ;) powinno być na legarach więc mąż się zna ...ale jak widać można i na klej i kołki jakieś ;) ale wymaga to dużego wkur...u (nie nie przeszło mu do końca jeszcze Kacha :) )

Pieknie zapowiada sie podloga, czyli oplaca sie wku... wuja:wiggle:, a jak jeszcze sie ja pobieli to wogole marzenie;). A czy szanowny Wuj wie, ze Masz zamiar potraktowac podloge bialym mazidlem?:p

Dziewczynki u mnie sa legary,pomiedzy nimi gruba warstwa welny a na tym lezy OSB a do niej mam przyklejone dlugie debowe dechy wiec sie da:yes::). Ja mam taki patent bo my lubimy na bosaka biegac i podobno ten sposob jest cieplejszy niz klejone do betonu.u mnie trzeci sezon leza...

Lasche spakowana?:rolleyes: