Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

MAr Jel Skibusia dzięki

YOkasta ...ciut więcej :rolleyes: 55 ... ale to po podłodze i z garderobą

Anetko muszę mu (wujkowi znaczy) wiadomości dozować ;) a z pakowaniem nawet mi nie mów ...masakra ...mam niezły patent na ubrania ...posegregowałam je i poupychałam w worki ...potem worki poopisywałam ...a do tych z odzieżą bieżącą przyczepiłam złote kokardki (opłaca się być śmieciarą i chomikować wszystko ...wiedziałam, że ta bożonarodzeniowa wstążka się do czegoś przyda ;) )

Zrobię Wam zdjęcie mojego horroru jutro ;) i jeszcze dzisiejszego nabytku ...małe a cieszy oko ;)

A tak przy okazji czy cena 230 zł za lniane zasłony to mało czy dużo ? w ogóle się nie znam na tkaninach a mam możliwość zakupu w tej cenie ...no i jaka powinna być ich długość ...coby tarzały się po podłodze? ;)

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rasiu, Jasne, że jest umocowane :D to nasza podłoga :lol2: :D

Lasche, przypomnij mi kochana ile płaciliście za dechy i gdzie tak tanio je kupiliście :D

Zdążyłam w krótkim czasie namówić męża na deski pod warunkiem, że nie wyjdzie drożej z klejem lakierami i farbami niż za desę barlinecką z podkładem i malowaniem ;)

Yokasta, ja bym się lepiej zapytała jakiś fachowców, którzy zobaczą jak to u Was jest (każdy jednak ma trochę inną konstrukcję budynku), bo jednak dziewczyny piszą, że mają tak na dole a nie na górze. Poza tym powiem ci z własnego doświadczenia (mam osb na strychu -czyli piętro wyżej niż ty - i do tego podwójnie płytowane kg od spodu na zakładkę i takie specjalne mocowanie -pewnie ty tak masz zrobione piętro), że sufit piętro niżej mi już w 1 miejscu pękł a na strychu mam położone tylko lekkie linoleum i rzadko tam chodzę (byłam ze 4 razy), dodatkowo budynek już nie pracuje. Edytowane przez skibusia

Rasiu jednak mają 280 cm długości hmm...za mało?

Maszenka właśnie te Szwedzkie ;) są alternatywą ...chyba ;)

Anetko ja pakuję od tygodnia ...serio ...i końca nie widać ;)

Yokasta płaciliśmy coś ok 50 - 60 zł (nie wiem, bo szczegóły uzgadniał mąż) w tartaku ...klej - nie wiem a wykończenie - podkład to koszt ok 7 zł/m2 a farba kryjąca 4,5 zł/m2. Nie dowiadywałam się konkretnie ile warstw jest potrzebnych, ale myślę, że 2 to minimum :) myślę, że cena z klejem to będzie ok 100 zł /m2 ale to takie moje obliczenia pi razy drzwi ;)

Skibusia ...i tu możesz mieć dużo racji ...

Yokasta, ja bym się lepiej zapytała jakiś fachowców, którzy zobaczą jak to u Was jest (każdy jednak ma trochę inną konstrukcję budynku), bo jednak dziewczyny piszą, że mają tak na dole a nie na górze. Poza tym powiem ci z własnego doświadczenia (mam osb na strychu -czyli piętro wyżej niż ty - i do tego podwójnie płytowane kg od spodu na zakładkę i takie specjalne mocowanie -pewnie ty tak masz zrobione piętro), że sufit piętro niżej mi już w 1 miejscu pękł a na strychu mam położone tylko lekkie linoleum i rzadko tam chodzę (byłam ze 4 razy), dodatkowo budynek już nie pracuje.

Skibusia, ja doskonale wiem jaką mam konstrukcję budynku i co jak jest zbudowane, bo sama tę budowę nadzorowałam i "fachowców" poprawiałam. Wiem w związku z tym, jak jest wykonany nasz strop. Nie mam żadnych płyt gk na piętrze na podłodze :no: i bym się na nie nie zgodziła. Mamy tradycyjny drewniany strop ze wzmocnieniem belką stalową. Na to specjalne, grube osb w prawidłowy sposób przymocowane. Każdy dom szkieletowy tak ma (z małymi różnicami).

Wiem, że deski można kleić ale jest to ryzykowne. Ale nie ze względu na ciężar (co chyba sugerujesz?). Kochana, nasz strop przenosi obciążenia identyczne jak....betonowy! Inaczej przenosi dźwięki, ale to inna sprawa :D dlatego tu zupełnie nie o to chodzi (i na dole nic nie popęka bo nie ma jak, nie ma połączenia ale nie ważne, nie będę się rozpisywać :lol2:).

W tym momencie bardziej chodzi o to jak nam to wyjdzie cenowo, jak połączyć dwie podłogi i inne takie :). Do podłogi jeszcze miesiąc więc będziemy się zastanawiać co i jak.

P.s.kiedy mam wątpliwości zawsze radzę się fachowców, a raczej jednego - mojego taty. Zdanie innych jest podzielone i w żadne nie wierzę ;).

Edytowane przez yokasta

czyli się zaczęło... final coundown !!!!

hihiihi...już nie mogem siem doczekać.....

p.s. takie kafelki wpadły mi w oko:rolleyes:, może się przyda...Tobie, a może komuś...

http://www.paradyz.com.pl/Collection/new/ton

http://www.paradyz.com.pl/Collection/new/oxicer_oxi

Edytowane przez aricia