yokasta 12.08.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Lasche no cudnie u Ciebie! Pomocników a pomocników. Kurcze blade, jakbym wiedziała że tam macie gk w łazience to bym od razu napisała kuć ! A myślałam, że tam normalnie....chyba że coś źle widzę . najbardziej podoba mi się jodełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 12.08.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 ojj dzieje się, dzieje... fachowcy na stanowiskach i praca aż wre super z Was rodzinka ..miło ogląda się takie fotki, gdzie każdy członek rodziny zaangażowany jest w pracę, zawsze razem ku lepszemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 13.08.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Otwieram oczy w sobotni poranek i co widzę? lasche we własnej osobie Dorobek życia imponujący. Fajnie, że się chłopaki załapali na zdjęcie, wszak to też dorobek życia Mimo, że ja fanem drewna nie jestem, to muszę to napisać - dechy w sypialni obłędne Nie wspominając o łazience - ten stołek z umywalką super wygląda. Nie wiem tylko, czy to dobrze, że ściany prułaś, czy nie jakoś już przywykłam do wizji, że lustro na postumencie stoi i pierdołka/kurzołapka/mydelniczka jakaś... Ale pewnie bez postumentu też będzie cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.08.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 i na koniec moj szary taras http://img703.imageshack.us/img703/1388/img0973f.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img17.imageshack.us/img17/1187/img0974q.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img6.imageshack.us/img6/3390/img0975wu.jpg Anetko, taras rewelacja! Jaki to olej/farba/bejca??? No i gdzie jest Twój wątek??? Lasche, widzę że całą Rodzinką wrzuciliście turbo power! Podłoga w sypialni boooska! i jodełka cudna! Czy po lewej jest bejcowana jednokrotnie, a po prawej dwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 13.08.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Lashe, witajcie w Polsce. Rodzinka jak zwykle super. Powiem ci, że tego dorobku trochę masz. Będziemy się wprowadzały w podobnym czasie myślę. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze. Anetko, ja się przyłączam do pytania Magdyzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 13.08.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dzięki takim "budowlańcom" to będzie prawdziwy DOM RODZINNY !!!!! A sypialniany sufit i łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.08.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Lasche - witaj na łonie! Domek będzie super! Na pewno pomysłowy i oryginalny! Niech Wam się dobrze mieszka po przeprowadzce i obyście szybko się zaaklimatyzowali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.08.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dziewczyny dluga historia z moim watkiem...planowalam definitywne rozstanie z forum ale jakos mi nie wychodzi...krotko mowiac nie ma go i poki co nie bedzie. Rasia taras malniety jest bejca Jotuna a na to olej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.08.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Bardzo Wam wszystkim dziękuję niesamowicie miło czyta się wszystkie wasze wpisy ...a musicie wiedzieć, że pomagającej rodziny jest o wiele więcej ale nie chcieli się prezentować do zdjęć ...dzikusy Dużo się u nas dzieje, bo i prace w domku pełną parą choć niektórych efektów nie widać (cyklinowanie, gruntowanie) ale widać już coś na mojej próbce http://i2.fmix.pl/fmi1513/ae06e18b000513044e46c6f4/zdjecie.jpg tak wygląda podłoga podwójnie bielona ...tej drugiej warstwy było dość sporo ale chciałabym uzyskać właśnie taki efekt ...teraz będę próbować z lakierami i koło poniedziałku już będę wiedziała ja chciałam uzyskać dość jednolity biały efekt, ale wiem, że można użyć najpierw ciemnej bejcy, żeby uzyskać wyraźny rysunek słojów a następnie bejcować ...jeszcze trochę i zostanę ekspertem od podłóg bielonych A tu jeszcze decyzje o szkole starszaka (pierwsza klasa) i przedszkolu malucha ...nie chce marudzić ale nudno nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 13.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 co ja czytam? za cztery tygodnie we wlasnym domu?!!!! szok!!! nie obraz sie...ale na pewno dacie rade? powiedzialabym ze stan kuchnie nierokuje:) reszta cudna!!! na widok sypialni mialam takie dzieciece marzenia zeby zawizic sie na belce pomerdac nogami w powietrzu rozbujac sie i wskoczyc z z rozmachu do wyrka!!! czaaaad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.08.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Kacha ...a gdzie ja napisałam, że potrzebuję kuchni na za 3 tygodnie :) to laschowo jest - wszystko od du..y strony a wiec plan minimum to miejsce do kąpania - czyt. dolna łazienka bo prysznic wyszedł taniej pokoje dzieci bo zegar wrześniowo - pierwszoklasowy tyka nieubłaganie pokój gościnny - bo meble wylądują te które mamy po liftingu, a podłogę zrobimy za jednym zamachem ...zresztą ja u siebie czuję się jakoś jak gość więc i to nawet pasuje kibelki w łazience górnej - bo z dwójką maluchów bez łazienki na tym samym poziomie mogło by być ciężko i to tyle no przecież pisałam, że gdyby nie pewne losowe perturbacje zostalibyśmy jeszcze rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.08.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dziewczyny dluga historia z moim watkiem...planowalam definitywne rozstanie z forum ale jakos mi nie wychodzi...krotko mowiac nie ma go i poki co nie bedzie. Rasia taras malniety jest bejca Jotuna a na to olej;) O rany, jaka szkoda:( Pamiętam, jak wątek efilo zniknął nagle. Co się stało? Aneto, napisz mi proszę, jak się sprawuje biała płyta indukcyjna Gorenje, bo się przymierzam, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 13.08.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 widzę że wykańczanie nabrało sporych rumieńców! trzymam kciuki żeby to "minimum" w miarę wygodne było. mnie samą czeka "mniejsze minimum" co mnie przeraża i już nagabuję lubego żeby może o miesiąc pzredłużyć przeprowadzkę . póki co jest nieugiety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 14.08.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Kacha ...a gdzie ja napisałam, że potrzebuję kuchni na za 3 tygodnie :) to laschowo jest - wszystko od du..y strony a wiec plan minimum to miejsce do kąpania - czyt. dolna łazienka bo prysznic wyszedł taniej pokoje dzieci bo zegar wrześniowo - pierwszoklasowy tyka nieubłaganie pokój gościnny - bo meble wylądują te które mamy po liftingu, a podłogę zrobimy za jednym zamachem ...zresztą ja u siebie czuję się jakoś jak gość więc i to nawet pasuje kibelki w łazience górnej - bo z dwójką maluchów bez łazienki na tym samym poziomie mogło by być ciężko i to tyle no przecież pisałam, że gdyby nie pewne losowe perturbacje zostalibyśmy jeszcze rok Aaaaaaaaaaaaaa to przepraszam najmocniej:) Lashe ja mam kuchnie....ale na co dzien oprocz czajnika i ekspresu do kawy nie uzywam nic! wiec rzeczywiscie mozna i bez kuchni przezyc. Buziaki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 15.08.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Ja mieszkałam jakiś czas bez kuchni Mieliśmy tylko kuchenkę taką przenośną z działki i czajnik elektryczny. Bardzo pomocna okazała się wówczas mama - dawała nam gotowe obiadki, bo 'przecież nie macie gdzie ugotować'. Całkiem nieźle to wspominam heheh Lasche trzymam za Was kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.08.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 U nas kuchnia że tak powiem po sąsiedzku bo na razie u rodziców więc chyba nie będzie tragicznie ...obiecałam sobie, że nie biorę żadnych mebli itp. które nie będą docelowe, bo jak wiadomo prowizorki są wieczne A teraz ostateczny kształt mojego parkietu ...próbkę położyłam na podłodze u rodziców dla zobrazowania różnicy ...no moje zdanie już znacie http://i1.fmix.pl/fmi965/c1ca7a1100142e854e4934d3/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 15.08.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 lasche oczywiście znamy Twoje zdanie Bardzo ładnie wyszła ta klepka, teraz czekam na efekt końcowy i oczywiście trzymam kciuki ponieważ kawał roboty przed TOBĄ....ale OCZYWIŚCIE dasz RADĘ i będziesz miała wymarzoną podłogę koloru bieli przecieranej A jak z decyzjami szkolnymi ? klamka zapadła która szkoła???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.08.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Hm... lasche odłożyła swoje ambicje do kąta i postanowiła zrobić co dla dziecka najlepsze więc wysłać do szkoły w środowisku w którym będzie mieszkać dziecko a więc będzie to wiejska szkółka, z małą ilością dzieci ...może nie z takimi możliwościami jakie mają dzieci w mieście (baseny, sreny ) ale umożliwiająca naturalną integrację. Po prostu wydaje mi się, że dla 7 latka znalezienie nowych przyjaciół z okolicy będzie najważniejsze ...a zajęcia dodatkowe - rodzice zadbają w miarę możliwości Jeśli chodzi o angielski to pewnie skończy się na jakimś lektorze, a Kuba marzy o zajęciach capoeiry. Wczoraj byliśmy nad jeziorkiem i moje dziecko zaprezentowało mi front flip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada83 15.08.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Hm... to ja może na początek się przywitam i przyznam że śledzę wątek od bardzo dawna Jestem pewna, że po mimo tych niefortunnych okoliczności w jakich się musieliście przeprowadzać wasz domek będzie taki jak sobie wymarzyłaś , za co oczywiście trzymam kciuki. A teraz zabiorę głos w sprawie wiejskiej szkoły, bo ja właśnie w takiej pracuję i wiem, że wiele się zmieniło od czasu jak to na przykład ja do takiej uczęszczałam . Jeśli szkoła jest mała, nie przesadnie mała, bo wtedy też nie można zdziałać cudów, to nawet fajnie bo nauczyciele mają możliwość potraktowania każdego ucznia indywidualnie co jest naprawdę korzystne dla dzieciaków. Niestety żyjemy w takich czasach a nie innych (choć wiem, że praca nauczyciela postrzegana jest zupełnie inaczej niż jest w rzeczywistości), że musimy praktycznie "walczyć" o każdego ucznia (organizując szereg dodatkowych, nieodpłatnych i jak najciekawszych zajęć) i naprawdę wiele robimy, żeby w wiejskich szkołach dzieciaki nie czuły się "gorsze". I jestem pewna, że nawet w małej szkole dzieciaki mogą rozwijać swoje talenty, jeśli tylko będą tego chcieć . Trzymam kciuki za szybka przeprowadzkę i za udany debiut pierwszoklasisty (moja córcia też od września założy tornister na plecy, tylko że jako sześciolatek ) P.S. od naszej szkoły najbliższy basen jest oddalony o 20 km a i tak dzieciaki korzystają z niego raz w tygodniu za śmieszne pieniądze, bo 5 zł za wyjazd (koszty dojazdu, wejście na basen i opłacony instruktor pływania) Pozdrawiam Mada Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez mada83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.08.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 lasche, no rewelacyjnie wyszła ta podłoga:D To kiedy bielicie całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts