Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Otwieram oczy w sobotni poranek i co widzę? lasche we własnej osobie :) Dorobek życia imponujący. Fajnie, że się chłopaki załapali na zdjęcie, wszak to też dorobek życia :lol: Mimo, że ja fanem drewna nie jestem, to muszę to napisać - dechy w sypialni obłędne :yes: Nie wspominając o łazience - ten stołek z umywalką super wygląda. Nie wiem tylko, czy to dobrze, że ściany prułaś, czy nie ;) jakoś już przywykłam do wizji, że lustro na postumencie stoi i pierdołka/kurzołapka/mydelniczka jakaś... Ale pewnie bez postumentu też będzie cudnie :)

Anetko, taras rewelacja!:cool: Jaki to olej/farba/bejca???

No i gdzie jest Twój wątek???:confused:

Lasche, widzę że całą Rodzinką wrzuciliście turbo power! :D

Podłoga w sypialni boooska! i jodełka cudna! Czy po lewej jest bejcowana jednokrotnie, a po prawej dwu?:rolleyes:

Bardzo Wam wszystkim dziękuję :) niesamowicie miło czyta się wszystkie wasze wpisy ...a musicie wiedzieć, że pomagającej rodziny jest o wiele więcej ale nie chcieli się prezentować do zdjęć ...dzikusy ;)

Dużo się u nas dzieje, bo i prace w domku pełną parą choć niektórych efektów nie widać (cyklinowanie, gruntowanie) ale widać już coś na mojej próbce

http://i2.fmix.pl/fmi1513/ae06e18b000513044e46c6f4/zdjecie.jpg

tak wygląda podłoga podwójnie bielona ...tej drugiej warstwy było dość sporo ale chciałabym uzyskać właśnie taki efekt ...teraz będę próbować z lakierami i koło poniedziałku już będę wiedziała :)

ja chciałam uzyskać dość jednolity biały efekt, ale wiem, że można użyć najpierw ciemnej bejcy, żeby uzyskać wyraźny rysunek słojów a następnie bejcować ...jeszcze trochę i zostanę ekspertem od podłóg bielonych ;)

A tu jeszcze decyzje o szkole starszaka (pierwsza klasa) i przedszkolu malucha ...nie chce marudzić ale nudno nie jest ;)

co ja czytam? za cztery tygodnie we wlasnym domu?!!!! szok!!! nie obraz sie...ale na pewno dacie rade? powiedzialabym ze stan kuchnie nierokuje:)

reszta cudna!!! na widok sypialni mialam takie dzieciece marzenia zeby zawizic sie na belce pomerdac nogami w powietrzu rozbujac sie i wskoczyc z z rozmachu do wyrka!!! czaaaad!:)

Kacha ...a gdzie ja napisałam, że potrzebuję kuchni na za 3 tygodnie :) :) :) to laschowo jest - wszystko od du..y strony ;) a wiec plan minimum to

• miejsce do kąpania - czyt. dolna łazienka bo prysznic wyszedł taniej
  • pokoje dzieci bo zegar wrześniowo - pierwszoklasowy tyka nieubłaganie
  • pokój gościnny - bo meble wylądują te które mamy po liftingu, a podłogę zrobimy za jednym zamachem ...zresztą ja u siebie czuję się jakoś jak gość więc i to nawet pasuje ;)
  • kibelki w łazience górnej - bo z dwójką maluchów bez łazienki na tym samym poziomie mogło by być ciężko

i to tyle :) no przecież pisałam, że gdyby nie pewne losowe perturbacje zostalibyśmy jeszcze rok ;)

Dziewczyny dluga historia z moim watkiem...planowalam definitywne rozstanie z forum ale jakos mi nie wychodzi...krotko mowiac nie ma go i poki co nie bedzie.;)

Rasia taras malniety jest bejca Jotuna a na to olej;)

O rany, jaka szkoda:(

Pamiętam, jak wątek efilo zniknął nagle. Co się stało?

Aneto, napisz mi proszę, jak się sprawuje biała płyta indukcyjna Gorenje, bo się przymierzam, z góry dziękuję

Kacha ...a gdzie ja napisałam, że potrzebuję kuchni na za 3 tygodnie :) :) :) to laschowo jest - wszystko od du..y strony ;) a wiec plan minimum to

• miejsce do kąpania - czyt. dolna łazienka bo prysznic wyszedł taniej
  • pokoje dzieci bo zegar wrześniowo - pierwszoklasowy tyka nieubłaganie
  • pokój gościnny - bo meble wylądują te które mamy po liftingu, a podłogę zrobimy za jednym zamachem ...zresztą ja u siebie czuję się jakoś jak gość więc i to nawet pasuje ;)
  • kibelki w łazience górnej - bo z dwójką maluchów bez łazienki na tym samym poziomie mogło by być ciężko

i to tyle :) no przecież pisałam, że gdyby nie pewne losowe perturbacje zostalibyśmy jeszcze rok ;)

Aaaaaaaaaaaaaa to przepraszam najmocniej:) Lashe ja mam kuchnie....ale na co dzien oprocz czajnika i ekspresu do kawy nie uzywam nic! wiec rzeczywiscie mozna i bez kuchni przezyc. Buziaki!!

U nas kuchnia że tak powiem po sąsiedzku ;) bo na razie u rodziców więc chyba nie będzie tragicznie ...obiecałam sobie, że nie biorę żadnych mebli itp. które nie będą docelowe, bo jak wiadomo prowizorki są wieczne :)

A teraz ostateczny kształt mojego parkietu ...próbkę położyłam na podłodze u rodziców dla zobrazowania różnicy ...no moje zdanie już znacie ;)

http://i1.fmix.pl/fmi965/c1ca7a1100142e854e4934d3/zdjecie.jpg

lasche oczywiście znamy Twoje zdanie :lol2::yes:

Bardzo ładnie wyszła ta klepka, teraz czekam na efekt końcowy i oczywiście trzymam kciuki ponieważ kawał roboty przed TOBĄ....ale OCZYWIŚCIE dasz RADĘ i będziesz miała wymarzoną podłogę koloru bieli przecieranej :hug:

A jak z decyzjami szkolnymi ? klamka zapadła która szkoła????

Hm... lasche odłożyła swoje ;) ambicje do kąta i postanowiła zrobić co dla dziecka najlepsze więc wysłać do szkoły w środowisku w którym będzie mieszkać dziecko :) a więc będzie to wiejska szkółka, z małą ilością dzieci ...może nie z takimi możliwościami jakie mają dzieci w mieście (baseny, sreny ;) ) ale umożliwiająca naturalną integrację. Po prostu wydaje mi się, że dla 7 latka znalezienie nowych przyjaciół z okolicy będzie najważniejsze ...a zajęcia dodatkowe - rodzice zadbają w miarę możliwości ;) Jeśli chodzi o angielski to pewnie skończy się na jakimś lektorze, a Kuba marzy o zajęciach capoeiry. Wczoraj byliśmy nad jeziorkiem i moje dziecko zaprezentowało mi front flip :)

Hm... to ja może na początek się przywitam i przyznam że śledzę wątek od bardzo dawna :)

Jestem pewna, że po mimo tych niefortunnych okoliczności w jakich się musieliście przeprowadzać wasz domek będzie taki jak sobie wymarzyłaś :), za co oczywiście trzymam kciuki.

A teraz zabiorę głos w sprawie wiejskiej szkoły, bo ja właśnie w takiej pracuję i wiem, że wiele się zmieniło od czasu jak to na przykład ja do takiej uczęszczałam ;). Jeśli szkoła jest mała, nie przesadnie mała, bo wtedy też nie można zdziałać cudów, to nawet fajnie bo nauczyciele mają możliwość potraktowania każdego ucznia indywidualnie :) co jest naprawdę korzystne dla dzieciaków. Niestety żyjemy w takich czasach a nie innych (choć wiem, że praca nauczyciela postrzegana jest zupełnie inaczej niż jest w rzeczywistości), że musimy praktycznie "walczyć" o każdego ucznia (organizując szereg dodatkowych, nieodpłatnych i jak najciekawszych zajęć) i naprawdę wiele robimy, żeby w wiejskich szkołach dzieciaki nie czuły się "gorsze". I jestem pewna, że nawet w małej szkole dzieciaki mogą rozwijać swoje talenty, jeśli tylko będą tego chcieć :).

Trzymam kciuki za szybka przeprowadzkę i za udany debiut pierwszoklasisty (moja córcia też od września założy tornister na plecy, tylko że jako sześciolatek :))

P.S. od naszej szkoły najbliższy basen jest oddalony o 20 km a i tak dzieciaki korzystają z niego raz w tygodniu za śmieszne pieniądze, bo 5 zł za wyjazd (koszty dojazdu, wejście na basen i opłacony instruktor pływania) :)

Pozdrawiam Mada

Edytowane przez mada83