Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas w ogrodzie jak na prawdziwe żyzne pola przystało ziemia tłusta jak masło :)

Rere ja coś ostatnio widzę raczej ile jeszcze zostało do zrobienia ...ale ciii ...to wątek optymistyczny jest ;)

Cronin będzie sesja przy żółtych drzwiach i przepis na podłogę :)

Anna Maria plany na warzywniak już są ;) ale czasu ...czasu coś nie ma

Kacha i nawet ja ?? ... no cóż ... jestem wzruszona :D

Edytowane przez lasche

To tak jak u nas. I u nas bateria przesunięta, tak się wielce wszyscy oburzali :p tak bywa i już i trzeba z tym zyc.

Rysunek pierwsza klasa, wujek się spisuje, a co do ogródka, my przekopaliśmy trochę więcej (jakieś 300m) ale pozostłe 3000 też zajmie się koparka, a konkretnie: koszenie, oranie, bronowanie. Z tym, że gdyby u nas były takie małe chwasty to byśmy ręcznie się nimi zajęli :) a u nas są 2m :D:D:D jak na żyzną ziemię przystało!

Parafianka :rotfl:

lashe - takie są ceny w warszawie niestety.Dom w dobrym punkcie i z dużą działką tyle kosztuje. To w zasadzie przeciętna cena domu w wawie i okolicach. Taniej (przy potrzebnym nam metrażu) raczej nie utrafisz jeśli już do drożej, a zauważ że to nie jest warszawa tylko "prowincja". Zazdroszczę yokaście tych jej hektarów - uwielbiam glebę i robotę w niej - mój rodzinny przydomek to glebogryzarka.Chętnie bym Ci przekopała ten twój las tropikalny.

Przekaż tacie,że taka jedna z warszawy chętnie by go adoptowała;) zdolna bestia. Gdzie wy wyszukujecie takie dziwne płytki (dziwne czytaj inne). A co do twojej wolnostojącej umywalki to może jeszcze nie jest za późno na małą innowację.

Proposition:

http://dlamnieciekawe2.blox.pl/resource/umywalki.jpg

a może ?

http://lazienkiwnetrza.blox.pl/resource/parsed_8716eec2f1d9827ab646b36df515ed55513bcb227.jpg

podobno ta pierwsza jest tylko dla panów więc domyślam się że ta druga tylko dla pań ( chociaż niektórym panom również może się spodobać);)

Przychodząc do do WASZEGO domku człowiekowi aż się ciepło na serduchu robi :D

Mali pomocnicy wymiatają "krzyżyki " bardzo dzielnie ;) Obraz na murach BEZCENNY

Łazieneczka :jawdrop: zaczyna przypominać laschowe inspiracje ..... chciałoby się zaśpiewać niech się płytki pną do góry ;)

Ogród temat rzeka.............dacie radę :yes:

Yokasta jakby nie było po tynkach to się pewnie upierałabym (tato lasche przesuwał kibelek co by było centralnie ;) i śmieje się, że mu się upierdliwy inwestor trafił :lol2:) ale teraz to już po ptokach ;) więc czeba z tym żyć :) a na działce mimo, że chwasty małe (wykoszone sprawną ręką taty lasche) to korzenie sięgają metr w ziemię ...tragedia ...pole nie było uprawiane przez 5 lat ;)

Magda to nie mugaty ;) ale cuś w ten deseń ... są matowe ...mugatów szczerze mówiąc nie widziałam na oczy, bo te płytki sobie przywiozłam :) ale rzeczywiście fuga ciemny grafit ...

Siner przyjeżdżaj i kop ja Cię proszę ...podobno to odstresowuje ...mnie jakoś nie bardzo ;) co do łazienek to ja uprzejmie dziękuję ;) u nas zadki jedynie świńskie przewidziane :)

Pepe oj dzieje :)

Pysiaczek bardzo bym chciała ;) ale pewnie zdjęcie wywołam i powiesimy na pamiątkę ...

Juszczakówka dziękuję :)

Atika niestety pomocnicy szybko się nudzą czego na zdjęciach nie widać ;) w okresie letnim proponuję : malowanie po ścianach niewykończonych akwarelami, plasteliny, wyklejanki, kolorowanki, zabawy w piasku, basen, u nas jeszcze zamek dmuchany i rowery ...z takim pakietem lasche jest w stanie zaopiekować się dwójką dzieci na budowie ale nie osiągam sama zbyt wiele ;)

Lasche, nasz ogródek nie był uprawiany UWAGA 50 lat :D a 50 lat temu to ziemniaki czy coś takiego.

No przed tynkami to ja nie wiedziałam jak duża kabina będzie etc. :) bardzo mi się Wasz prysznic podoba, wygląda na spory :yes:.

Nie mogę się doczekać, aż pokażesz nam realizacje wszystkiego i napiszesz, że jest ok i jesteś szczęśliwa :yes:.

Lasche - dzięki za zestaw zabawowy ;) U mnie w chowanego byłoby się też gdzie pobawić. Ścianki działowe stoją od tygodnia i się taki dziwny gąszcz zrobił. że jak wczoraj z instalatorem chodziłam po domu to sama co chwilę źle skręcałam ;)

Ale dzieciaki będąc na budowie jakoś dziwnie ciągną do kanału męża w garażu....

Co do malowania po ścianach - w tym jest genialny mój 2,5 latek ;)

A ja jako dziecko zawsze mogłam sie wykazać artystycznie dzień przed zrywaniem starych tapet, czy malowaniem. Miło to wspominam ;)

Lashe - w sprawie bielenia podłogi.

Wydaje mi się, że Twoje próbki nie są szare, tylko mniej pobielone niż te wujkowe (chyba że monitor przekłamuje). W zależności od efektu jaki chcesz osiągnąć, może to być wada lub zaleta.

Prawdę powiedziawszy, osobiście skłaniałabym się ku mniej pobielonej wersji. obawiam się że moda na białe podłogi szybko minie (jak minęła moda na bardzo ciemne podłogi), i wtedy Twoja wersja mniej będzie raziła. Twoje deseczki są akurat na tyle pobielone, że straciły ten ciężki, rustykalny wygląd, charakterystyczny dla dębu (dlatego nie lubiłam dębu, póki nie weszła moda na bielenie, szczotkowanie i takie tam:))

a tak mi się zdawało, że to nie mugaty;) Ale nawet bałam się pytać, bo na koniec i tak słyszę: "MUGATY":lol2: I wydawało mi się, ze mat widzę, ale pomyślałam, że może zamaziane są;):lol2: ....mat... genialnie:D

Vives ma też płytki - cegiełki matowe, kolekcja ZOLA, białe i czarne