nihiru 19.08.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Nihiru, należałoby najpierw zadać pytanie czy ktoś bieli podłogę dla mody czy dlatego, że mu się taka podoba? Yokasta, za długo siedzę na forach wnętrzarskich (na gazecie chyba już w 2005 bywałam) żeby się dać nabrać na takie plewy:) Jak się zapytać, to oczywiście każdy Ci powie, że kieruje się swoimi upodobaniami a nie modą. Tylko w takim razie wytłumacz mi, jak to się dzieje, że wszystkim nagle podoba się to samo? Teraz na topie są szare ściany/bielone podłogi/białe kuchnie. Parę lat temu modny był kolor oliwkowy, a jeszcze wcześniej, prawie w każdym wątku pojawiała się "soczysta pomarańcza". Akurat Lashe trudno zarzucić podążanie za modą, Agawi też się wyróżnia, ale już Twoje wnętrze - nie wypominając - to kwintesencja aktualnej mody:). To nie jest zarzut tylko stwierdzenie faktu. Ja też mam białe meble w kuchni a ściany będę przemalowywać na szaro, ale przynajmniej się nie oszukuję, że jestem oryginalna:). edit: i jeszcze zabawię się we wróżkę: teraz u nas modny jest styl skandynawsko-prowansalski; myślę że za niedługo (jakieś dwa, trzy lata) modne będą meble z połowy 20-go wieku. Możesz mnie sprawdzić Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.08.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Mamy wolność słowa, myśl i pisz co chcesz. Twoje osądy są zabawne, nawet mąż się uśmiał . Dziękujemy za dostarczenie rozrywki w to chłodne popołudnie. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.08.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 a niech Wam idzie na zdrowie, tylko nadal nie rozumiem o co ta burza w szklance wody. no chyba że nie zgodzisz się ze mną że bielone podłogi są teraz modne (a jeśli Was razi to słowo - popularne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 19.08.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Rere nie ma szans na wycinanie murów Classic u nas zabawa w chowanego nie wchodzi w rachubę ...wszędzie pełno narzędzi tych wykorzystywanych na budowie i w ogóle tatolaschowych a niestety cuda techniki posiadamy choć ja jestem zdecydowaną przeciwniczką ...ale zostałam przegłosowana 3 do 1 Siner do Wrocławia rzut beretem kilka kilometrów Yokasta prysznic miał być jeszcze większy ale ku memu zdziwieniu okazało się, że zamiast brodzik 120 x 90 kupiłam 120 x 77 a do realizacji wszystkiego ...lata świetlne Magda też wolałam mat ale w sumie cena mnie skusiła Atika też mam nadzieję, że będą wspominać miło ekscesy budowlane Nihiru oj są szare są ...ale rzeczywiście zdjęcie nie oddaje tego w pełni ...co do mody, trendów i popularności muszę się zgodzić, że białe podłogi są częściej spotykane niż kiedyś ...zwłaszcza panele i bielona sosna ...moje doświadczenie kilkudniowe wskazuje na to, że bardzo mało osób decyduje się na samodzielne bielenie dębu (no przecież nie napiszę, że każdy puka się w czoło bo to wątek optymistyczny) ...bardzo ciężko również o bejcę białą ...więc chyba nie są te podłogi aż tak popularne ...ale dla mnie to wcale nie plus ...zawsze ciężej jest być "pionierem" a na pewno drożej ...nie mam zastrzeżeń do podążania za trendami i modą o ile właściciel potrafi nadać wnętrzu indywidualny charakter...sama lubię wnętrza "z jajem" i marzę, że takie właśnie uda mi się stworzyć ...a że będzie to zgodne czy niezgodne z modą to w sumie nie ma dla mnie większego znaczenia ...i nie uważam, że jest coś zdrożnego w wykorzystywaniu trendów i tworzeniu takich wnętrz ... ale nie lubię ślepego za nimi podążania Cronin ja cegiełki kupowałam zagranicą głównie ze względu na ich niską cenę Aricia dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 [quote=lasche;4863333 Nihiru .i nie uważam, że jest coś zdrożnego w wykorzystywaniu trendów i tworzeniu takich wnętrz ... ale nie lubię ślepego za nimi podążania Dokładnie tak samo myślę, tyle że nie jestem zbyt elokwentna, więc chyba Yokasta źle mnie zrozumiała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Lasche Pomocnicy jak zawsze wymiataja, super te Wasze Chlopaki...:yes:Rysunek cudny, zawsze mozesz poprosic o malego replaya jak juz elewacja bedzie gotowa:lol2: Lazienka z raczej prysznic poki co;) zapowiada sie pieknie, z bialych matowych plytek i ciemnej fugi bedziesz zadowolona - wiem co mowie... Co do bielonych podlog mam slow kilka...Musisz wziac poprawke ze zupelnie inaczej wyglada bielony dab a bielona sosna, kurde zebym dobrze napisala co tez mam na mysli, sosna inaczej przyjmuje preparat a inaczej dab, moj bielone debowy blat wyglada zupelnie inaczej jak bielone jesionowe parapety, robilam tez probke na desce sosnowej tarasowej i pomimo ze do wszystkiego uzylam jednego preparatu to wszystko wyglada inaczej...:lol2: w sklepie w No tez mnie na to uczulali, ze rozne gatunki inaczej sie wybarwiaja. Niestety biale podlogi drewniane (nie mylic z panelami) to u nas wciaz widok nieczesty i panowie maja z tym sporo problemow;), moj parkieciarz tak mnie omamil, ze do dzis zachodze w glowe jakich to sztuczek psychologicznych uzyl, ze mi to bielenie wypersfadowal z glowy:lol2:. Podlogi na pewno Bedziesz miala cudne czy beda bialo biale czy tez bialo szare, to pisalam ja - ta ktora Ci tych bialych podlog zazdrosci najbardziej:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Lasche - białe dechy są świetne - i jak napisała Aneta - czy będą białe, czy szarawe - ważne że zrbione z sercem !!! A mi się marzą białe (bielone) dechy na suficie w salonie i jadalni - zamiast okropnych Nida-Gipsów. Aneta - a które drewno najładniej się wybarwia przy bieleniu ?? Bo deski na sufit to mogę sobie chyba dowolne kupić, byleby były ładnie obrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 20.08.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 atika - najlepiej wygląda i najlepiej przyjmuje bielenie drewno jesionowe. To fakt, bez dwóch zdań... Temat desek przerobiony mam totalnie i mimo tego że u mnie z budową dupa to mam do tego mojego wirtualnego domu wybrane już wszystko.Nadal na balkonie walają się próbki desek w różnych wariantach kolorystycznych, próbki cegieł itp. Wracając jeszcze do drewna zastanów się czy nie wyglądałoby fajnie położenie surowego drewna (bez bielenia czy malowania) w tak jasnym naturalnym kolorze że wygląda to jak rozjaśniane no i widać jego rysunek. Jest taki gatunek właśnie jesionowego drewna. Dla tych co nie wiedzą - jesion jest twardszy od dębu i ostatnio znalazłam na allegro deski surowe z piórem i wpustem, szlifowane itp za 74 zł/m. Pozdrawiam. Nawiązując do gorącego wątku szturchających się Pań - ja również uważam że to wszystko to są kreowane mody. Są tacy którzy wściekle za nimi podążają bo taki jest słuszny kierunek, inni bo im się to faktycznie podoba i jeszcze inni którym się podoba bo jest modne. No nie dojdziecie co, kto i dlaczego. Znam takich, mało odważnych, którzy nie zdecydują się na coś dopóki nie stanie się właśnie modne bo boją się, że zostaną skrytykowani za fanaberie, bo nie będą potrafili skleić w całość swoich pomysłów bez uprzedniego obejrzenia ich we wnętrzarskich gazetach. Jedni są bardziej twórczy inni odtwórczy - i niech tak będzie, przynajmniej projektanci wnętrz będą mieli pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.08.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 To ja mam szczescie w kwestii mody - od 10 lat wiedzialam, ze u mnie bedzie po skandynawsku i wielu fachowcow pukalo sie w glowe co tez te dziwaki wymyslaja, a tu masz mija jakis czas i okazuje sie , ze nasze dziwactwa sa na topie:lol2::lol2: A ja sie nie zgadzam Siner co do jesionowej teorii;). Co prawda nie jestem technologiem drewna ale jestem po budowie i wykonczeniowce domu... tak jak pisalam u mnie jest bielonych kilka rodzajow drewna i fakt kazdy wyglada inaczej, skala bieli jest inna, jedno jest bardziej chlodne inne zimne itp. Jesion generalnie jest najjasniejszym drewnem, ma malo sekow i przybiera jednolity kolor niemal na calej powierzchni, ma tez najslabsze uslojenie, natomiast jak dla mnie najpiekniej wyglada dab bo ma rysunek slojow dosc wyrazny i olej na nim wyglada ciekawie - nie ma mowy o monotonii. Mam tez swierk syberyjski - bielony na sufitach i skosach u dzieci, z sekami jak dla mnie tez piekny. Wedlug mnie nie ma pojecia co jest bezwzglednie najlepsze i najpiekniejsze bo gusta i upodobania sa inne, to co dla mnie stanowi zalete dla innej z Was moze byc wada i vice versa...to tak jak z facetami - kazda z nas ma innego:lol2: no moze nie najlepsze porownanie ale nic innego nie przychodzi mi do glowy na te chwile... Atika mysle, ze drewno to ciekawa alternatywa dla plyt regipsowych, ja u siebie chcialam przelamac monotonie stad mam sporo cegly, troche kamienia, duzo drewna - podloga, blaty, 2 opalone wlasnorecznie gazowym palnikiem sciany no i bielone drewno w sypialniach dzieci a i drewniany taras. Choc mam tez troche idealnie gladkich scian, ktore tez lubie, z gipsu wlasnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 21.08.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Lasche, jak dobrze Was "widzieć". Wszystkich W tym dzikim kraju Wujek parkieciarz i mnie ta dechą zachwycił - podpytaj o technologię i podziel się z koleżankami Siner, znam - niestety - podobną historię. Niestety, bo dotyczy kogoś, kogo bardzo lubię. Dziewczyna mieszka z rodziną w domu, który wybudowali rodzice wiele lat temu (około 25), dla niej niby. Tyle, że do dziś notarialnie wszystko jest ich, ona ciśnie się z mężem i dwójką dzieci na poddaszu (a parter stoi pusty) i o każde drzewko na działce jest awantura - bo posadzili tu, a tata jej tak nie chce. Jak patrze z boku, to ten dom jest dla nich narzędziem kontroli nad ich dorosłym już dzieckiem. Podejmują próby pójścia na swoje, ale nie jest łatwo. Zwłaszcza, że mieszkamy pod Warszawą i ceny znasz. I to nie tylko o pieniądze chodzi, ona już jako nastolatka pracowała na tej budowie w wakacje, bo "przecież dla siebie córeczko budujesz", założyła jakiś tam ogród (jest ogrodnikiem z zamiłowania i wykształcenia) i teraz ma to wszystko po prostu zostawić? Jest jej trudno - a rodzice o tym doskonale wiedzą i to wykorzystują. Nie chcę Cię dodatkowo dobijać - doskonale rozumiem co czujesz, bo sama wychowałam się w dużej ciasnocie, a teraz mam 3 dzieci małych i marne szanse na pracę - chciałam Ci tylko zwrócić uwagę na ten aspekt Waszej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 22.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 wader - dzięki. Po opisaniu mojej sytuacji kilka osób zbulwersowało się jaka to Ja jestem niewdzięczna. Nie znają niestety całej sytuacji i relacji w mojej rodzinie. To co opisałam to tylko czubek góry lodowej - rodzina twierdzi np. że nieodpowiednio karmię dzieci, że je głodzę bo moja Zuzia jest bardzo chuda,Olę przekarmiam bo jest gruba, Julkę karmię chyba ukradkiem bo zaczęła rosnąć i tyć ( porównują ją z jej siostrą bliźniaczką) o Michale już nawet nie wspomnę. Jedziemy na wakacje i już afera i telefony: że po co, że w domu najlepiej ( babcia męża), szkoda benzyny (moja babcia), macie jechać tam gdzie jest dużo atrakcji dla dzieci(mój ojciec), brak relacji i zainteresowania (moja matka), brak reakcji i zazdrość (moja siostra) itd. Co roku od nie wiem jak dawna zabieramy na nasz urlop mojego młodszego brata, nawet wtedy gdy nie mieliśmy dzieci i chcieliśmy być tylko sami jeździł z nami 8 letni dzieciak,którym zajmowałam się jak matka. Nie będę więcej przytaczać różnych sytuacji bo to wątek lashe, ale jest tego tyle, że mogłabym godzinami.Co do tej niby pomocy przy kupnie nam domu - to tu nie chodzi o pomoc. Cały czas słyszę, szukajcie tego co się wam podoba, żeby wam pasowało itp.Wczoraj pojechaliśmy oglądać ten stary dom. Cudo, zajebisty to mało powiedziane, wszystko jest ok, rozmieszczenie i ilość pokoi, boże a jaki ogród. Ciocia oczywiście dyplomatycznie pokręciła się chwilę z nami po ogrodzie,gdy oglądaliśmy wnętrza przysiadła na krześle i patrzyła w sufit a potem wlazła do samochodu i siedziała tam z godzinę bo niby komary ją gryzą. Żenada. A zapomniałam powiedzieć, że w między czasie zdążyła zwrócić uwagę właścicielowi domu żeby nie bawił się tak z psem bo zwichnie mu łapę, zabrała psu zabawkę żeby nie skakał. Tej kobiecie chodzi o kontrolę, o pokazanie kto tu jest ważny,kto rozdaje karty, o wdzięczność i lizanie dupy. Parę razy byłam z nią i dziećmi na spacerze - zaczepiła jakąś staruszkę i podpytywała ją czy przypadkiem rodzina się nią nie interesuje, pokazywała jej jak ma ćwiczyć itp. Kobita stała zszokowana chyba z godzinę i odpowiadała na kretyńskie pytania. Zaczepia matki z dziećmi, psy, zabiera mi z domu chleb dla gołębi. Gdy wracaliśmy (po obejrzeniu domu), w samochodzie zapadła totalna cisza, w pewnym momencie mój ojciec zaczął podsumowywać co jest tam do zrobienia, co wymaga poprawki i mówić o tym co mu się podoba, nagle ciotka zaczęła się drzeć że ona nie chce tego słuchać, żeby się zamknął, że ją nic nie interesuje, że ona znalazła mi już dom a że Ja go nie chcę to ona umywa ręce. Jeden i drugi dom wymaga remontu, ceny podobne tyle że ten wybrany przez nią ma kretyńskie metraże pokoi, skosy, wczesna castorama, maleńki ogródek, głośno i ruchliwie. W domu, który ja wybrałam jest wszystko na odwrót. No i podobno to mi się ma podobać ( tak cały czas mi powtarzają). Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny i zazdroszczę wam możliwości realizacji waszych mniejszych lub większych marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Atika mysle, ze drewno to ciekawa alternatywa dla plyt regipsowych, ja u siebie chcialam przelamac monotonie stad mam sporo cegly, troche kamienia, duzo drewna - podloga, blaty, 2 opalone wlasnorecznie gazowym palnikiem sciany no i bielone drewno w sypialniach dzieci a i drewniany taras. Choc mam tez troche idealnie gladkich scian, ktore tez lubie, z gipsu wlasnie;) Ja miłością do cegły już zostałam zarażona, między innymi przez Ciebie Na pewno będzie cegła w kuchni - płytki ręcznie formowane - z Elkaminodomo. A w salonie na ścianie cegła rozbiórkowa pomalowana na biało. I marzą mi się właśnie bielone dechy na suficie.... bo niestety sufit z G-K do najpiękniejszych nie należy, ale jest nieraz jedynym wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 22.08.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witaj Lasche po przerwie. Fajnie, że juz jesteś w kraju Cudnie będzie u Ciebie! Dąb bielony piękny! A ja mam kurcze wielki problem z podłogą u starszaka. Mąż się upiera, że żadnego drewna nie chce,bo i tak się zniszczy, straszak chce te panele ze stemplami co u Ciebie w salonie w zastępstwie będą i ja już jestem bezsilna Szkoda, że mnie nie stać na dechy dębowe, bo do tego może by się chociaż mąż przekonał, bo wycyklinować można, a z panelami drewnianymi to nigdy nie wiadomo... temat rzeka... I dodać jeszcze muszę sister, że super ta Twoja ekipa budowlana. Mój mały trzylatek też wszędzie chce pomagać, a skrzynka narzędziowa jego ulubioną zabawką jest. Buziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 22.08.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ragazza a ile chcecie przeznaczyć na tę podłogę ? - chodzi mi o cenę za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 lasche - a ja mam pytanko o tą wielką stojącą lampę do salonu. Jest stabilna ?? Tzn. góra nie ma tendencji do przeciążeń i przewracania się ?? Sprawdzałaś ?? Mam możliwość kupienia tej lampy - tylko mąż od razu "a nie przewróci się" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.08.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Anetko no to możemy sobie podać rękę bo mnie też zachwyca prostota i świeżość wnętrz skandynawskich ...czy to moda ? a kogo to obchodzi w sumie ja jesionu osobiście nie lubię ...ale rodzaj drewna to wybór bardzo indywidualny ...też wolę dąb Waderko jeśli o podłogę chodzi to ...po raz pierwszy lasche poleci zwrócić się do specjalisty zamiast zająć się DIY moje drogie Panie i Panowie bielenie dębu radzę zostawić doświadczonym mówię o podłodze rzecz jasna nie o meblach itp U nas wujek szaleje z opcją firmy Eukula (olej plus lakier) na razie po pierwszej warstwie wygląda tak (oczywiście mokry) http://i3.fmix.pl/fmi1011/e656726c002935774e52bcb2/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi643/74130170001ca6aa4e52bcb8/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1793/58f39e3600208b4a4e52bcc4/zdjecie.jpg Siner w sumie nie wiem co mam Ci napisać ...nie spotkałam się nigdy z nikim w podobnej sytuacji więc może to jest powód, że nie potrafię w pełni zrozumieć co się u Was dzieje ...ale będę z Tobą brutalnie szczera ...trochę dziwi mnie Twoja pełna szczerość na łamach forum muratora ...zwłaszcza, że przywitałaś się z dziewczynami w niestandardowy sposób ...mi to nigdy nie przeszkadzało ale dziwi mnie fakt, że wybrałaś właśnie takie grono na zwierzenia niejednokrotnie bardzo osobiste ... jak wspomniałaś nie nam Cię oceniać, bo nikt nie jest w Twojej skórze ...ale ciężko też wymagać, żeby ktoś Cię naprawdę zrozumiał po przeczytaniu 10 zdań w jednym poście ...mam wrażenie, że tkwisz w patowej dla Ciebie sytuacji ...ale nie jestem/śmy Ci w stanie pomóc ...dla mnie rodzina jest jedną z najważniejszych wartości i zawsze jakoś smutno mi się na sercu robi jak czytam, że innym nie najłatwiej jest z rodziną żyć ...niemniej jednak bardzo trzymam za Was kciuki, żeby spełniły sie marzenia o domu...mogę zadać CI dość osobiste pytanie? czy Twój mąż jest równie zafascynowany domem. który wybrałaś? zawsze to jednak łatwiej walczyc we dwoje Sis zaskoczę Cię pewnie ale jako dozgonny miłośnik drewna zaczynam dostrzegać urok w panelach :) ostatnio przebiegłam sie po sieciówkach budowlanych i stwierdziłam ku własnemu zaskoczniu, że jest kilkanaście paneli, które mnie zachwyciły a cena była zaskakująco niska A co u nas? równocześnie dzieje się mnóstwo rzeczy ale w tym tygodni mój dostę do internetu jest mizerny więc wybaczcie ...kilka zdjęć : łazienka dolna http://i3.fmix.pl/fmi2404/764f28fd0027256e4e52bcc8/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi631/7643352900227a604e52bccc/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1845/4dd7b911002257894e52bcc0/zdjecie.jpg Nadszedł również koszmarny czas projektowania ogrodu ...nakreślę Wam plan wkrótce ...jak sama się połapię o co mi kaman ... do stworzenia ogrodu okazuje się niezbędny jest piasek (różnica poziomów ) i dziś pojawiły się na budowie...chłopcom niczego więcej do szczęścia nie brakuje http://i1.fmix.pl/fmi432/47bce33b00147a1b4e52bcbc/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2798/e7f0b8ba001edabc4e52c989/zdjecie.jpg a w niedziele zwiedzamy Wrocław http://i1.fmix.pl/fmi1256/04469d63000428b64e52bcd0/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.08.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mój Ludu, jeszcze Was gdzieś spotkam na pewno rozpoznam! Jakby jakaś baba się natarczywie przyglądała to mogę być ja . Fajnie, że robicie postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 22.08.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 lashe - przypomnij mi nazwę producenta swoich żółtych dżewnianych drzwi, wiem że gdzieś pisałaś ale znaleźć to będzie trudno. A co do mojego męża, no cóż - załamany, zakompleksiony ( że nie ma kasy i nie potrafi jej zarobić), nie ma rodziców więc z jego strony nie ma nam kto pomóc, siedzi cicho i powtarza, że się nie wtrąca bo to nie on decyduje. To tak w skrócie... ale domu chce tak jak Ja a zwłaszcza tego starego - mmmmmmm marzenie. Bardzo podoba mi się to zdjęcie na którym chłopcy trzymają się za ręce ( u nas to widok nie spotykany) A i jeszcze co do efektów bielenia - czy mi się zdaje czy wyszły jakieś takie pomazane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.08.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ale fajne chłopaki Pięknie wygląda bielone drewno. Och, moja miłość jeszcze niespełniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 23.08.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 lasche, domyślam sie, że moje pytanie zginęło w tłumie, ale dałoby się coś o tej lampie napisać ?? A łazienka coraz piękniejsza. Chłopaki - super. Moje tez szaleją na wielkiej górze piachu, a później mają go dosłownie wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts