Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Duże te pokoje Twoich chłopaków :) A ja skończyłam właśnie malować taki sam stoliczek i krzesełka do młodego :) Tylko kolory nudniejsze ;)

Doczytałam o jakimś koźle, którego też nie ma u Ciebie. Co to? Może u mnie jest?

W tym tygodniu bedę w Oleśnie - po te panele chcę jechać, bo tylko tam można obejrzeć i kupić na miejscu. To od Wrocławia ponad 100 km, ale może byś chciała podjechać i odebrać ewentualne zakupy ;) A jak nie to mogę wysłać tyż ;)

Słońce dziękuję za propozycję i za linka ale Sis się zaoferowała z pomocą ...nawet expresową :)

Julinka podłoga malowana pierwszą warstwą wygląda jak powyżej ...farba Tikkurila Betolux cena ok 160 zł 2,7 litra ...1 litr maluje ok 9-11 m2 drewna. Warto wiedzieć (ja doczytałam pisane małymi literkami po fakcie ;) ), że do pierwszej warstwy dodaje się 30 % czegoś tam (zapomniałam nazwy, która jest umieszczona na opakowaniu) warto to uwzględnić przy zakupie farby ...potrzeba po prostu jej mniej ...

Anetko drewno zostaje naturalne ...na razie ;) ...pasuje do drewnianych okiennic :)

Anna Maria i wszystkie drogie ciotki forumowe ;) dziękuję w imieniu chłopców ...muszę ich pochwalić bo dzielnie znoszą nasz tułaczy los czyt. dwa dni u jednych dziadków, dwa u drugich, u cioć , u wujków ...co noc inne łóżka :) :) a my staliśmy się kukułczymi rodzicami co mnie doprowadza do szału ...ale chłopcy zadowoleni (i rodzina chyba też ;) ) więc i ja się jakoś godzę z tą przymusową rozłąką, bo my dnie od bladego świtu do późnego wieczoru spędzamy malując, szpachlując, akrylując itp.

MarJel o wyrku a i owszem wspomniałam ...nawet w rodzinie wspomniałam ...nikt nie wierzy ;) ale będzie z palet pomalowanych na biało plus materac :) :) tata lasche jedyny nie wątpi, bo musiał kinkiety obniżać ;)

Sis dzięki wielkie za przyszłe zakupy ...a panele będą na całym dole - salon, kuchnia, korytarz i dolna łazienka ...lubię jednakową podłogę na dużych powierzchniach ;) ja też zostałam zapytana o to samo ...ja mam ciemne ale rzeczywiście są też jasne - białe ...tylko ja na nie nie zwróciłam uwagi ...co do kozła to chodziło mi o taki z półką ale mąż kategorycznie stwierdził, że jest za duży do mojej koncepcji i wybraliśmy inny ...a ja już wkrótce będę niemobilna ...buuu...mój mąż wraca w Poniedziałek do UK ...buuu again ;)

Mada jasne że tak :) ja swój blog zawiesiłam na jakiś czas ...czekam na normalny dostęp do internetu

Yokasta w końcu miłość do białych podług dzielimy obie :) czytałam na szybko, że u Was będą panele? Lecę sprawdzić czy nie ma zdjęć

Pepe to bardzo miłe co piszesz ...mówisz poranek w laschowym śmietniku = optymizm gwarantowany ? no i cudnie :)

Psosin co do sypialni to już gdzieś się wynurzałam ...ale tak pokrótce to będzie łóżko z palet, biblioteka ze skrzyń, metalowe - emaliowane reklamy na ścianach ...i takie tam różne śmiecie :) coś czuję, że będzie to moje ulubione pomieszczenie

Juszczakówka dziękuję :)

Mały progres (czyt. znów mały kroczek miast milowego ;) )

Pokój malucha dostał półki na ścianie kolankowej ...będzie sztuk 4 ...ale chciałabym na całej długości ...będzie miał dostęp do zabawek i książeczek ...wszystko w zasięgu małych rączek :) ...i krzesełka dostały nowy kolor

http://i2.fmix.pl/fmi2645/175d684e0012a60b4e5d441a/zdjecie.jpg

Pokój starszaka ...pojawiło się wspomniane biurko ...i tu okazało się, że mąż ma konkretną wizję ...dość sprzeczną z moją ;) ...no diabli nadali ...:lol2: A więc kozioł z półką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00144763 został kategorycznie odrzucony a zakupiony taki ...plus biały blat ...i teraz zagwozdka ...malować blat na szaro (w kolorze tej szuflady na nim) czy zostawić biały? przypominam, że na biurku stanie szara lampka ...oczywiście ja chcę malować a mąż nie ;)

http://i3.fmix.pl/fmi2089/65236a4d000928874e5d3908/zdjecie.jpg

i z dalszej perspektywy

http://i2.fmix.pl/fmi2762/40edf60a00290b434e5d39b4/zdjecie.jpg

A na deser sypialnia po dwukrotnym - ostatecznym malowaniu

http://i1.fmix.pl/fmi655/120be7d200233b674e5d38e3/zdjecie.jpg

Podłoga mnie zachwyca. Co tu więcej pisać przecież widać na załaczonym obrazku.Kto to cudo poczynił ? Biurko fajne,zwłaszcza te szufladki,blat może byc i szary i biały(może zdecyduj jak bedzie wszystko poskładane w całosc) No nie wracam i wracam do waszej sypialni (jakkolwiek..) i widze te palety.. i dodatkowo na nich piekne narzuty szydełkowe z kwadratow w roznych kolorach to aż znowu się zainspirowałam do dalszej roboty u siebie.

szybko działacie i dosyć gładko wam idzie, fajnie!

super pomysł z blatem i komódką

a ta nóżka przy blacie to będzie odwrotnie czy tak zostaje?

byłam dzisiaj w i Twojego materiału nie widziałam i czerwonych komódek ze stali proszkowanej i zadnych komód na kółkach ale to może przez nowe buty na nogach:( no nic zobaczymy co sis upoluje a ona chyba też do łodzi lata

Edytowane przez słońce 2

Jezus Maria! Mam PALPITACJE. Podłoga w sypialni jest ZAJEBISTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marzę o takiej :yes: wygląda naprawdę najpiękniej na świecie :).

U nas na razie panele, ot najtańsze bo funduszy zbrakło na białą podłogę :( za 3-4 lata szanowny małżonek zgodził się na wymianę więc cieszę się tym co mam bo muszę. Najwazniejsze, że już nie łazimy po osb tylko czymś normalnym. U nas odwrotnie niż u Was - macie górę a dół może kiedyś zmienicie, u nas tak w dwóch pokojach na górze :).

Podłoga jest wspaniała, jestem pełna podziwu, gratulować mi tylko pozostało :).

Blat zostawiłabym biały, pokoiki bardzo mi się podobają, uważam że białe ściany + kolory to jest strzał w 10.

Mam taki blat, jak starszak :) Nawet dwa, baaardzo je lubię bo są białe ;) Zostaw biały :) Albo niech zadecyduje starszak :)

lasche, brak mi słów :) Jestem w szoku, bo tak mi się tam u Was wszystko podoba :)

Ps. rasia, ty zboczeńcu :) lasche, nie waż się dotykać szarą farbą tych półek ;)

lasche sypialnia wygląda tak :jawdrop:Jest po prostu cudowna, a jak jeszcze dojdzie to łóżko i cała reszta o której piszesz to wcale nie będę Ci się dziwić, że to Twoje ulubione pomieszczenie będzie ;)

Pokoje chłopaków też świetnie się prezentują - fajnie, że tak dużo w nich kolorów na jasnej bazie :yes:

lasche - podłoga w sypialni jest naprawdę CUDNA !!!!!!!!!!

Pokoje chłopaków i Wasza sypialnia wyglądają na bardzo duże.... oj fajnie będzie.

Jeśli nie uda się kupić materiału - to w Poznaniu tez jest zapas - wiec jakby co mogę kupić, daj znać.

I pytanie - czym malowałaś krzesełka u malucha - ja mam w spadku po starszaku te same krzesełka i też chcę je przemalować na soczyste kolory, a ta Twoja zieleń i niebieski sa super.