Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

właśnie walczę z odnową 3 mebli jednocześnie ...a raczej ich nowym lookiem ;) wszystkie do pokoi chłopców ...to dopiero początek ...rozkręcam się hi hi

Aricia, Mada świetny pomysł ...jakoś taka ściśnięta mi się wydawała bidusia ;)

Aricia wysyłaj adres :) :) :)

Rere ależ ja się nawyklinałam na to życie wiejskie czyszcząc tę sadzę :) :)

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lasche, biedaczko z tą nogą - dalej masz spuchniętą?

Z doświadczenia własnego (nabytego notabene we Wrocławiu na Stabłowicach) polecam na skręconą opuchniętą kostkę:

- sok z białej kapusty - dokładnie tak samo jak przy zapaleniu piersi - trzymać liście w lodówce, potem zbić młotkiem do mięsa i obłożyć kostkę, można obwiązać bandażem;

- obierki z ziemniaków - patent mojego trenera - skuteczny (ten facet to jest zresztą specjalista od skutecznych kuracji - jego nalewka spirytusowo-miodowa przywracała mi głos po jednej imprezie, a teraz muszę się przy zapaleniu krtani antybiotykami faszerować - nie dość, ze drożej i mniej zdrowo, to jeszcze żadnych przyjemnych efektów ubocznych) - obierkami obkładasz kostkę i obwiązujesz bandażem;

- wersja farmakologiczno - wyjściowa - nie mogłam wszak z tą kapustą czy obierkami zasuwać na moją Alma Mater - maść z heparyną.

A poza tym - pięknaś...

Wracaj do zdrowia!

PS Posiadając dzieci w liczbie sztuk 3 (jeden raz szkoła, dwa razy przedszkole) o umiarkowanej liczbie zajęć pozaszkolnych - spokojnie wyrabiam 1/4 etatu szofera. W taki wtorek czy czwartek parkuję na placu przed szkoła i przedszkolem minimum cztery razy...

Mada uchylam proszę bardzo, bo to żadna tajemnica :) do odnowienia a raczj odświeżenia miałam szafę, część dolną regału (obie sztuki wczesny PRL i żadna tam dizajnerska wersja;) ) oraz zwykłą komodę sosnową. Łudzę się, że komodę skończę jutro/pojutrze ...więc pokażę, szafa prawie gotowa. będzie po prostu biała...ma stanąć u starszaka ale czekamy na jakichś chłopów coby tacie lasche pomogli ją wtargać na pięterko...a oprócz funkcji użytkowej ma zasłaniać ...tak tak w końcu się złamałam i mój starszak dostanie coś złotego w pokoju :) :) a mianowicie półkę na jego przyszłe sportowe trofea, która zawiśnie za szafą pod skosem, bo to złoto ni jak nie pasuje do pokoju ...no w ogóle do niczego :)

Aricia proszę się tu ze mnie nie natrząsać ;)

Fam mam nadzieję, że nie będzie źle ale w sumie już 2 tydzień spuchnięta

Waderko serdecznie dziękuję za przepisiki...znałam tylko kapustę ...zastosuje się z pewnością, bo mnie ta noga denerwuje

Yokasta jeszcze się obwąchuję ze wszystkim ;)

A dzis odwiedziła mnie Anetka ze swoją cudną rodziną ...Marysia i Okruszek jeszcze śliczniejsi na żywo ...no nie mogłam się napatrzeć a i miały dzieci po kim dobre geny odziedziczyć :) dziękuję za wizytę i trzymam kciuki za jutro

Edytowane przez lasche

A dzis odwiedziła mnie Anetka ze swoją cudną rodziną ...Marysia i Okruszek jeszcze śliczniejsi na żywo ...no nie mogłam się napatrzeć a i miały dzieci po kim dobre geny odziedziczyć :) dziękuję za wizytę i trzymam kciuki za jutro

Straszliwie zazdraszczam!

Lasche, dzielna babeczka z Ciebie...zwichnięta kostka a Ty nie odpuszczasz ( też polecam liście kapusty)...

Pokoje chłopców coraz bardziej kolorowe, świetne..

Zielony zwis - jak juz dziewczyny zauważyły aż się prosi o równie kolorowy łańcuszek ... no i pochwal się odnowionymi mebelkami :cool:

lasche - przede wszystkim życze jak najszybszego wyleczenia paskudnej kostki.

Pokoje chłopaków naprawdę super. I tymczasowe zasłonki całkiem ładne.

I kopciuszek z Ciebie mało kopciuszkowy ;)

A z lampą dziewczyny mają racje - zielony łańcuch jej potrzebny ;)

Po pierwsze, zdrowia życzę!

Po drugie, dom się udomawia z dnia na dzień :)

Po trzecie, jak można żyć bez prawa jazdy?

Co do żyrandola, to dziewczyny maja rację. Jakiś łańcuch by mu dobrze zrobił.

Aga, fajny ten reflektor. Ciekawa jestem czy w innych kolorach też mają? nie orientujesz się może? bo ja LM mam w sąsiednim mieście:)

Się wtrącę, bo sama je oglądałam :) Te dokładnie (zwą się TEHNIC) są jeszcze czarne.

A takie okrągłe (o wdzięcznej nazwie BALL) są białe, czarne i chromowane.

Lasche Kochana dziekuje za urocze spotkanie :hug:- Ty to jestes wulkan pozytywnej energii i tego mi bylo trzeba:hug::hug::hug:

Dzieczynki widzialam obledne zolte drzwi naszej Lasche - no caly dom kurcze widzialam i w realu jest duzooooo lepiej jak na fotach:jawdrop::jawdrop::jawdrop:, jednak zdjecia nie oddaja wszystkiego. Pokoje Chlopcow dopieszczone a lokatorzy przeszczesliwi:yes::DCala Laschowa Rodzinka jest cudna:D ( niestety nie poznalam Meza Lasche) ale za to spotkalam cala fantastyczna , rozesmiana "reszte" :yes::D. Chlopaki Lasche sa FANTASTYCZNI , moje dziecko zaraz po wlozeniu do samochodu zapytalo"mamo a bedziemy tu przyjezdzac codziennie" Lasche baaaaardzo dziekuje:hug:

Madileo oj dzielna ja dzielna ha ha jak na coś się uprę to i kulawa noga nie przeszkodzi ;) dziś na ten przykład uparłam się zawalczyć z komunikacją wiejską ...to jakaś masakra...busy jeżdżą co 2 godziny a czasem w ogóle nie przyjeżdżają ...więc wybrałam się do Wrocka ...rowerem ..tak tak teraz chwila dla tych co to w głowę się muszą popukać nad pomysłowością lasche ...dodam tylko, że rower stary jak lasche i łańcuch mi 3 razy spadł :lol2:

Narendil no jakoś do tej pory mnie wożono jak księżną ...ale teraz mnie przypiliło ...choć dla wszystkich kierowców na świecie jest lepiej, że ja prawka nie mam ;)

Aga dzięki ...chętnie przygarnęłabym takie cudo ale potrzebuję czegoś w kolorze czerwonym, niebieskim i żółtym ...wiem wiem ...z choinki się urwałam ...ale ktokolwiek widział ktokolwiek wie ...widzę, że Iwek też szuka :)

Panczurka mamusia po 3 chemii ...jeszcze tylko jedna i najuciążliwszy etap za nami ...najcięższy jest pierwszy tydzień po każdej chemii a potem zaczyna nabierać sił i musi przygotowywać się na następną ...potem cykl naświetlań i takie tam niezbędne procedury ...chyba pierwszy szok nam przeszedł ...zaczynamy z "tym" żyć ...i tu mówię głównie o otoczeniu mamusi, bo ona sama była od początku z nas najdzielniejsza :)

Anetko :oops: :hug: to było fantastyczne spotkanie ...już cieszę się na kolejne ...a co do domu to Wy jej nie wierzcie, bo to plac budowy, tylko Anetka przez grzeczność o tym nie pisze :) :)

Wie, że wiszę Wam zdjęcia mebelków, ale przez ten rower i inne moje równie idiotyczne pomysły nie skończyłam ich jeszcze ...ale za to mam oświetlenie w sypialnii ...tadam...

http://i3.fmix.pl/fmi1204/9ce9c3c40007f1d14e8ccffe/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1921/3f3e9e1e001238764e8cd003/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi2062/b2f111e8001d6c124e8cd00c/zdjecie.jpg