Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aricia się odblokowałam :) a nowy wątek ??? wejdź na dany dział i na panelu po prawej stronie jest zakładka narzędzia forum ...tam szukaj

Kacha ...kompromitacja :) muszę powiedzieć, że dziś byłam w TK Maxx przypadkiem ;) i myśłałam o Tobie :) niestety we Wrocławiu w centrum posterów brak :( i dzięki za głos na kuchnię

ŁO BOZE no wiem ale ta Bonarka w Krakowie to absolutnie nie moja srona Wisły, wyprawa tam przekracza moje wszelkie mozliwosci logistyczne. APEL: jesli ktos moze mi kupic te obrazki to plis blagam...zaplace za wszystko:)

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A w czym problem jeśli chodzi o oświetlenie??? Kinkiety się nie zmieszczą, ale przy nadstawkach nie są już konieczne;) Wystarczy "dyskretne" światło spod szafek (tych nadstawek ma się rozumieć;)). Skoro masz kable pod kinkiety, to masz kable do oświetlenia szafek:lol:

Mi się pomysł podoba:yes:

Lasche,

Ty naprawdę masz bombowe, odjechane pomysły - będzie czadowo, połączenie gładkich frontów i retro, stareńkiej nadstawki!!!

Kacha,

no trzymajcie mnie, masz pod nosem TK a nie byłaś??????

Ale rozczaruję Cię, z tym sklepem jest tak: jedziesz - coś Ci wpadnie w oko - łapiesz i do kasy - i nie przychodzi Ci nigdy do głowy, że "eee, jeszcze będzie". Jak jest rzut, to trafiają się max 2-3 sztuki, i koniec. Czasem partia towaru się powtórzy, ale tam nie ma "stałej oferty".

Z nadstawkami super pomysł, zdecydowanie bardziej do Twojego domu, Ciebie pasuje niż ta "stara" wizja, a jakie one są? takie błyszczące + gięte szybki, czy odrapane i kanciaste, trudna sztuka dobrze to spiąć, fronty zdecydowanie SZARE, polecam metalec czy jakoś tak

taki cudny(moim zdaniem) efekt uzyskasz, bo przy lakierze i szarym kolorze łatwo o efekt plastkiku

CC.jpg

ooo, jaki fajny klimacik :D, szczególnie wyspa !!! bomba!!!

szary, wbrew temu co się powszechnie uważa, nie jest łatwym kolorem przy aranżacjach. jest tyle jego odcieni, ze czasem naprawdę np. zły dobór jednego z nich może popsuć cały efekt. szara skóra często lubi wyglądać jak twór skórobodobny ( w zamszu za to szary prezentuje się dobrze :-?)

ja też lubię matowe fronty! u mnie niestety było tak ciemno w mieszkaniu ( okna mam na pł/wsc i zach), że lepiej wyglądało szkło i lakier. i dla tego, żeby za ładnie nie było, staram się psuć efekt pseudojunksowymi dodatkami :lol2:... a że uwielbiam takie połączenia za zgrzytem....to już caaaałkiem inna bajka ;)

pomagałam znajomym przy kuchni...zrobiliśmy właśnie proste, szare, matowe fronty w dolnej partii i szafie agd. jak pozwolą, pocykam focie :D

Edytowane przez aricia

Fajnie, że Wam się podoba ...ja ciągle się z tym przegryzam ...w sumie nie chcę się podniecać dopóki nie będę pewna, że nadstawki się zmieszczą ...ale ciężko nie podążyć za pomysłem więc ...

sorry, ale mnie taki rodzaj frontów chyba się "niezbyt"...kojarzy mi się z moją pierwszą kuchnią, taką wiecie, blackredwhite-style;), w kolorze calvados http://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif ( baaaardzo zbliżone do wersji przed malowaniem...)

...teraz tylko gładkie, najlepiej bez uchwytów...

jak wrócą sąsiedzi, w tym tygodniu, to napadnę na nich z aparatem....

Edytowane przez aricia

Kasiu :oops: bardzo CI dziękuję ...wypowiadaj się szybko o kuchni ...

a ja zapraszam Was serdecznie na mój blog we wzruszeniowo - wspomnieniowym poście wspominam Podlasie i piszę o tych skarbach ...

http://i1.fmix.pl/fmi2686/f4b241d600224f9f4eb6ea7f/zdjecie.jpg

http://laschejunk.blogspot.com/2011/11/wedrowki-niedzielne-podlasie-powroty.html

Lasche, skarby są naprawdę cenne. I piękne, bo rodzinne. Z duszą, historią - coś wspaniałego.

Twoje pomysły odjazdowe ale stalowym elementom mówię nie :sick: po prostu zupełnie mi się nie podobają a jeszcze mniej mi pasują do Twoich kuchennych wizji. Górki kredensowe na pewno są super, warte zachodu i ratunku i bardzo mi się ta idea podoba - żeby były zamiast wiszących szafek.

Natomiast dół - gładki owszem ale metal? My jesteśmy uczuleni. Odradzać nie będę bo to nie moja kuchnia ale jedno z drugim nie gra :no:. Natomiast gładkie, greige, szare, białe czy jakiekolwiek inne byłyby BOMBA :D.