aricia 10.11.2011 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 eeetam, w telefoniku na pewno jakiś mały aparacik jeeest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.11.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 No właśnie z stamtąd wróciłam ...od Sharlotki znaczy nie z Praktikera ale chwalicie a nikt fotek nie wkleja Lasche, a pomachać choć łapką z okazji wizyty to nie łaska, co??? Ale fotki są przecież. A może będzie więcej, jak zrobię w sobotę znowu nalot:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 11.11.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Pikne te Wasze listwy, Lasche Cudne mają frezowanie:) A z tym ścieraniem kurzu dodam, że żadnym tam mopem się nie wykpisz;) Trzeba ze ścierOM:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonowa 11.11.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Chciałam się przywitać Do tej pory podczytywałam, podziwiałam i inspirowałam się. Jestem pod wrażeniem i Twoich pomysłów, koncepcji i Twojej Rodzinki:yes: Skutek mojego podczytywania jest też taki, że planuję duże zmiany w moim domu bo jakoś tak mi się pozmieniało.. Ale ja tu chciałam na temat kuchni, jeśli mogę. Z własnego doświadczenia - mam od roku - mogę polecić blat z drewna merbau. Mam olejowany, nie dość, że pięknie wygląda, to świetnie sprawdza się w użytkowaniu. Jest twardszy niż dąb. I pieknie wygląda przed i po (po olejowaniu ma taki cieplejszy, ciemniejszy kolor ), dla mnie oczywiście. Zakochana w nim jestem po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.11.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 a do tego kurzu, to nie wystarczy po prosty miotełka viledy??? rozumiem, że jak już coś grubszego, to szmatka w ruch...ale kurzowi miotełka powinna dać radę! (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 11.11.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 ja tylko w temacie listw - bo ten temat akurat mnie boli:) my tez mamy drewniane i też sami kładliśmy i skutek tego taki, że przy najbliższym przypływie gotówki będziemy je wymieniać na mdf-y. i za wymianę płacić stolarzowi:) 1. jak zaczęliśmy je kleić, to okazało że ściany są tak krzywe, a drewno tak mało elastyczne, że w niektórych miejscach w ogóle nie da się tych listew zamontować!2. pomalowałam je akrylem, w dodatku matowym - nie nadaje się kompletnie3. nie wiem jak Szanowny Małżonek to zrobił, ale jak wykańczał połączenia silikonem, to strasznie naciapał, a silicon brudzi się jeszcze bardziej niż farba, więc wygląda to masakrycznie. Tak więc Lashe, za każdym razem jak będziesz odkurzać swoje listwy, to pocieszaj się że inni mają dużo gorzej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 11.11.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Białe fronty z drewnianym blatem... i dobrze. Będzie cudniście Muszę o listwach też słówko rzec. My mamy z mdf-u, niestety, bo tanie były. Problem tylko z tym, że nam montaż nie idzie. Maszyna, którą mamy do ciącia narożników jest jakaś mało dokładna i nam kicha wychodzi. Sis, mam prośbę - zapytaj tatusia, plisss co to za maszyna, którą on używa. Nazwa, firma, jakieś wskazówki potrzebuję. W ogóle, to jestem trochę podłamana tymi listwami, na razie tak stoją sobie niezamontowane i mnie wkurzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.11.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) u mojego fadera też mają być emdeefoskie. ale nam "panowie" będą kładli. pewnie najwcześniej za jakiś miesiąc-półtora... Edytowane 11 Listopada 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 11.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 no to w takim razie cierpliwie czekam na fotki nadstawek i RZUT KUCHNI !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 11.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 aricia, jak się "panowie" dobrze spiszą, to dasz namiar? Może jednak powierzę te robotę komuś innemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.11.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Aricia, a nie ma akurat :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 12.11.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Sharlotka kiedy ja machałam ale po cichutku Mada święta racja Cynamonowa serdecznie witam ...rozgość się u nas i mam prośbę wkleiłabyś zdjęcie Twojego blatu? Aricia Nihiru u nas zapaciane jak ta lala więc nie złość się na męża bo ciężko inaczej (sama sprawdzałam ...nie chcielibyście tego zobaczyć ) najlepszy na akryl jest CIF i szmata ...niestety ...przede mną jeszcze szorowanie górnych listew ...coś nie mogę się zebrać ...o listwach na dole nie wspomnę Sis dowiem się wszystkich szczegółów Siner a masz http://i3.fmix.pl/fmi1635/85a36cd9000eb7354ebe4b75/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2596/d7951b6e0011a2394ebe4b78/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1242/616dabe2000698914ebe4b81/zdjecie.jpg a plan był na pierwszej stronie wątku ...ale dla przypomnienia http://i496.photobucket.com/albums/rr323/lasche_2009/projekty%20i%20wizualizacje/kuchniaiminispiarkawidok3d.jpghttp://i496.photobucket.com/albums/rr323/lasche_2009/projekty%20i%20wizualizacje/kuchniaiminispiarka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.11.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ... a że co "nie"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 12.11.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 fajna ta nadstawka, choć widzę że tak samo dokładnie zapaćkana farbą olejną jak i mój kredens. Będziesz miała dużo zajęcia latem:) (ale mnie się podobała ta robota) trochę tylko te środkowe drzwiczki dziwnie wyglądają - takie schowane. czy to tak ma być? z tego co widzę, nadstawka jest na tyle szeroka, że tylko koło okna się zmieści. czy w takim razie te witrynki koło okapu zostają czy raczej z nich zrezygnujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 12.11.2011 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 No dobra ... pomęczę cię jeszcze trochę. Na planie widzę drzwi - będą? Wiem, że kiedyś coś pisałaś na ten temat ale znaleźć to prawie niewykonalne - co to jest to coś po lewej stronie? Szafa? Spiżarnia? Gdzie się będzie jadać na co dzień ? Co planujesz dać na ściany? Czy ta nadstawka i to na czym stoi jest kompletem ?Czy ta druga nadstawka jest w podobnym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 13.11.2011 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Czekając na Twoje odpowiedzi pozwoliłam sobie zrobić taki tam projekt ( pierwsza propozycja).Nie wiem tylko jak go tu wkleić. Mam go w swoich dokumentach w microsofcie - może ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.11.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Aricia a że miotełka na listwy to se ne da zrobić trza ścierą i dookoła pokoju Nihiru hm... kiedy ja ją chyba w tym oleju zostawię chciałam, żeby biały kolor połączył wszystko ...a to cofnięcie mnie się podoba ...zdaje się, że ta środkowa szybka jest po prostu nieotwierana ...nadstawki właśnie będą po obu stronach okna a z wiszących szafek koło okapu zrezygnuję Siner chętnie odpowiem na Twoje pytania zdaję sobie sprawę, że przeczytanie całego wątku to wyzwanie (ja próbowałam kilka razy i nie dotrwałam do końca ) drzwi będą podwójne a tuż za nimi jest stół i krzesła (załączałam zdjęcia kilka stron temu) ...i to jest miejsce do posiłków ...Po lewej stronie będzie mini pralnio - spiżarnia tzn z jednej strony pralka i półki na chemię a z drugiej półki na kuchenne niezbędniki i słoiki ...ściany zwykle zagospodarowuję po urządzeniu wnętrza ...ale czasem urzeknie mnie jakiś drobiazg więc kupuję z nadzieją, że się wpisze w obraz całości ...czasem się udaje ...a czasem nie co do dołu kredensu to nie wiem, bo widoczna jest tylko nadstawka ...na razie drogę do niego tarasuje fortepian, który mój teść odrestaurowuje a plan wyślij na mój adres wysyłam priv to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonowa 13.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 http://tinypic.pl/cgi-bin/dl.cgi/gj4afoyvtmxhh5o3gniskc65shlrz4njixewmzli6i/Blat%202.JPG To zdjęcie mojego blatu (merbau), chociaż wydaje mi się w realu nieco ciemniejszy.Jaśniejszy kawałek dla porównania to ten sam blat przed. Olejowałam go dwukrotnie, dzień po dniu i..tyle. Tak wygląda po roku użytkowania (intensywnego:) ). I jak widać, zestawiony jest z białymi meblami, więc przyłączam się do głosów innych U mnie właściwie "złamana biel", tzn. meble i fronty Lidingo (Ikea). Blat kupowany w innym miejscu. A nadstawki naprawdę mają potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonowa 13.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Zdjęcie było doświetlone lampą. Realnie to blat ma jakby ciemniejszy odcień, bardziej jak czekolada a tu mi wyszła jakaś żółć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 13.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Aricia dzięki za instruktaż ale na szczęście lashe cię ubiegła z adresem mailowym ( opcja krótsza i mniej skomplokowana)lashe ... wysłałam ci maila. Czekam na sygnał, że odebrałaś i już tłumaczę ogólną koncepcję oraz jej warianty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts