Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A Ja was chciałam tylko ostrzec - ABW jest wszędzie i kontroluje pewne hasła, słowa itp. Wasza dyskusja o kwasach i takich tam wygląda tak jakby alkaida szykowała jakiś zamach i konstruowała broń biologiczną. Uważajcie kochane bo jak zamkną lashe to kto tu będzie szefował? Koło gospodyń padnie. :)

Na wszelki wypadek szykuję kartony na gigantyczne przesyłki z cebulą.

No przeciez podawalam przepis na lustro ,nikt nie słuchal.Tylko ja uzywam srodkow dostepnych pod reką.Ten muriatic acid to nic innego jak kwas solny(chlorowodorowy)HCL? A zeby nie było skomlikowane uzywam dobrego domestosa lub srodka do usuwania cementu(raczej uzywałam ;))Podpowiem tylko ,zby miec bardziej wyrazne te kropeczki w niektorych miejscach nalezy pomoc mechanicznie.Pozdrawiam i dziekuje Lasche :) :)

no dobra, żeby ratować laschowy wątek :) chodziło mi o taki zwyczajny ;) 14% standardowo używany do obniżania pH w akwariach ;) ;) ;)

skoro Julka mówi, że są alternatywy to bym w nie weszła a 'kwas akwariowy' w bezpiecznym stężeniu podrzucę tak jak obiecałam :).

w przypadku solnego/chlorowodorowego 37% stężenie jest już niebezpieczne. same opary są bardzo szkodliwe co w laboratorium wymaga pracy już pod dygestorium /wyciągiem chemicznym/

Siner, ja jakby co mam dostęp do bardzo smacznej cebuli i marchwi :rotfl:

:rotfl: a poważnie to namiary na cebulę mogłabyś zdradzić :)

sygnaturka na topie: Pamiętaj chemiku młody zawsze wlewaj kwas do wody ;)

no tak hydrochlorowy=chlorowodorowy....tak to jest, jak się laik za tłumaczenie bierze :bash:

julinka, cza było pisać WIELKIMI LITERAMI :lol2:

... a dobrą cebulkę to ja wielbię. jestem wręcz smakoszem ...jak mam tak, że "coś bym zjadła pyszniutkiego, ale nie wiem co?", to zawsze pada na chleb z majonezem i cebulą...już mi ślinka cieknie...moja koleżanka twierdzi, ze to zakrawa na jakieś zboczenie i żebym to lepiej sprawdziła...;)