Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cieszę się, że dywaniki się podobają, bo decyzja o ich kupnie zapadła :) a z tą zazdrością to już dajcie sobie spokój ;) ja ostatnio wpadłam w wir blogów home schoolingowych (rodziców uczących dzieci w domu) ...no cuda panie cuda co też ludzie wymyślają z dziećmi ..zachęcam Was gorąco drogie mamy do eksperymentowania z dziećmi (już niedługo na blogu napiszę o eksperymencie z wulkanem, który u nas zrobił furorę) ...to niesamowicie otwiera umysły dzieci ...przykład: po dwóch cyklach eksperymentów mój starszak zawołał mnie wczoraj do łazienki, kiedy mył zęby i mówi - mamo, możemy zrobić eksperyment? zdziwiona ich chęciami (oczywiście mały włączył się natychmiast) zapytałam o jaki eksperyment chodzi ...chłopcy chcieli sprawdzić, czy jak zostawią pastę na cały dzień na szczoteczkach to ona spłynie ...oczywiście zostawiliśmy na cały dzień a ja byłam w szoku jak niewiele pracy z mojej strony (raptem dwa spotkania o eksperymentach) otworzyło im zupełnie inne perspektywy patrzenia na świat :) :) jestem strasznie z nich dumna :)

Aricia dla moi??? I love cooking??? are you creazy??? :) :) muszę przyznać, że uwielbiam tablicowe pomysły (patrz nasze walentynki w tym roku :) )

Monah no ciekawe o kim ;) jak ten maluch to robi, że owija wokół siebie wszystkich ...nawet Monah wirtualnie :D

Lasche mogę podprowadzić? Wydrukuję sobie to i powieszę w biurze na ścianie... :D :D :D Mam identyczne oczy jak wracam z pracy do domu...

W domku coraz piękniej, zaglądam często, ale jakoś nie mam nic do powiedzenia. :) Na fotkę Laseczek przed cenzurą się nie załapałam.

to niesamowicie otwiera umysły dzieci

laschenko, to prawda. I prawdą jest, że chwile spędzane z mamą na takiej nauce poprzez zabawę są bezcenne, ale wiadomo - nie zawsze jest na to czas, nie zawsze jest pomysł, no i mama (czytaj ja) nie zawsze ma odpowiednią wiedzę, a nie chce dzieciom bzdur opowiadać ;) A ponieważ nie chciałam, żeby okres największej ciekawości mojego dziecka pozostał niewykorzystany, to zapisałam Wojtusia na studia dla dzieci :D Tam właśnie robią takie eksperymenty, najpierw jest wykład, później ćwiczenia. Świetna sprawa. Spotkania ze znanymi i ważnymi osobami (sędzia Anna Maria-Wesołowska, profesor Jan Miodek), ćwiczenia w grupach, bardzo wciągające, angażujące. Zajęcia są teoretycznie od 6 lat. Praktycznie można zapisać dziecko nieco wcześniej, jeśli da radę - Wojtuś zaczął niedawno, czyli jako 5 latek... Jak będziesz chciała wiedzieć coś więcej to chętnie poopowiadam przy kawce :)

ja ostatnio wpadłam w wir blogów home schoolingowych (rodziców uczących dzieci w domu)

http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/493465,szkola-nie-dla-kazdego-mozna-ksztalcic-dzieci-w-domu,id,t.html

Polecam artykuł o mojej promotorce sprzed lat.Od urodzenia mówiła do swoich dzieci wyłącznie po angielsku, dzięki czemu od razu były dwujęzyczne. I ogólnie piekielnie kreatywna kobieta.

P.S. Odebralaś może moje pw?

Nemi krowy nie oddam ...:) ten świr jest mój :)

Magda cieszę się, że podobają CI się dywaniki :)

Pepe też je macałam ;)

Aniu starszak chodzi na uniwersytet dziecięcy Unikids (zresztą baaardzo polecam). Eksperymenty, które ja proponuję nie wymagają specjalistycznej wiedzy ani wielkich umiejętności ...a pomysły podaję gotowe :) więc do dzieła :) . Oto nasze ostatnie szaleństwa

http://laschejunk.blogspot.com/2012/02/eksperyment-woda.html

każda mama kiedyś staje przed dylematem w co się bawić, albo jak zając chore czy znudzone dziecko ...oto recepta i jaka pożyteczna ;) gwarantuję 100% satysfakcji :lol2:

Fam oj ile ja bym dała, żeby mnie było stać na edukację w domu ...ale zafascynowana zgłębiam jej blogowy świat i staram się robić różne rzeczy popołudniami :) a za zwłokę w odpowiedzi bardzo przepraszam ...priv wysłany

czy ja wiem,moim zdaniem w sam raz .Nawet na blogu (chyba jagodowym zagajniku) było pokazane jak się z tym uporać.Widziałam opcje jutową,ale może zbyt "śmietnikowa".Nie wiem kochana ,niech to idzie w zgodzie z Twoim sumieniem ;p

nie powiedziałabym,że nadaję się na doradcę ;]-ale pokazałam,bo mi się podoba i chyba by pasował do Twojego wnętrza :]...jakby dać taki materiał jutopodobny ale bez napisów....

oj ten z niebieskim paskiem bardzo bardzo ...ale muszę się bardzo pilnować, żeby pamiętać, że gościnny ma być mono ;)

a ostatnio widziałam takie narzutki na mebelki Ikea ...ależ ja żałuję, że łóżko mam "zamknięte" z obu stron ...ale bym zaszalała z takim luźnym prześcieradłem

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

stąd http://www.bemz.com/en/

a dziś zrobiła ludzika lego z kartonu na przyszłe urodziny chłopców ...dzielnie pomagała mi mamusia :) ale miałyśmy zabawę :)