Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie, że Wam się prosiakowy pomysł spodobał ...mojemu mężowi też :) ...będzie KOMPLECIK z zadkami ;)

miałam jeszcze inny pomysł na dwa różne materiały jeden na oparcie a drugi na siedzisko ale moi chłopcy (cała trójka !!!) się zbuntowali

mój pomysł

4.JPG

i świnki

2.JPG

HELOŁ

Dawno mnie tu nie było.....

Przychodzę z prezentem. Nie wiem czy skorzystasz ale może komuś się przyda. Jak dla mnie rewelka a ceny śmieszne.

http://www.asprod.eu/catalog/product_info.php?cPath=52_61&products_id=114

Ja osobiście zapałałam miłością do tego:

http://http://www.asprod.eu/catalog/images/PJ_KOK_38_53_2UO_4K.jpg

Agawi dzięki :)

Siner no heloł ...rzeczywiście całkiem o mnie zapomniałaś :) a ten link to znam zdaje się ...Anetko to nie Ty kupowałaś tam wiaderko w okolicach świąt? Rzeczywiście świetne ceny i mega fajne rzeczy

ANiu fajnie, że jesteś :)

A teraz pytanie ogrodniczy ...tak tak wiem ...u mnie to nowość ale przygotujcie się, bo lasche musi myśleć o ogrodzie :) i to ekspresem :)

Mam zakupioną w święta jodłę srebrną i chciałabym wsadzić ją w narożniku działki. Moi rodzice - rolnicy twierdzą, że to niezbyt trafne miejsce, bo korzenie bardzo się rozrastają. Co Wy na to?

O ile dobrze pamiętam, to większość świerków ma płytki system korzeniowy, więc rodzice pewnie mają rację. A w czym w zasadzie leży problem? Boją się że korzenie zniszczą podmurówkę ogrodzenia? To chyba raczej nie grozi - mój tato posadził cały rząd świerków przy ogrodzeniu, wyrosły baardzo wysokie a ogrodzenie nienaruszone.

Ja świerków nie lubię (nawet tych srebrnych) bo bardzo zakwaszają ziemię, a w obrębie ich korony absolutnie nic nie urośnie ;)

Aniu skrzynka wyczyszczona z lekka :)

Nihiru rilly ??? jak to nie urośnie ...i co ja mma teraz z tą choinką zrobić ...ja tam chciałam jakieś krzaczki kolorowe ...po rabatce widzianej u Ani mi się zachciało róg zagospodarować ...a rodzicę mieli wizje, że korzenie drzewa dom atakują ...jak z filmów Hitchcocka :lol2:

bardzo rilly :(:

jedyny pomysł, jaki mam na zagospodarowanie miejsca pod świerkami (po fiasku wszelkich prób z różnymi roślinami) to wyłożenie płytami i zrobienie tam albo jakiejś strefy komunikacyjnej albo miejsca do siedzenia. u mnie będzie raczej to pierwsze, bo nie mam ochoty wyławiać igieł z kawy :lol2: ale u Ciebie to chyba dookoła pnia można by tylko chodzić w tym rogu :rotfl:

dodatkowe utrudnienie jest takie, że dorosły świerk traci gałęzie od dołu i przestaje wtedy pełnić funkcję osłony od ulicy ;)

jakby te gałęzie szły od samej ziemi, to problemu by nie było :(

oczywiście mówimy o perspektywie 15-20 lat :lol2:

z tym że raczej nie możesz liczyć na to, że przez 15 lat ten świerczek będzie Cię osłaniał od ulicy, a potem go wytniesz - za wycięcie dorosłego srebrnego świerka trzeba zapłacić kuupę kasy ;)

edit: przypomniałam sobie, że robiłam zdjęcia tatowych świerków dla którejś forumowiczki, która się zastanawiała jak gęsto sadzić świerki - na pierwszym zdjęciu ten świerk bliżej domu to właśnie świerk srebrny - te kwiaty na pierwszym planie rosną tuż poza zasięgiem jego korony

http://i1.fmix.pl/fmi2612/9b850298001cf7014e80aa39/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi489/1deb33990013525d4e80aa22/zdjecie.jpg

Edytowane przez nihiru

:lol2:

no ładnie - wyszło że bzdury opowiadam:)

no ale mówię jak jest u nas - być może marni z nas ogrodnicy :lol2:

dla porządku dodam jedynie, że na drugim zdjęciu widać, że pod świerkiem jałowiec jakoś daje sobie radę

a z dobrych wieści jest jeszcze taka, że świerk srebrny ma mniejszą średnicę korony niż pospolity, więc jeśli Lashe ma w tym rogu trochę miejsca, to może dookoła obsadzić krzewami i tej pustki nie będzie widać :yes:

ojacie, znowu masz to , co chciałaś !!!!! ( mówię o fotelach) to się nazywa nonkonformizm !!!!! :lol2:

mnie też się zawsze marzyły podobne krzesła, tylko całkowicie drewniane z siedziskiem i oparciem ze sklejki. tylko, że u mnie jest skandalicznie wąsko, nawet jak na takie foteliki :(... a przydałyby się... pocieszam się, że i tak nie mogę na nie trafić ;)

Twoje będą super!