Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry Lasche :)

Nie zliczę cichych odwiedzin u Ciebie, wrażeń jakie dają Twoje pomysły, zachwytu nad tym co robisz z Dzieciakami i dla Dzieciaków :)

Nadal podglądałabym jedynie ukradkiem nie absorbując moją obecnością, ale potrzeba wiedzy zwyciężyła, więc skrobię do Ciebie pytanie, z kategorii tych, których nie lubię, bo dotyczących obszaru na którym kompletnie się nie znam :( (więc czuję się durnie, z durnym pytaniem).

Ale do rzeczy - wyszukiwarka podpowiedziała mi, że jesteś posiadaczką kotła Klimosza Ling Duo, a ja właśnie jestem w rozterce co wybrać. Napisz proszę czy jesteście zadowoleni :). Jak z obsługą? Głównie chodzi mi o sterowanie, bo to, że nie ma na wyposażeniu palacza gratis zdążyłam się zorientować ;).

Serdeczności

Rere dzięki

Magda musiałam wywalić, bo by mnie rodzona matka zamordowała :)

Aricia ...toż to bibuła ;) i 3 godziny ciężkiej pracy Starszaka

Julianna witam serdecznie ...oj wynajmij palacza, mówię CI :) generalnie ...hm...ja też się nie znam. Z tego co się orientowaliśmy jest to dobry piec ze średniej półki. Użytkowaliśmy pierwszy sezon (czyt.najgorszy) i były wzloty i upadki ...generalnie upadki głównie związane z naszymą nieumiejętnością użytkowania tego kotła. Bilans ogólny na plus ale chętnie odpowiem na pytania jeśłi masz jakieś...ciężko tak napisać ogólnie nie wiedząc jakie funkcje czy parametry Cię interesują.

Mój maluch zrobił dziś grę na Euro ;)

http://laschejunk.blogspot.com/2012/06/boys-tutorial-zabawki-z-odzysku.html

Błagam dziewczyny tylko nie euro !!!!!

Chyba na ten czas wyprowadzę się ze stolycy. Moje córki dostały w szkole instrukcję funkcjonowania w tych dniach - przypominało to procedury postępowania na wypadek ataku jądrowego lub wizyty obcych. . Po przeczytaniu tegoż pisemka ( opracowanego przez urząd miasta) miałam skojarzenia następujące:

- zamurować się w chałupie

- zrobić zapasy i nigdzie nie wychodzić

- porąbać telewizor

- uśpić męża

- podłożyć bombę na narodowym.

Cholery !!! Połowę miasta zamkną. Na co dzień nigdzie nie można dojechać ale to co się teraz będzie działo to armagedon. Dziś widziałam na bazarze kajzerki w kształcie piłek - fataliza jakaś !

no !

Mąż na szczęście kibicem nie jest ale w tych dniach wszystkim się udziela - zbiorowa histeria. Chcąc go oderwać od telewizora, będę musiała mu zaoferować coś co przebije euro - w zasadzie tylko jedno przychodzi mi do głowy ;) a w związku z tym, że i tak już mamy za dużo dzieci, to sądzę, że z powyższego zrezygnuję.

Niech sobie słoneczko ogląda - byle w słuchawkach. Żeby mieć większą pewność antykoncepcyjną to mu nawet kolegów zaproszę! A co !

SIner jestes bezbłędna :)

Narendil :hug:

Aricia :)

A mnie ogarnął leń zupełny ...kredens stoi rozgrzebany, półki malucha pomalowane od dawna kurzą się na podłpodze ...coś nie mam serca do wykończeniówki w lecie :) mam nadzieję, że to chwilowy zastój :)

Edytowane przez lasche

Błagam dziewczyny tylko nie euro !!!!!

Chyba na ten czas wyprowadzę się ze stolycy. Moje córki dostały w szkole instrukcję funkcjonowania w tych dniach - przypominało to procedury postępowania na wypadek ataku jądrowego lub wizyty obcych. . Po przeczytaniu tegoż pisemka ( opracowanego przez urząd miasta) miałam skojarzenia następujące:

- zamurować się w chałupie

- zrobić zapasy i nigdzie nie wychodzić

- porąbać telewizor

- uśpić męża

- podłożyć bombę na narodowym.

Cholery !!! Połowę miasta zamkną. Na co dzień nigdzie nie można dojechać ale to co się teraz będzie działo to armagedon. Dziś widziałam na bazarze kajzerki w kształcie piłek - fataliza jakaś !

:rotfl::lol2: strach z domu wyjść nigdy nie wiadomo co jeszcze zamienią w piłkę , a wam w stolicy to nie zazdroszczę , przemieszczanie się po mieście cieżko będzie, w piątek to wogóle lepiej nie wychodzić

Julianna witam serdecznie ...oj wynajmij palacza, mówię CI :) generalnie ...hm...ja też się nie znam. Z tego co się orientowaliśmy jest to dobry piec ze średniej półki. Użytkowaliśmy pierwszy sezon (czyt.najgorszy) i były wzloty i upadki ...generalnie upadki głównie związane z naszymą nieumiejętnością użytkowania tego kotła. Bilans ogólny na plus ale chętnie odpowiem na pytania jeśłi masz jakieś...ciężko tak napisać ogólnie nie wiedząc jakie funkcje czy parametry Cię interesują.

Dziękuję Lasche za szczerych chęci moc, ale żebym to ja wiedziała o co pytać :confused:

No to sobie pogadałyśmy :rotfl:

A co do Euro to znam takich, którzy dużo by dali by mecze odbywały się np. na Śląsku :D (i nie chodzi tu bynajmniej o kibicowanie). Wszystko zależy od punktu widzenia :).

lashe a Ja tak nieśmiało acz skutecznie ( miejmy nadzieję) z zupełnie innej beczki. Posiedziałaś sobie trochę na wyspach więc pewnie się orientujesz w tamtejszych specjałąch. Znalazłam kapitalny blog kulinarny. Babka, która tam wyczynia dosłownie cuda, podała przepis na zajefajnie wyglądające ciasto z batonikami DAIM !

Co to jest ? Czy można je kupić w Polsce? W smaku i teksturze podobne do .....?

i jeszcze jeden bajer - tu trochę dezinformacji bo w nazwie pisze herbata MATCHA a dalej w składnikach herbata MITCHA. Jest to ponoć zielona sproszkowana herbata, którą dodaje się do deserów. Helpniesz ?

dzięki ...

Dobrze, że jedna z tych stron jest po polsku bo ja z angielskiego już niewiele kumam. Jeszcze jak cię mogę rozumiem język mówiony ale za cholerę nie rozumiem pisanego... pozwolę sobie zacytować tekst z mojego ukochanego filmu : " Oni hymn znają ale nie umieją ....." tak mniej więcej się to u mnie przedstawia.

Pozwolę sobie jeszcze opisać piątkową sytuację balkonową. Po meczu polska-grecja ( który oglądałam i przez którego wydepilowałam sobie odręcznie pachy) wyszłam na balkon co by zapalić. Po drugiej stronie ulicy, szły sobie 3 smutne twarze, które ciągnęły za sobą po chodniku trąby jerychońskie made in biedronka. Panowie szli, popijali piwko i nagle jeden z nich spojrzał na mnie i rozpoczął przedziwny monolog. Szło to tak :

- hej dziewczyny !!! ( nie wiem skąd liczba mnoga)

- Smuda to h......

- nasza reprezentacja jest h.......wa

- nie przejmujcie się dziewczyny

- k.....wa ale gówniany mecz

- dziewczyny jakby co to dzwońcie, no to na razie, trzymajcie się

Diagnoza jest następująca.

Piwo było przeterminowane, panowie mają alzheimera bo nawet nie podali mi numeru pod który mam dzwonić jakby co, Polaków naprawdę ogarnął piłkoszał do tego stopnia, że zapomnieli, że NAPRAWDĘ mamy h....wą drużynę.