Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje Kochane Dziewczyny :)

Jestem ale bardzo bardzo rzadko ...chłonę atmosferę lata na wsi ...zachwyca mnie każdy poranek w naszym domu, potem pedałuję 12 km do pracy a drogę przebiega mi sarenka, zająć tudzież inny polny zwierz :) wracam i planuję, planuję ...oj nic co z domem mym niedokończonym związane :) ja planuję nasz PIERWSZY RODZINNY (ja i moje chłopaki) OBÓZ WĘDROWNY w Pieninach ...oj jaka ja jestem podekscytowana ...a chłopcy ...mówię Wam :)

i jeszcze chodzimy na przedstawienia

http://laschejunk.blogspot.com/2012/06/wedrowki-niedzielne-zaczarowane.html

a ja odkryłam niesamowity program do obróbki zdjęć

http://laschejunk.blogspot.com/2012/06/intagram.html

ale wnętrzarsko nie dzieje się nic :) więc zamilkłam na razie

Wszystkie osoby z okolic Pienin albo zapalonych turystów proszę o wskazówki, rady, fajne miejsca itp itd.

Dzięuję MArzenko, nasz plan na 5 dni to

dzień 1 - zamki Niedzica, Czorsztyn, przejazd łódką po jeziorze, chlapanie na plaży

dzień 2 - wycieczka rowerowa do Czerwonego Klasztoru

dzień 3 - wąwóz Homole, przejazd kolejka na Palenicę

dzień 4- 3 Korony

dzięn 5 (ostatni :( ) spływ Dunajcem i popołudnie w Krakowie (może polecisz jakieś tanie miejsca żywieniowe w Krakowie?)

Dwa lata temu zrobiliśmy twoją trasę. Trasa rowerowa do czerwonego kościoła jest łatwa i przyjemna, bo wzdłuż Dunajca się płynie. Wszystkie miejsca super dobrałaś. Do tego planu koniecznie dodałabym lody własnego wyrobu w Krościenku (są 2 punkty koło miejscowego rynku). To jak dla mnie najlepsze lody w Polsce - nabierane łopatką, na wagę, bez chemii. Atrakcja sama w sobie.

oja!!!!!! byłam w krościenku na obozie ze 23 lata temu!!!!!!! do dziś pamiętam te lody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no i pieniny, też cudne ;)

ale Ty masz, kobito, nosa do fajnych imprez !!!! ten teatr to obłędny pomysł :yes:...a mówią, że ludzie z małych mieiscowości nie mają dostępu do sztuki ;)

muszę spróbować ten programik... mam coś podobnego, to program hipsmatic. służy do robienia zdjęć a'la polaroid.

420284_363852520310694_1289851365_n.jpg

Edytowane przez aricia

Lasche, wycieczka - do pozazdroszczenia, szczerze!

...choc brzmi to nieco nieladnie, wiem...

my zawsze do Homola i Jaworek ze Szczawnicy, przez Palenice schodzilismy (na Palenicy jest fajowska rynna do zjezdzania), wiec w druga strone...

(w Kroscienku jest tez Centrum Oazowe, bardzo bardzo piekne miejsce!)

PS. A ja juz dawno chcialam Ci jeszcze cos napisac, ale mi nieco smialosci brakowalo :)

Na wycieczki weekendowe po Opolszczyznie , nie wiem, czy moze juz byliscie, ale bardzo fajne miejsca i atrakcje, oczywiscie subiektywnie i moim skromnym zdaniem:

- Gora Sw. Anny

- Byczyna ( w majowy weekend jest "festyn rycerski " i rekonstrukcja bitwy

- Krasiejow i dinozaury

- splyw kajakowy po Malej Panwi (Gm. Zawadzkie)

pozdrawiam,

Marzena

Aniu, Anetko, Juszczakówka moje Wy kochane przepraszam ...z powodów ...no cóż hm ...hm ...finansowych jedziemy na naszą wyprawę pociągiem (maluch do dzis nie wierzy mi, że w pociągu zmieściło się łóżko piętrowe :) )/ Dlatego marne szanse na odwiedzenie Was choć mi BARDZO BARDZO szkoda ...A może rozważycie wspólne lody w Krościenku ??? co ???

Aricia ja tyż byłam tam ze 20 lat temu :) zaraz guglam ten Twój program ...ale mnie wzięło na obróbkę zdjęć :) a przedstawienie było na prawdę świetne :) choć powiem, żę słysząc komentarze dzieci z podwórek wrocławskich bardzo mnie ucieszyło, że mieszkamy na wsi :) :)

Skibusia dzięki moja podróżniczko (kiedy wpadniesz na kawę?) ...lody zapisane w zestawie podróżnika ...właśnie tworzymy nasz własny przewodnik z trasą wycieczek a po wakacjach wkleimy zdjęcia i będzie fajna pamiątka :)

Marzenko to jak lepiej ze Szczawnicy do homole czy odwrotnie? i proszę mi tu nie czaić się z propozycjami fajnych wycieczek, bo my w najbliższych planach mamy poznanie Polski :) więc wszelkie miejsca, trasy bardzo mile widziane

Droga Redakcjo wybaczcie brak zgodności z tematem, ale u mnie wnętrzarsko nici a tęskni mi się za dziewczynami :) :)

Moniczko droga moja! Jakże ja Ci zazdroszczę świetnej wycieczki, bo taka niewątpliwie będzie. Plan masz rewelacyjny :yes:. A ja - wstyd przyznać - nigdy w Pieninach nie byłam. Mam nadzieję na jakieś fotki po Twojej podróży, może mnie przekonają/zachęcą?

Prawdę mówiąc moim zdaniem podróż pociągiem = rewelacja, nie tylko dla dzieciaków. Z resztą co to za obóz wędrowny gdy jedziemy samochodem :D?

Lasche, fajną wycieczkę planujesz dzieciakom. Byłam wszędzie tam gdzie Wy się wybieracie, ale to za czasów szczeniackich. Niestety nie mam pojęcia od którego miejsca zacząć, jakoś wtedy było mi to wsio jedno ;)

Ja dzieciakom swoim też planuję wycieczkę, ale na mniejszą skalę. Jedziemy, pociągiem (jako atrakcja wycieczki), poznać Kraków i smoka Wawelskiego. Wszystko to za sprawą córki, która chciałaby zobaczyć gdzie mieszkały królewny i jak wyglądał smok, ten nasz - mejd in Poland :lol2:

Yoki obiecuję tysiąc pięćset sto dziewięćset zdjęć :) a odkąd mam hopla na punkcie Integramu ...oj będzie się działo :) potem siądziemy ze SKibusią (i może w końcu Anią) przy kawce i będziemy oglądać :)

Rere a kiedy jedziecie?

Jedzie z nami też pewna australijska (to dłuuuuuuga historia :) ) wegetarianka ...i martwi mnie trochę co ja jej dam do jedzenia ...no przecież nie konserwę turystyczną ;)