Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lasche jak będziecie stacjonować w Szczawnicy to ze Szczawnicy do Jaworek i tam piechotą do Wąwozu Homole :). Jak chcecie więcej połazić po Pieninach to lepiej znaleźć nocleg w Sromowcach. Ponieważ ze Szczawnicy czy Krościenka w Pieniny to dość spory kawałek ( bez samochodu ). A lody najlepsze są w Nowym Targu ( to już legenda lodziarska :D ).

Jedzie z nami też pewna australijska (to dłuuuuuuga historia :) ) wegetarianka ...i martwi mnie trochę co ja jej dam do jedzenia ...no przecież nie konserwę turystyczną ;)

Kochana, teraz w puszkach również wegetariańskie żarcie można kupić :p

NArendil 2 dni temu kupiłam mapę ...chłopcy przepadli na długie godziny ...maluch szukał znaczków a starszak czytał objaśnienia w legendzie ...i bardzo rozśmieszyło ich, że góry zaznaczone są takimi kółeczkami, które się zmniejszają

Bo to mało logiczne jest! Góra rośnie, a kółko maleje ;)

Dziewczyny, w takim razie trzeba koniecznie zrobić spotkanie. Yokasia też już do mnie pisała z propozycją spotkania. :-) Jakbym miała już kupionego grilla, to byśmy się mogły spotkać u mnie, ale niestety małżonek nie jest zdecydowany i co najwyżej zapraszam na kawę. Chyba, że wy macie jakieś cud urządzonko do kiełbasek? My wracamy 19 lipca i wtedy możemy się umówić (nie wiem lashe, kiedy ty się wybierasz na obóz?).

Rere w sierpniu my będziemy niestety już po urlopie

Juszczakówka raz jeszcze dziękuję za zaproszenie i przemiłego priva ...strasznie mi szkoda, żę nie mogę się z Wami zobaczyć ...no i dzieki za cenne rady :)

Anetko Ty leniu :hug: no nic do zobaczenia we Wrocławiu hi hi

Narendil ...wegetariańska turystyczna ??? świat na głowie staje :D

Yoka, Aniu, Skibusia ja będę w 2 i 3 tygodniu lipca we Wrocławiu , więc możemy się jakoś umówić (a na obóz jedziemy już w sobotę)

Agawi bardzo dziękuję za info

Ajpi, Ida dzięuję i piszcie, piszcie do soboty :)

A tu jak tworzymy nasz przewodmnik po Pieninach

http://laschejunk.blogspot.com/2012/06/pieniny-wakacje-z-dziecmi-odc1-plan.html

Aricia no WWWWWOOOOOOWWWW ...i to się nazywa junksowy regalik :) super a w programiki wpadlam po uszy

Nieśmiało napiszę, że pociąg zatrzymuje się w mojej miejcowości ;) i z tej miejscowości będziecie mieć przesiadkę na busa ( autobusy raczej już nie kursują ;) ) iiii (oczywięcie jak jesteś zainteresowana, nie chce się narzucać broń boże ) napisz, o której godzinie będzecie to ja Wam napiszę, o której godzinie macie busy do Szczawnicy lub Sromowiec ;) ( co byście długo nie stali na przeciągach ;) :no:) i jak najszybciej przemieścili się do celu....:yes::D

P.S z tego co widzę na blogu to chcecie w Krakowie wsiąść do busa na Szczawnicę ;) a ja myślałam, że jedziecie pociągiem Wrocław - Zakopane .... i tutaj już nie pomogę ;)

Edytowane przez Juszczakówka

Juszczakówka jedziemy nocnym z Wrocławia do Krakowa ...w Krakowie będziemy o 6 rano i mamy PKS do Szczawnicy o 7 ...A jest jakaś inna trasa dojazdu? Bo okazuje się, że wspomniany wyżej pociąg nie ma już kuszetek ...więc największa atrakcja odpadła :( bardzo jestem rozczarowana...ale nie mamy jeszcze biletów na powrót ...choć pewnie relacja do Zakopanego będzie równie zapchana ...

• 2 weeks później...

No i wróciliśmy ...było fantastycznie i wiemy już na pewno, że za rok ruszamy w Bieszczady :) Za to na pewno nie wybierzemy się już pociągiem ...chociaż toaleta z pedałem pokazującym dziurę uplasowała się na 2 miejscu w rankingu powakacyjnym chłopców :)

TU trochę o naszych pierwszych dniach

http://laschejunk.blogspot.com/2012/07/pieniny-z-dzieckiem-cz-1.html

a wnętrzarsko zupełnie nic się u nas nie dzieje ...chyba zapadłam na chwilową stagnacje w tym obszarze ...przez dom przewalają się tabuny ludzi, grilujemy, leżymy w basenie ...ot życie na wsi ...na pocieszenie znajomy namalował nam kuchnie :)

7dce0916d04511e1b7b11231381b31d7_7.jpg

Mam swoją prawie 4 metrową:p:P:Ptrampoliną mnie nie skusisz, Musisz sie bardziej wysilić:p:hug:

Mieliśmy być początkiem sierpnia ale oczywiście jak to u nas totalna wywrotka i nici z Wrocławia, do Gdańska jedziemy:p

Byłam na blogu, fajną mieliście wyprawę! Młody w tej przyczepce jeżdził bez sprzeciwu? nasz za chiny nie da się wsadzić....