Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

3mam kciuki za Kubusia!!!!

no i za realizację Twoich ambitnych planów również.

literka była tylko jedna, niestety. stała na wystawie jako ozdoba, a po demontarzu nikt jej już nie chciał !!! ...na całe szczęście ;)

a propos zdjęć, które wkleiłaś.boska ta kuchnia!!!!! podobne kafle ( troszkę większe) SOM w casto po ok. 50pln. kupowałam tacie,białe.

no i to oświetlenie wokół półeczki z tacami!!!!

te lampki prześladują mnie już jakiś czas!!! nie wiesz, co to?

8027989125_61aa33b83f.jpg

Edytowane przez aricia

2. Podróżujemy po Australii czytając Tomka w krainie kangurów i robimy Lap booka (o tym wkrótce na blogu)

Ooo - jak ja uwielbiałam tą serię! Do dziś pamiętam, że pierwszy tom dostałam do przeczytania jako pocieszenie po ciężkiej wizycie u dentysty - pomogło:D

7. Zaczęłam z chłopcami robić oś czasu na ścianie w korytarzu (bo nie mam weny na dekoracje lecz na edukacje . ale mi się rymnęło) i utknęliśmy 400 mln lat temu

8. Chciałam z chłopcami zacząć anatomię, bo znalazłam świetny pomysł na przedstawienie układu trawiennego przy pomocy rury od odkurzacza - jestem pewna, że kupa zrobi furorę, ale nie mam kiedy

Fajne pomysły:yes: ja też wyszukuję różne pomysły na zajęcia edukacyjne dla trzylatków, ale na razie faza "dekoracyjna" ciągle trwa, więc niewiele udaje mi się zrealizować:(

Lasche zdradź proszę skąd Ty babo bierzesz tyle siły, energi i pomysłów??? :jawdrop:

Podzieliłabyś się trochę :lol2:

Ja czekam na przypływ energii ( i zarówno w pierwszej) jak i teraz w drugiej ciąży jakoś nie mogę doświadczyć :D

Yokasta skoro już wprost tu napisałaś , to Oficjalnie GRATULUJĘ!!! :wave:

Ja w ciągu najbliższych tyg. powinnam się już ROZpakować ;)

Edytowane przez ida2

3mam kciuki za Kubusia!!!!

no i za realizację Twoich ambitnych planów również.

literka była tylko jedna, niestety. stała na wystawie jako ozdoba, a po demontarzu nikt jej już nie chciał !!! ...na całe szczęście ;)

a propos zdjęć, które wkleiłaś.boska ta kuchnia!!!!! podobne kafle ( troszkę większe) SOM w casto po ok. 50pln. kupowałam tacie,białe.

no i to oświetlenie wokół półeczki z tacami!!!!

te lampki prześladują mnie już jakiś czas!!! nie wiesz, co to?

[ATTACH=CONFIG]141416[/ATTACH]

Nie wiem co to ale tu masz skarbnicę zdjęć podobnego klimatu http://www.bloodandchampagne.com/

Melduję, że i ja polubiłam i mam nadzieję, że się uda :)

Plany na jesień masz ambitne lasche, tylko pozazdrościć :yes:

dzięki za lubienie a plany ...hm...upiekłam muffinki na dzień nauczyciela i pomalowałam tarcze dla ludożerców ...punkt pierwszy wykreślam :)

Lascheńko, chyba musisz skrzynkę wyczyścić... :)
zrobione

Lasche, już obiecałam Skibusi że się zobaczymy. I obiecuję tylko niech się zwlokę z łóżka do którego jestem trochę przywiązana. Tzn. jesteśmy - w dwupaku :).
:wiggle::wiggle::wiggle:GRATULACJE i w ogóle nigdzie się nie ruszaj ...pełen relaks kochana ...kawa poczeka :) strasznie się cieszę

Melduję że również dołożyłam swoją cegiełkę do konkursu:)

Ps: Yokasto - nie miałam dotąd okazji: gratuluję serdecznie!D

Dziękuję :)

Ooo - jak ja uwielbiałam tą serię! Do dziś pamiętam, że pierwszy tom dostałam do przeczytania jako pocieszenie po ciężkiej wizycie u dentysty - pomogło:D

Fajne pomysły:yes: ja też wyszukuję różne pomysły na zajęcia edukacyjne dla trzylatków, ale na razie faza "dekoracyjna" ciągle trwa, więc niewiele udaje mi się zrealizować:(

ja się pocieszam, że za kilka lat i tak chciałabym przemalować wszystko to może równie dobrze te kilka lat poczekać :) :) teraz jest najfajniejszy okres dla moich dzieci a wkrótce będą woleli rówieśników niż układ trawienny z mamą :)

Lasche zdradź proszę skąd Ty babo bierzesz tyle siły, energi i pomysłów??? :jawdrop:

Podzieliłabyś się trochę :lol2:

Ja czekam na przypływ energii ( i zarówno w pierwszej) jak i teraz w drugiej ciąży jakoś nie mogę doświadczyć :D

Yokasta skoro już wprost tu napisałaś , to Oficjalnie GRATULUJĘ!!! :wave:

Ja w ciągu najbliższych tyg. powinnam się już ROZpakować ;)

Życzę szczęśliwego rozpakowania a sił właśnie mi brak ;) choć dziś już mi lepiej :) :) a pomysły mam z różnych stron homeschoolingowych i pinterest :)

Idunia to powodzenia :lol2: i dzięki :) Nihiru. także :hug:

Wiecie co, że ja nigdy serii o Tomku nie czytałam ale chyba muszę to nadrobić.

jak będzie chłop to przeczytasz :) a jak dziewczynka ...też :)

Anetka mnie wszędzie ściska :lol2: :hug:.

Wiecie co? Lasche będzie ciężko dorównać w pomysłach, kreatywności. Energia to jedno a gdzie jeszcze wszystko wymyślić, wykonać i na koniec nauczyć czegoś. Rany Julek! Chłopcom się nie nudzi, nie ma szans.

P.s. jak wyniki konkursu? Kuba na którym miejscu na tę chwilę?

Edit: to masz Lasche niezłe zasilanie :D

Edytowane przez yokasta

Tak poważnie to kluczem jest chyba to, żeby robić co się lubi :) jak miałam fazę na urządzanie to i edukacji było mniej a jak nie lubię sprzątać to ...staram się jak najmniej :lol2: a w projektach z chłopcami się realizuję ...ot co ...no i sama świetnie bawię :)

A jak ktoś woli dziergać, szyć, uprawiać ogródek to wiecie co? powinien to robić howk :) bo życie moje drogie jest za krótkie i trzeba czerpać z niego garściami :)

Edit: Kuba chyba na 13 ...przynajmniej nie na 11 tuż za podium ;)

A wczoraj okazało się, że jego kolega z klasy też tam jest i Kuba postanowiłam zagłosować na niego ...ale mam fajne dziecko :)