lasche 14.10.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Wczoraj przeżyłam iście sportowy dzień. O poranku starszak biegł w gminnym biegu (tak, tak udowodnił mi, że nie muszę się klonować, żebyśmy zdążyli na wszystkie imprezy sportowe organizowane w sobotę w promieniu 100km od naszego domu ). Kuba rocznik 2004 lat 8 biegł w kategorii rocznik 2005 - 2004, wiek 7-8 lat, I-II klasa i wygrał ale tylko na 5 minut. Wyobraźcie sobie, że do szczęśliwego dziecka podszedł sędzia (założę się, że jakiś nauczyciel ) i powiedział, że ponieważ chodzi do 3 klasy (o ja głupia za wcześnie go wysłałam do szkoły ) to go dyskwalifikują. Byłam wściekła, ale po dyskusji z organizatorami przekonałam się, że nie ma z kim rozmawiać i mimo kategorii rocznikowo - wiekowej w regulaminie konkursu to i tak DECYDUJE SĘDZIA. Wytłumaczyłam dziecku, że chociaż sprawiedliwie wygrał to czasem zdarzają się niesprawiedliwi dorośli ...nawet sędziowie. Spytałam czy startuje dalej (z rocznikiem 2003 - 2002). Wystartował. Był 10 . Tylko, że on biegł w sumie 800m, a wszyscy inni 500m. Ale jego imponujący duch sportowej walki sprawił, że zadeklarował chęć uczestnictwa w biegu za rok :jawdrop:. JA bym się chyba obraziła ...ale ja baba jestem . Popędziliśmy zatem na eliminacje do dziecięcej eskorty. I tu się nie udało, ale starszak nie poddawał się do końca. W jednym z etapów mieli namalować rysunek. Wszystkie dzieci siedziały i malowały tylko mój starszak malował na stojąco. Nie mógł usiedzieć z emocji. Tak więc wiele nauczyła nas ta sobota Muszę tylko kupić starszakowi puchar najszybszego biegacza rocznik 2004 gminy XYZ, bo ewidentnie na niego zasłużył Dzięki jeszcze raz za wsparcie w głosowaniu. A mamy maluchów zapraszam na bloga do podpatrzenia nowej gry home made. http://laschejunk.blogspot.com/2012/10/boys-tutorial-koko-i-krzyzyk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 14.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Lascheńko! Ja już Ci wiele razy mówiłam, że jesteś wspaniałą mamą. A teraz mówię, że masz do tego wspaniałe dzieciaki. Ale to dzięki Tobie. W dzisiejszym świecie trudno jest o takich, którzy nie pędzą ślepo w wyścigu szczurów, a robią coś z pasją i sercem. Gratulacje dla Kuby za niezwyciężoną wolę walki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 14.10.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Aniu :hug:no i czekam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.10.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kuźwa, krew mi się zagotowała (może też dlatego, że baba !?). Szkoda, że już maluchy się musza uczyć że życie nie jest sprawiedliwe. Za to mieć taką mądrą mamę to ogromny skarb. Gratuluję Lasche Twojemu Starszakowi (puchar koniecznie!) i Tobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.10.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Dziewczyny HELP HELP ... dostaliśmy sadonki forsycji, lilaka (bzu znaczy) i jeden buk purpurea pendula ...no i problem gdzie ja mam je umieścić w moim ogrodzie biorąc pod uwagę już istniejący plan? Z bukiem mniejszy problem, bo na planie są 3 buki kolumnowe (oznaczone cyfrą 4 po prawej) tylko co z tą forsycją i bzem? Ratujcie, bo zamiast robić fajne rzeczy z dzieciakami utknę w ogrodzie (wzięłam Was na litość ) Plan ogrodu 2 strony wstecz sadzonki czekają od niedzieli na moją decyzję Edytowane 16 Października 2012 przez lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 16.10.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Kuźwa, krew mi się zagotowała (może też dlatego, że baba !?). Szkoda, że już maluchy się musza uczyć że życie nie jest sprawiedliwe. Za to mieć taką mądrą mamę to ogromny skarb. Gratuluję Lasche Twojemu Starszakowi (puchar koniecznie!) i Tobie . nic dodac nic ując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.10.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Lasche, lilak w formie drzewa czy krzewu? Forsycja kwitnie stosunkowo krótko a potem jest średnio atrakcyjna - warto ją umieścić w widocznym z okien miejscu - na wiosnę bezcenne ale tak żeby później kwitło gdzieś blisko co innego. Lilak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.10.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 mogę Ci dodać jeszcze dwie forsycje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.10.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Lasche - kolejny raz chylę czoła dla Twoich planów i pomysłów. Współczucia dla starszaka - głupota dorosłych nieraz nie zna granic - sędzia się nie popisał. Puchar mu się należy !!! I szkoda eskorty Plany ogrodowe super - ja właśnie jestem na tym samym etapie. Dostałam w sobotę listę... i myślę, bo też całkiem zielona w temacie jestem. Ale wiem jedno wrzosy, lawenda i rododendrony - to u mnie musi być !!! A kupon mimo, że z grupona - ja bym dusiła projektanta by zrobił tak jak Ty chcesz. Ja właśnie tak zrobiłam ze swoim. Kupon też był gruponowy, ale po poprawkach mam tak jak chciałam, ale projekt robili 9 miesięcy !! Yokasta - GRATULACJE !!! I szczęśliwej ciąży życzę !!! Aricia - literki zazdroszczę Mi też by pasowała A jak Asia i Atika Edytowane 16 Października 2012 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.10.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 lasche masz wspaniałych synów - gratulacje! A dorośli niestety czasami zawodzą. Najważniejsze, że Kuba mimo to się nie poddał W sprawach ogrodowych się nie wyznaję, więc pędzę na bloga zobaczyć jakieś Wasze nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.10.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Atika, dziękuję kochana, właśnie muszę do Ciebie zajrzeć Buźka! Edytowane 16 Października 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 16.10.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Szkoda, ze nie spelnilo sie marzenie Kuby... ale za to zrobilo sie miejsce na nastepne...swoja droga: fantastyczni i nietuzikowi sa Twoi Synkowie i ich podejscie do niektorych spraw! jako mama napisze: do pozazdroszczenia! pozdrawiam,Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.10.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Rasiu, zlituj się ...lasche nie wie czemu Ty się śmiejesz no wytłumacz co nie tak z tymi nasadzeniami please Działka to 10 a a ogród ...hm...60 - 70 % to co ...za dużo tego ? matko i córko ratujcie baby bo ja to myślałam, że tego nie ma i tamtego to lista za krótka działka mała nie jest tak tak sprawdzę zatem je jeszcze raz dziękuję Anetko dzięki kuchana za Twoje uwagi. Traw nie lubimy wspólnie z małżonkiem ...takeśmy się dobrali a co do planu to ze mnie blondynka. Cyferki odpowiadają numerowi kolejnemu rośliny na liście tylko ja jednej kolumny w excelu nie skopiowałam Aniu dawaj te Twoje chaszcze do laschowa a trawa u mnie to wimbledon prosto z UK trawa nie i nie ...howk Dziewczyny HELP HELP ... dostaliśmy sadonki forsycji, lilaka (bzu znaczy) i jeden buk purpurea pendula ...no i problem gdzie ja mam je umieścić w moim ogrodzie biorąc pod uwagę już istniejący plan? Z bukiem mniejszy problem, bo na planie są 3 buki kolumnowe (oznaczone cyfrą 4 po prawej) tylko co z tą forsycją i bzem? Ratujcie, bo zamiast robić fajne rzeczy z dzieciakami utknę w ogrodzie (wzięłam Was na litość ) Plan ogrodu 2 strony wstecz sadzonki czekają od niedzieli na moją decyzję Rasia się nie śmiała, tylko cieszyła... z fajnej roślisty;). W lewym dolnym rogu masz na projekcie zaplanowane miskanty, ale skoro ich nie chcesz, to forsycja świetnie się tam wpisze i da tło średniego piętra dla śliwy wiśniowej. Bez jeśli nie szczepiony to też tam bym dała... będziesz miała ładnie rozkrzewiony i na wiosnę kwitnący kącik:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 17.10.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Dziewczyny HELP HELP ... dostaliśmy sadonki forsycji, lilaka (bzu znaczy) i jeden buk purpurea pendula ...no i problem gdzie ja mam je umieścić w moim ogrodzie biorąc pod uwagę już istniejący plan? Z bukiem mniejszy problem, bo na planie są 3 buki kolumnowe (oznaczone cyfrą 4 po prawej) tylko co z tą forsycją i bzem? Ratujcie, bo zamiast robić fajne rzeczy z dzieciakami utknę w ogrodzie (wzięłam Was na litość ) Plan ogrodu 2 strony wstecz sadzonki czekają od niedzieli na moją decyzję Czy możesz określić jakoś strony świata na tym planie. Albo chociaż powiedzieć: dom na wschodzie - czy jakoś tak.... Forsycja jest fajna, wciśnie się ją wszędzie, bez też. Damy radę, zajrzę wieczorem to może coś wymyślimy. Pęcherznice są super, żurawki też bo to takie bezobsługowe rośliny więc może należałoby przemyśleć? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 17.10.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 To może ja się grzecznie przywitam, bo jakoś post wcześniej zapomniałam. A teraz do sedna. Co jest zaplanowane na lewo od ( chyba) bramy wjazdowej? Na planie widzę puste miejsce w sam raz na forsycje i lilaka. Czy to jedyny projekt jaki masz? Nie ukrywam, że jest na tym zdjęciu mało czytelny i pewnych cyferek - roślin nie potrafię odczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 17.10.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Lasche, lilak w formie drzewa czy krzewu? Forsycja kwitnie stosunkowo krótko a potem jest średnio atrakcyjna - warto ją umieścić w widocznym z okien miejscu - na wiosnę bezcenne ale tak żeby później kwitło gdzieś blisko co innego. Lilak . Yoki lilak jest w formie ...darowizny i tyle o nim wiem nic dodac nic ując cmok mogę Ci dodać jeszcze dwie forsycje... a Bóg zapłać ...jeszcze z jedną nie wiem jak się obrobię, a na priva zaraz odpiszę Lasche - kolejny raz chylę czoła dla Twoich planów i pomysłów. Współczucia dla starszaka - głupota dorosłych nieraz nie zna granic - sędzia się nie popisał. Puchar mu się należy !!! I szkoda eskorty Plany ogrodowe super - ja właśnie jestem na tym samym etapie. Dostałam w sobotę listę... i myślę, bo też całkiem zielona w temacie jestem. Ale wiem jedno wrzosy, lawenda i rododendrony - to u mnie musi być !!! A kupon mimo, że z grupona - ja bym dusiła projektanta by zrobił tak jak Ty chcesz. Ja właśnie tak zrobiłam ze swoim. Kupon też był gruponowy, ale po poprawkach mam tak jak chciałam, ale projekt robili 9 miesięcy !! Zmotywowana napisałam. W odpowiedzi na mojego maila 2 x A4 otrzymałam zdanie poprawię i wyślę więc może poprawią, tylko czy sadzonki poczekają? lasche masz wspaniałych synów - gratulacje! A dorośli niestety czasami zawodzą. Najważniejsze, że Kuba mimo to się nie poddał W sprawach ogrodowych się nie wyznaję, więc pędzę na bloga zobaczyć jakieś Wasze nowe zdjęcia Dziękuję Szkoda, ze nie spelnilo sie marzenie Kuby... ale za to zrobilo sie miejsce na nastepne... swoja droga: fantastyczni i nietuzikowi sa Twoi Synkowie i ich podejscie do niektorych spraw! jako mama napisze: do pozazdroszczenia! pozdrawiam, Marzena Marzenko dziękuję Rasia się nie śmiała, tylko cieszyła... z fajnej roślisty;). W lewym dolnym rogu masz na projekcie zaplanowane miskanty, ale skoro ich nie chcesz, to forsycja świetnie się tam wpisze i da tło średniego piętra dla śliwy wiśniowej. Bez jeśli nie szczepiony to też tam bym dała... będziesz miała ładnie rozkrzewiony i na wiosnę kwitnący kącik:). Rasiula i to som konkrety Tylko tam rosną dwa drzewka owocowe, których Państwo projektanci nie ujęli w projekcie. Myślisz, że mogą zostać? Czy je gdzieś przesadzić koło warzywniaka? Czy możesz określić jakoś strony świata na tym planie. Albo chociaż powiedzieć: dom na wschodzie - czy jakoś tak.... Forsycja jest fajna, wciśnie się ją wszędzie, bez też. Damy radę, zajrzę wieczorem to może coś wymyślimy. Pęcherznice są super, żurawki też bo to takie bezobsługowe rośliny więc może należałoby przemyśleć? ) To może ja się grzecznie przywitam, bo jakoś post wcześniej zapomniałam. A teraz do sedna. Co jest zaplanowane na lewo od ( chyba) bramy wjazdowej? Na planie widzę puste miejsce w sam raz na forsycje i lilaka. Czy to jedyny projekt jaki masz? Nie ukrywam, że jest na tym zdjęciu mało czytelny i pewnych cyferek - roślin nie potrafię odczytać. WItaj serdecznie i stokrotne dzięki za chęć pomocy. Plan jest nawet niewidoczny dla mnie, choć mam powiększoną wersję Wschód jest w rogu gdzie zaplanowano miskanty (lewy dolny na planie). MAm jeszcze plan na kolorowo i jeden rzut niby przodu. Piszę niby, bo PAn zrobił zdjęcie z rogu działki i taki plan krzywulec jest. A ja niestety nic ale to nic nie umiem sobie wyobrazić. WIem powinnam sama sobie ten ogród rozrysować w jakimś darmowym programie i zobaczyć ale ...ja na prawdę mało mam czasu Teraz maksymalnie skupiam się na chłopcach a reszta ...poszła w kąt Dzięi raz jeszcze za przemiłe komentarze o chłopcach jest to mniód na me matczyne serce :) A jeśli ktoś chciałby przejechać się z nami do Australii to zapraszam http://laschejunk.blogspot.com/2012/10/australia.html Rady okołoogrodowe ciągle mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.10.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Rasiula i to som konkrety Tylko tam rosną dwa drzewka owocowe, których Państwo projektanci nie ujęli w projekcie. Myślisz, że mogą zostać? Czy je gdzieś przesadzić koło warzywniaka? Jakie to drzewka? Głupio pytam, pewnie nie wiesz;). Ja bym zostawiła, tylko uformowała na wiosnę. Będą też kwitnąć wiosną, więc może to być piękny wiosenny kącik:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 18.10.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Rasiu ...wiem bo drzewka mają dać owoce dla dzieci hi, hi więc wchodzą w obszar mych zainteresowań Wiśnia i czereśnia. rosną w miejscu jarzęba (matko jak to się odmienia) pospolitego na planie czyli cyfry 5 w lewym dolnym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 18.10.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A ja z innej beczki. Lasche, moja INSPIRACJO!!!!!! Aj low ju!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 20.10.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 o boszszsz...zupełnie nie moje tematy lasche, gdybym Cię nie uwielbiała, to bym Cię znielubiła, z zazdrości! nie można być aż takim, jak Ty jesteś!!! powiesiłam w końcu literkę.muszę jeszcze zmajstrować parę posterów i usz! przy okazji polecam PIXLROMATIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts