Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rere nawet mi nie mówi ... a tak się ucieszyłam, że photobucket się odobraził ;) nic przyjdzie przenieść wszystko na nowy serwer a mi się tak nieeeeeeeeeeeeee chceeeeeeeeee

Googulek - no wybór wielki nie jest :) biały zachowawczo (ale tu może być problem w utrafieniu odpowiedniego odcienia) lub czarny (i tu z kolorem łatwiej ale bardzo zależy w jakim otoczeniu kinkiecik zawiśnie). Ja na radach wnętrzarskich się nie znam ale z dobieraniem odpowiedniego odcienia obcuję codziennie w pracy .

Aricia - uff...

to moze zmienie klosz? Lusto bedzie w kolorze zlamanej bieli, podobne do tego ktore mam w obecnym korytarzu

http://img525.imageshack.us/img525/7748/dscf4833.jpg' alt='dscf4833.jpg'>

Uploaded with ImageShack.us

klinkiet bedzie przy lustrze w laziene, a sciany mam w kolorze greige (czy jak to tam sie pisze).

A więc dementując wszelkie plotki ;) ... moja kuchnia istnieje :D Na projekcie i w moich myślach ;)

A oto projekt dla tych, którzy nie widzieli ...(photobucketowi mówimy nie :bash:)

http://i1.fmix.pl/fmi698/8e49c925001fcaa94cce5a46/zdjecie.jpg

I tu mam drobny problem ...

Mam wrażenie, że na trzaskam się kilometrów :) (choć ze mnie kucharka kiepska to i może nie będę tak latać). I ta lodówka w kącie taka wciśnięta. Ale jak się baba uprze ... Zachciało mi się symetrii po obu stronach okna i ot mam ociupeńką pralnie (spiżarnie ???) i zapomniałam o mikrofali (głównym przyrządzie w naszym domu :) ) Wszelkie uwagi mile widziane :)

A plan mamy wielki. Wracamy ...LATO 2011 :wave:

no oczom nie wierzę!!!! jest i słynna kuchnia!!!! :D

szafki to 60ki? przestronna kuchenka!

ja z gatunku leniwych i wygodnickich, co za bieganiem nie przepadają ( no chyba, że po sklepach ;) )i jak coś robię, to niech to będzie szybko, bo jeszcze mi się odechce....

więc tak. JA muszę mieć przy lodówce jakiś mały kawałek blatu,żebym mogła produkty z niej wyciągnięte od razu tam postawić. ( bo mam tylko dwie rączki :( ) najlepiej,jak od razu, niedaleko, mam blacik roboczy, do oprawiania tychże produktów. na blacie pracuje mi się najlepiej, kiedy po obu stronach mam zlew i kuchenkę i kosz niedaleko.( obieram warzywka do kosza, myję w zlewie, kroję na blacie i hop do gara, bez zrobienia jednego kroku;) ). zlew muszę mieć niezbyt daleko od kuchenki, żeby móc szybciutko odcedzić, bądź umyte produkty do gara wrzucić, bez kapania po podłodze! expres wolę mieć blisko zlewu, bo jak go opróżniam, to tylko siup i już! zmywarkę muszę mieć w bezpośrednim sąsiedztwie zlewu i kosza, bo to ułatwia mi załadunek.

taaaaa, u mnie generalnie chodzi o to, coby niepotrzebnych ruchów NIE wykonywać ;) :D

Ano wlasnie ... zasady trojkata znam ale... no mam swoje upodobania jako, ze uzytkowalam juz 3 kuchnie i jedno wiem napewno - nienawidze naroznych szafek i w mojej nowej kuchni takich nie bedzie. Juz zgodze sie na ciezszy dostep do szafki nr 10;) przy tej odleglosci nie powinno byc wiekszego problemu z otwieraniem. Zmywarka to szafka nr 8. Ponoc powinna byc przy zlewie ze wzgledu na odplywy czy cus (mowi tato lasche). Przy kuchence 2 blaty z obu stron wiec miejsca dosc. Tylko sprawa lodowki jest taka ... no nie dopracowana. W rzeczywistosci drzwi podwojne beda lekko przesuniete w lewo. Tak sie zastanawiam czy nie zmiesci mi sie tam maly stoliczek i 2 krzeseka ... dobra wiem ze nie ma tam miejsca :(

Famelia tu wlasnie wychodzi druga moja upierdliwosc ... jak juz cos sobie obmysle to ... no masakra. Wiec cale urzadzanie zaczelo sie od tej sciany przy oknie. Maila byc tylko z szafkami dolnymi i symetrycznie. NO i zaczely sie schody ze wszystkim innym ;) BO przecie modabym szafké 10 zrobic duze cargo a nr 4 lodowke w zabudowie i byloby git ... no ale ciezko cos wyplenic z tego upartego lba ;)

A teraz pytanie z innej beczki... ile potrzeba miejsca na krzesla przy stole jadalnianym??

Takie coś znalazłam:

Najwygodniejszy jest stół szerokości 100 cm - zmieszczą się na nim nakrycia osób siedzących po obu jego stronach, a na środku pozostanie miejsce na naczynia z potrawami.

Jedna osoba siedząca przy stole potrzebuje co najmniej 60 cm wzdłuż blatu i 40 cm w głąb (czyli powierzchnię 60 x 40 cm).

Odstęp między stołem a ścianą powinien być na tyle duży, by można było swobodnie odsuwać krzesło - minimum 80 cm.

Odległość tę powinno się zwiększyć do 110 cm - jeżeli jest potrzebne przejście, np. dla osoby roznoszącej dania, do 130 cm - jeśli za stołem stoją szafki, a do 150 cm - jeśli jest tam kuchenka z piekarnikiem.

czemu nie lubisz narożnych szafek? nawet takich z magic corner'em?

http://www.higham.co.uk/images/MagicCorner.jpg

http://www.hardwoodkitchenworktops.co.uk/ebay/easy_corner_magic_corner_enlarge.htm

mogłabyś wtedy dosunąć 1kę do 10tki i po prawj stronie 3ki robi się miejsce na lodówkę.

a w obecnym miejscu lodówki zrobić np. szafkę kominową z ukrytą microfalą!

Edytowane przez aricia

Ja to raczej z tych co zamiast sprzatac wola dzieci w gory zabrac ;) We wszystkich 3 kuchniach ktore uzytkowalam szafka narozna byla a) nieporeczna b) zasyfiona (co mnie kosztowalo zeby dotrzec i posprzatac w rogu c) wiecznie w lepetyne obrywalam d) nie wierze w magic itp to podpucha ;)