Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lasche ... no wiesz, że nienacierpię narozników ... dlaczego ...bo mam taki i nienacierpię go z całego serca ... a jeszcze gorsze jest to że sama to sobie zrobiłam ... ty przynajmniej możesz sobie powiedzieć że zrobił ci to ktoś ... a problem kanapy jak już będziesz mieć realnie na oku nową rozwiążesz łatwiutko ... zrobisz forumową parapetówkę ... my przyjedziemy ... i tak niechcący nie żeby specjalnie ale zupełnie przypadkiem ... załatwimy narożnik ... a tak serio to wystaw na allegro czy czyms takim ... w końcu jest twój ... uwielbiam prezenty te nietrafione i te w postaci kadłubków mistrzowskich ... i ten problem z nimi ...

o jacie, ale PREZENCICHO! :) ale fakt faktem takie prezenty są najtrudniejsze :( bo wiadomo, jak sie pozbędziesz, darującemu będzie przykro... nie wszyscy mają taką korbkę na urządzanie, jak forumowicze, sporo osób po prostu podchodzi do przedmiotów na zasadzie "jest przedmiot, jest nowy, jest ładny" bez znaczenia "wnętrzarskiego". Wiem, trudno to pojąć, ale liczy się sztuka. Brakuje lustra? Kupujemy lustro. Proste. Dlatego tez takie osoby się cieszą, gdy mogą coś ofiarowac i na pewno będzie dla niech niezrozumiałe, kiedy coś się nam bedzie nie podobać...

U nas niw em, czy ktos bedzie miał odwage cos kupić ;) I tak już zapowiedziałam, ze na parapetówce przyjmuje jedynie rosliny do ogrodu :) To jakos łatwiej w gustach zmiescić, niż coś, co się zgryzie z wystrojem...

Magdala,

racja, dla większości społeczeństwa, nie-sfiksowanego na punkcie wystroju wnętrz, urządzania, dekorowania, dodatków, prezent, jakikolwiek przyniosą, ma cieszyć, bo PRZYDA SIĘ. A że nijak nie pasuje kolorem, stylem, nie pokrywa się z upodobaniami właściciela, i że obdarowany zamiast rozpływać się w zachwycie, na jego widok ma ochotę wrzeszczeć z przerażenia, to już trudno im pojąć.....

I ja dorzucę swoje pięć groszy. Nas zapytano, co chcemy na nowy dom. Chcieliśmy robota kuchennego. Kupujący chętnie się zgodzili, ale wyboru owego robota postanowili dokonać sami, bez względu na to, że to my chcieliśmy go wybrać. No i skończyło się, jak się skończyło :(

;)

Tak, tak arcia zakładaj wątek szybciutko, bo to co już pokazałaś obiecujące wielce ;), a dodatkowo z miasta mojego pięknego jesteś więc i może jakieś kontakty fajne u Ciebie znajdę :)

A właścicielkę wątku pozdrawiam. I na temat sofki tylko powiem, że może industrialna to ona nie jest, ale wierzę, że Ty ze swoimi pomysłami tak ją zaaranżujesz, że się przyjmie ;)

Dziewczyny... no coś wymyślę z tym narożnikiem ... w sumie szkoda, że mi się nie bardzo podoba, bo zawsze mogłabym zaszaleć z czymś innym ... a tak nic , trzeba sofy kupować ;)

A teraz trochę o drzwiach... Wiem, że inspiracji ze starymi drzwiami było wiele, więc dorzucę tylko kilka ...

http://i1.fmix.pl/fmi127/9667154e0026e4164ce9641c/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2259/197c5d3c001bac1a4ce96425/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2366/a08b7d8a001e57174ce961b5/zdjecie.jpg

A dlaczego o drzwiach???

bo dziś zobaczyłam to zdjęcie ..

http://i3.fmix.pl/fmi2925/630af9bf002c6f3a4ce962e2/zdjecie.jpg

i już wiem co zastąpi za małe okienka - przyszłe lustra... właśnie stare drzwi

http://i3.fmix.pl/fmi1579/0a4bf306000d31d54ce98298/zdjecie.jpg

Aricia dzięki za świetne inspiracje ...

Nie ma jak niespodziankowe prezenty ;)

Ja dopiero za rok wejdę na swoje mieszkanie ale już wszem i wobec oglaszam ze nie przyjmuje żadnych prezentów

Jedynie gotówkę

:rotfl:

oj fakt, można sobie pokomplikować sytuację... a ja opowiadam wszystkim, że spełniam swoje marzenie i będę miała wyśnioną bibliotekę z mnóstwem miejsca na nowe książki...

Hej

Wpadałam na chwilkę przy kawce.

Lasche ja w sprawie Twojej samooceny jako ogrodnika- jakiś tam kaktus na półce nie bedzie świadkiem twojej niezrecznsci ogrodowej. Ja w domu, na parapecie tylko storczyków umiem nie zamordować bo tym wystarczy jak sie dzieci czaem nad nimi zlituja i resztke herbaty wleją . Reszta pada jakieś 2 -4 tygodnie po podarowaniu ( sama nie kupuję raczej). A ogród mam i rośnie! Jak będziesz mieć chwilkę to rzeczywiscie pomyśl o ogrodzie, szczególnie o łatwym ogrodzie, może tez o nowoczesnym ogrodzie , co by z Twoim dobrym gustem wnętrzarskim był kompatybilny. Wierzę w Ciebie- w końcu nie bez powodu w chwilach frustracji wpdadam do Ciebie odszukać 'moje loftowo indusytrialne' klimaty.

Magdala - przypadkowe prezenty jako rosliny do ogrodu? Niech Cię kiedyś dopadnę! Chyba że wcześniej roześlesz listę prezentów ogrodowych. Wtedy popieram.

A sofka już w Polsce, czeka na wybór opakowania - materiału obiciowego. W salon wpisała by się idealnie ale jest dość niewygodna więc odpadło by leżenie przed telewizorem, no a wnętrze przede wszystkim powinno być wygodne.

Znalazłam świetną rzecz dla mam małych dzieci. Nie wiem jak Wasze ale moje maluchy uwielbiają drobne zabawki, z jajka niespodzianki, małe ludziki itp...

A oto pomysł na zróbtosam ... myślę, że świetna zabawa dla mam i dzieci (mam tylko wersję dla dziewczynek ;) ale już w weekend zrobimy naszą - "chłopakową")

http://i3.fmix.pl/fmi660/1203abf0001a789b4ce96428/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi724/e74048f70007cb504ce9655c/zdjecie.jpg

Zwróćcie uwagę, że w tym domku laleczki, zrobionym z pudełka po zapałkach jest tapeta z kawałka materiału (no nadaje się do wątku o wnętrzach) i zegar

lasche, spory ten prezent na nowy dom dostałaś...

Ja w zeszłe święta dostałam lampę. Z całym szacunkiem dla obdarowującego znalazła się w wątku "szczyty kiczu" (nie będę Ci tu zaśmiecać). Nie wiem co z lampą zrobić, no bo będą pytania. A ona jest obrzydliwa. Boję się tych świąt, bo już mieszkamy na swoim, ale brakuje nam różnych drobiazgów. Powoli zapowiadam, że z okazji świąt zbieram kasę na rolety rzymskie. Strach się bać!