lasche 16.12.2010 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Joliska Ty masz zdolne łapki to możesz pominąć u mnie mogłoby być gorzej Aricia a witam ...właśnie mam na tapecie temat ozdabiania na tkaninie (czytasz w myślach czy cuś???) Jak rozgryzę temat to napiszę ...na razie czekam na komponenty...łudzę się, że dotrą przed świętami to i trochę świątecznych ozdób wymodzę ...no i miały być święta kolorowe...potem industrial ...a wychodzi vintage ...no cała ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.12.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Opętało mnie dzisiaj dekorowanie ... http://i1.fmix.pl/fmi2861/dc4c4b2c0015593d4d0a437c/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi2817/3c86e755000bf4ab4d0a43fd/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2903/8a278526002baffc4d0a4408/zdjecie.jpg Przy okazji prezentacja szafki na klucze no szblon nie jest zły ale dopiero po kilku literkach doszłam do wprawy hi hi A to kto u nas dziś zagościł pod choinką ...będzie świetną dekoracją przed nowym domkiem ...za rok http://i3.fmix.pl/fmi2967/0f292f7f00236d354d0a4378/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 16.12.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 NO PIĘKNIE, KOLEŻANKO!!!! ... a teraz spowiadaj się: co to za szablon i co to za farba !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 16.12.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 no pieknie pieknie juz dawno nie mialam ochoty na prace reczne....jakos tak ciezko sie zebrac,a chcialoby sie...chcialo.....i to i tamto....,mam nadzieje,ze wraz z wykonczeniowka ochota powroci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.12.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Szablon plastikowy zwędziłam moim chłopcom ... jeszcze chyba w kiosku ruchu zakupiony taki z alfabetem w dwóch rozmiarach ...a farba ...do szkła jako, że ja w dekoracji szkła pracuję więc powiedziałam szefowi, że potrzebuję zrobić trochę ozdób świątecznych i dostałam słoik farby pod warunkiem, że cuś do pracy zrobię ... ...kupia nie wzięłam rozpuszczalnika do mycia i łapska mam czarne...w pracy się umyję a i jeszcze wieczór długi więc idę korzystać z zapału wkleję coś później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 16.12.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) a mnie się marzy skonstruować może takie cosiki ( bo to prościutkie w wykonaniu, a podoba mnie sie ) tylko wenę muszę znaleźć, bo gdzieś mi się zagubiła... p.s. o szabloniku, tak myślałam, ale później mi się przypomniało, że zamówiłaś jakiś profi-kit i nie chciałam spalić Edytowane 16 Grudnia 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.12.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Zamówiłam ...jeszcze czekam ... a frostowane szkło (lampion?) bardzo mi się podoba)... ale jak to zrobić od szablonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 16.12.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 wycinasz wybrany kształt np. z folii samoprzylepnej, naklejasz, pryskasz "mroźnym" sprayem i gotowe !!!! ... aaaa, nie zapomnij odkleić szablonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 16.12.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cze dziewczynki Jak ja Wam zazdroszczę zapału! Ja w tym roku mam doła i daleko mi do prac ręcznych, ograniczę się do ubrania choinki , a propos - aricia, widziałaś choinki w Duka? - takie z patyków, całkiem fajne, a teraz promocja na świąteczne cuda 30%. Anyway... cudnie u Was, pomysły macie przednie, skrzętnie je notuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 16.12.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ... kozy ... metalowe kozy naturalnie na allegro ... również pod hasłem piecyk ... to się zmienia znajdziesz jak bedziesz w potrzebie ... ja przy minus 20 i dośc energo domu ale nawet ytong nie uratuje sytuacji w sensie ceny za gaz ... stwierdzam aktualnie mocną potzrebe ... na nawet zgrzebny żeliwny kozopodobny piecyk ... a teraz fakty ... kreatywność w zakresie hand made to mnie trzepnęła ... abażur i szafka na klucze ... musze pisać ? ... przeciez widomo co napiszę ... nudy ... bomba ... a naklejanie na świece ... ja piernicze ... ze tak uchyle cypilindra ... no super ... mozna też wydrukować na bibule ... lub jednej warstwie husteczki i delikatnie wprasować żelazkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 16.12.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ależ koleżanka zdolna ... no, no ... Pięknie, pięknie A szafeczka na klucze - miodzio ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.12.2010 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 I w końcu ten dzień się skończył ... wiem, że to wątek budowlany i powinno być o wnętrzach ale ...u mnie często nie jest więc co tam...mój pracowity dzień to dzień żałoby ...odeszła moja kochana babcia... była niesamowicie dzielną kobietą, życie miała bardzo trudne a zawsze była pogodna Straciła mamę w wieku 11 lat i opiekowała się licznym młodszym rodzeństwem, w czasie wojny była w obozie w wysokiej ciąży...odebrali jej starsze dziecko a przydzielili 7 miesięczną dziewczynkę, którą się opiekowała w celi. Długo po wojnie szukaliśmy tej dziewczynki przez Czerwony Krzyż ...a potem miała szóstkę dzieci, szesnaścioro wnuków, dwadzieścia sześć prawnuków i jednego praprawnuka ...to jest życie czuję że się do mnie uśmiecha ...oj narobiłam się dziś Babciu przez Ciebie, żeby zagłuszyć smutek ...ale Ty nie lubiłaś żałoby i smutku ...więc od jutra i ja się nie smucę ... A że już jutro więc koniec smutków... dodam efekty mojej pracy i pędzę spać ...Dziękuję Wam za miłe komentarze...małe sprostowanie ...szafka na klucze jak najbardziej sklepowa A lampa to żadne wyzwanie ...w końcu szablony były dla 5-latków wyzwanie to toto co przysiadło na ramie ...no mój mąż nie uwierzy jak zobaczy, bo do tej pory dziurawe skarpety lądowały w koszu na śmieci ...moje wyzwanie szwalnicze http://i2.fmix.pl/fmi2801/95f8ccce0018cd624d0aa15a/zdjecie.jpg I zastosowałam metodę wklejoną u Konstancji http://romantyczna-kobieta.blogspot....-tutorial.html Uwaga ...nie warto iść na skróty ...nie ma mocnych materiał należy uprasować ...przygotowana kartka z materiałem do wydruku http://i3.fmix.pl/fmi367/8f436a91001beb5d4d0aa44e/zdjecie.jpg a tu już wydrukowany materiał http://i1.fmix.pl/fmi1258/2d94749e00258eaf4d0aa453/zdjecie.jpg i zawieszka na prezenty gotowa ja nakleiłam ją na maleńkie szare koperty ...jeszcze tylko kupię czekoladki z rysunkami vintage i każdy będzie miał przyczepioną słodką niespodziankę do prezentu http://i2.fmix.pl/fmi1247/59504990002b5b6a4d0aa1c1/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi1443/69e9e9e6002c9e624d0aa1c5/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 17.12.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Lasche, przykro mi z powodu Twojej babci - moja odeszła w czerwcu tego roku... Pokolenie niezwykłych kobiet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 18.12.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Lasche,bardzo smutna jest historia Twojej babci; oj, musiała się w życiu napłakać.... Śliczne te Twoje świąteczne wymyślunki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.12.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 qurde, się natworzyłaś, Kuleżanko ta drukarka, to niezłe ułatwienie...tylko efekt jest bardzo "delikatny". ciekawa jestem, czy udałoby się uzyskać coś mocniejszego? jest też taki papier do naprasowywanek. drukuje się na nim wybrany wzór i nanosi na materiał, przy pomocy żelazka. http://www.centrumpapieru.pl/sklep,74,papier_do_naprasowanek.html używałaś tego primera do tkanin na koniec? ciekawe, czy naprasowany wzór można takim primerem utrwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 18.12.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Przyszłam powiedzieć, że z powodu babci Smutna historia... A robótki Twoje ręczne podziwiam oczywiście! I życzę uśmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 18.12.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Dziękuję za wsparcie ale Babunia powiedziałaby, że miała życie radosne zawsze otaczało ją wiele osób, które ją kochało ...a przecież to w życiu najważniejsze ... Waderko masz rację ...pokolenie niezwykłych kobiet ...aż głupio przy takiej historii płakać z powodu opóźnień w dostawie materiału i nerwów z fachowcami ...a przecież każdemu się to zdarza Nie chcę nikogo urazić ale uważam, że jesteśmy pokoleniem słabym ...historycznie...nie wiem czy stać mnie byłoby na bohaterstwo ...a to takie mało popularne słowo w obecnych czasach i napompowane niepotrzebnie Anja dziękuję ale wszystkie metody wypatrzone na blogach...i w brew pozorom nie takie trudne to stworzenia samemu...na razie eksperymentuję Aricia problem, że wiele z etapów pominęłam hi hi primera nie miałam, a że miały być tylko zawieszki więc nie koniecznie muszą być niezniszczalne naprasowanki kojarzą mi się z takim gumowym efektem ...ale może teraz są jakieś inne...czekam na "cudowny" specyfik, który ma sprawić, że wszystkie transferowe prace będą bardzo łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 18.12.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Ragazza - dziękuję sister ...ja się uśmiecham ...moja Babunia miała 93 lata ...zasłużyła na odpoczynek ...i nie będę egoistycznie smucić się bo mi jej brak...mój świąteczny nastrój radości i oczekiwania wraca chciałam się z Wami podzielić historią niezwykłej kobiety ...w ogóle uwielbiam historie poprzednich pokoleń ... niestety jako dziecko nie miałam tyle cierpliwości, żeby ich słuchać czego bardzo żałuję ...żałuję również, że Babcia nie pisała pamiętników ale przy 6 dzieci na wsi to ja się jej nie dziwię ... Edytowane 18 Grudnia 2010 przez lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 18.12.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 lasche ... buziaczki żegnam razem z tobą babcię ... i tak to było pokolenie wspaniałych kobiet ... ale nie masz racji mysląc że nie stać cie na bohaterstwo ... stać ... gdy stajemy przed koniecznością robimy rzeczy o które nigdy nie podejrzewalibyśmy samych siebie ... biedna opatrznosć gdyby ci stanęła na drodze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 18.12.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Niezwykła historia niezwykłej kobiety... Lasche, masz złote te rączki, wiesz? Piękne rzeczy zrobiłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts