Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pavis witam serdecznie i cieszę się, że się ujawniłaś :)

piernikowy dom

ciasto made in IKEA (nie ma co ryzykować z moimi umiejętnościami )

strojenie- hand made

sklejanie - pół kuchni w karmelu ale efekt osiągnięty

ofiar w ludziach nie było ;)

A najgorzej, że tyle poświęceń a domek był u nas 10 minut i powędrował do sąsiadów ;) ale co tam niech znają Anglicy Polską gościnność ;) ...a domki były dwa ale drugiego już nie udało się uwiecznić...wolałam zrobić efekt i zanieść domki szybko póki się nie rozjechały :D

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I to jest plan ...muszę tylko ukryć fakt, że one w sumie szwedzkie som ... a u mnie wesoła passa trwa ;) piec wysiadł w nocy...i zamiast ciężko pracować ...lub choćby szykować coś na święta... siedzę w salonie pod kocami ...moje starsze dziecię i nasi goście pod pierzyną (hi hi) na sofie i czekamy na kogoś, kto naprawi piec...jak nie przyjdą do popołudnia to się wkurzę i ognisko rozpalę na środku ...

Hej lasche co do domku z piernika widziałam go właśnie w Ikea 14,99 w Krakowie ( byłam wczoraj ) i oprócz tego piernika nie ma NIC ale to zupełnie NIC świątecznego :(:mad::( i po co ja tam pojechałam.....wiem po co.... po świeczki ojjj dużo ich kupiłam ( idą jak woda albo spalają się na wiór :D ). Pozdrawiam już świątecznie.......Mam nadzieję, że piec uruchomiąąąą życzę ciepła.......

Witam sie z wami,

Trafilam tu przypadkiem i wsiaklam na dobre. Ostatnio dostalam glupawki na punkcie industrialu, a ogladajac to "co sie tu wyprawia" mam ochote sie wprowadzic :)

Zeby nie bylo, zapodaje garsc inspiracji wg mnie industrailnych, mam tylko nadzieje, ze jeszcze ich nie widzialyscie ;)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Res62funkar-bara-som-liten.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/hemma_hos_Marie_Olsson_Nylander_1.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/hemma_hos_Marie_Olsson_Nylander_6.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/hemma_hos_Marie_Olsson_Nylander_15.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Marie-O-reg-1.jpg

Witaj Venus_m ...zapraszam :) a widzę, że Ty ze wpisowym :) co prawda Aricia wklejała zdaje się linka, ale w ogóle się nie przejmuj , ciężko się tu nie powielać :) najważniejsze, że podobają się nam podobne rzeczy więc rozgość się

tylko u mnie dziś mało gościnnie, bo zimno (brrrr) piec nie działa ...no masakra ...naprawią jutro ...mam nadzieję

Łe jeny, nie zazdroszczę z piecem - zmarzlak jestem. Naprawiony? Jakby co to zbieraj manatki, rodzinkę i dawaj do nas, mam już gdzie gości przenocować a i piec działa :)

Co do pieczenia, to ponoć albo ma się rękę do ciast, albo do mięsa - Ty widać z tych drugich. I dobrze, bo chłopy mięcho wolą :)

Domek fajny :)

postanowiłam w końcu zrobić sznurkowe kulki. problem w tym, że chciałam je zrobić z grubego sznurka pakowego....

1. poszła cała tuba kleju, na niewielką ilość sznurka

2. po nadmuchaniu balony okazały się jajowate :mad: , ale się nie poddałam

3. zrobiłam na próbę jedną małą kulkę, po minucie ZESZŁO Z NIEJ POWIETRZE :mad: :mad: ( miałam kupione tylko dwa balony, w razie, gdyby okazało się,że nie są okrągłe...)

4. nie poddałam się...myślę, z ostatniego balona zrobię lampion ( sporo sznurka w kleju, balon w wiadomym kształcie, więc samo się nasunęło...)

5. nawijałam, nawijałam, nawija..... i nagle jak nie pierdzielnie mój ostatni, balonik ( który miał być okrągły :mad: )...jego szczątki uwalone w oliwie i kleju, rozpezły się po podłodze i meblach....a mój szklany klosz od lampy upstrzyły klejowe piegi....i w tedy się poddałam....

wniosek : gruby pakowy sznurek + klej = bardzo kłujący pakowy sznurek :bash:

nienawidzę sznurkowych kuuuuuuulek!!!!:cry:

...jak pomyślę,że jutro będę musiała zdemontować zwis w salonie i szorować go, robi mi się słabo :sick:

a teraz :goodnight:

Edytowane przez aricia

Witaj Venus_m ...zapraszam :) a widzę, że Ty ze wpisowym :) co prawda Aricia wklejała zdaje się linka, ale w ogóle się nie przejmuj , ciężko się tu nie powielać :) najważniejsze, że podobają się nam podobne rzeczy więc rozgość się

Kurde a bylam przekonana, ze mam to zapisane z jakiejs mojej tajnej strony z inspiracjami :D (z ta tajnoscia to oczywiscie zart)

Zreflektuje sie nastepnym razem:D

Aricia wspolczuje, szkoda, ze nie przygotowalas sobie miejsca warsztatowego w ktorym jak sie nabrudzi to nie szkoda bo tylko uroku doda, ale w tak ladnym domu ciezko o takie miejsce ;)

http://lh3.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TRHVqXm4X5I/AAAAAAAAASU/sYxnbG1MLho/s800/494.jpg

To właśnie tego wieczoru,

gdy mróz lśni jak gwiazda na dworze,

przy stołach są miejsca dla obcych

bo nikt być samotny nie może.

gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,

w serca złamane i smutne

po cichu wstępuje otucha.

zło ze wstydu umiera

widząc jak silna i piękna

jest miłość gdy pięści rozwiera.

To właśnie tego wieczoru

od bardzo wielu wieków

pod dachem tkliwej kolędy

Bóg rodzi się w człowieku

Magicznych Świąt życzy Pavis

Waderka dziekuje za zaproszenie ale ...UWAGA UWAGA ...juz nie bede krzywic sie na zyczenia cieplych swiat bo ...piec naprawiony ...kosztowalo mnie to noc w mrozie, na podlodze w dzieciecym pokoju ...jakoze byl to jedyny, w ktorym byl elektryczny kaloryfer...BEDZIEMY MIEC CIEPLE SWIETA ...jak to niewiele potrzeba do szczescia :)

Aricia cos narozrabialas bo ja tez robilam z takiego sznurka ...moze za mocno napompowalas balon? ...kurcze wspolczuje sprzatania ...ale dla dziel trzeba sie poswiecac ...;)...marzysz o wiertareczkach i imadelkach mowisz ...:D

Venus-m no to czekam na cudne zdjecia z sekretnych i mniej...watkow :)

Pavis dziekuje za piekne zyczenia

Na scyńści na zdrowie

na to Boże Narodzyni

Cobyście byli zdrowi weseli

jako w niebie janieli

Cobyście mieli pełno gosci

jako na gałonzce łości

Cobyście mieli łobory pełne pudła

coby wom gospodyni przy piecu nie schudła

Coby się Wom darzyło kopiło

dyślem do stodoły łobruciło

Tak Wom Boze dej