Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oj nie nudzę...nie nudzę ;) szkoda tylko, że tak rzadko możemy spędzać czas we czwórkę...

powiem tak ...boli i to bardzo ...ale przetrząsnęłam każdy kąt i rozmawiałam ze sprzedawczyniami w każdym sklepie, który odwiedziłam tego dnia ...nie lubię się zadręczać więc odpuściłam ...chyba wytatuujemy się na 10 rocznicę ślubu ;)

• Odpowiedzi 6,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem że teoretycznie ;) wątek budowlany ...ale na budowie żadnych zmian ...a i na inspiracje jakoś czasu brak...korzystam z tego cudownego czasu, kiedy mogę pobyć trochę z chłopcami ...i wyprzedzę nieco kalendarz ale dziś zrobiliśmy prezenty na Dzień Babci i Dziadka

Niezbędne elementy

• bandaż
  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w niewielkiej ilości wody
  • klej
  • pędzelek lub gąbka
  • nożyczki
  • kartki papieru
  • gazety
  • zdjęcia dzieci

http://i3.fmix.pl/fmi747/a444077e000d73c64d20e60e/zdjecie.jpg

Do mieszanki kawy rozpuszczalnej wlewamy klej i mieszamy do uzyskania jednolitego płynu...bandaże tniemy na długość kartki i układamy na niej...następnie przy pomocy pędzelka lub gąbki nakładamy mieszaninę kawy z klejem...czekamy aż kartka wyschnie ... posłuży jako tło do naszej pracy...moje starsze dziecko jedną z wyschniętych kartek wykorzystało jako tło do mapy skarbów ;)

http://i1.fmix.pl/fmi1146/74f0f70c001232354d20e606/zdjecie.jpg

Na wyschniętym tle tworzymy kolaż i ...gotowe :D

http://i1.fmix.pl/fmi838/535b66cd0001058f4d20e5b9/zdjecie.jpg

już wkrótce mam nadzieję coś o drzwiach zewnętrznych ;)

Hej Lasche! Fajna ta kartka na dzień Dziadków :). Już zaczełam się zastanawaić skąd Ty wyczasnełaś polskie litery w angielskich gazetach, ale po chwili zreflektowałam się, że takowe ma polski sklep. Ale bystra jestem ;)

Ja też muszę już pomyśleć, bo co roku również powstają "samoróbki". A jeszcze musi do pocztą dojść do babć i dziadków :p

Na koniec wszystkiego NAJ na ten rok 2011 i zdrowotnie, duchowo, pięniężnie, o budowie nie wspominając ;)

Heloł sister, ściskam noworocznie :hug: Może jak w tym nowym roku się sprowadzisz do kraju, to będzie w końcu okazja, żeby poznać rodzinę ;)

A zakupy z H&M planujesz cudne :)

I widzę, że wena Cię nie opuszcza - manufakturka kwitnie - fajny ten pomysł na kartkę.

Pozdrawiam :wiggle:

Sister impreza na przełomie 2011/2012 murowana :)

Anetko oni tak tęsknią za dziećmi, że nawet jakbym chlapnęła plamę na środku ze zdjęciem dzieci to by się zachwycali :lol2: mój mąż się śmiał wczoraj bo oczywiście suszyłam na kaloryferze (ach ta moja cierpliwość) i wszystko w kleju i kawie....szoruję i klnę cicho pod nosem na siebie ...a on:kotku ty to potrafisz sobie zorganizować czas :)

Iwek o to będziesz prze szczęśliwa w 2011 :)

lasche, zazdroszczę Wam tego rodzinnego handmade!!! mój Gałgan nie przejawia zamiłowania do takich wyczynów. a może mnie brak cierpliwosci ;) ? paczka kredek ma w Jego łapkach baaardzo krótką żywotność....przerobiliśmy już chyba z pięć paczek, a pokolorowanych zostało może ze sześć obrazków!!! pewnie wrodził się do Tjatusia ;)