aricia 13.01.2011 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 (edytowane) no nie wiem...no może...wiem jedynie, że coś mi nie zagrało a to polaczkowskie zachowanie też zawsze mnie dobija....zarówno z jednej, jak i z drugiej strony....może dla tego tak mnie wzięło...ehhh....ciekawe, w którym pokoleniu da to się wyplenić.... Edytowane 13 Stycznia 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.01.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Aricia dzięki za link ...chętnie poczytam skąd te lampy nad barkiem musisz przyznać, że dziewczyna ma trochę racji ...bo Polski standard to meblościanka na ten przykład ...tylko żeby było jasne ...ja jestem bardzo daleka od krytyki...jeszcze pamiętam jak trzeba było zapisywać się w kolejce na te meblościanki i dostawało się cynk o każdym meblu pocztą pantoflową ...więc potrzeba nam czasu ...a i zarobki nie pomagają w zmianie wizerunku mieszkań co sezon...myślę, że mamy coraz więcej dostępu do czasopism z wnętrzami i internet pomaga niewątpliwie...i chyba nie tak łatwo się przebić w świecie polskiego dizajnu ...nie wiem ...nie znam ...ale w innych dziedzinach łatwo nie jest...myślę, że ona to miała na myśli ...odczytałam to raczej jako dość optymistyczne stwierdzenie ...idziemy ku lepszemu...ale ja zwykle widzę pełne pól szklanki (Aricia Ty też zdaje się )...a co do komentarzy ...no można zwrócić uwagę w proporcjach pozytywnych komentarzy i ich pochodzenia do negatywnych ...to raczej nie zmieni się przez wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 13.01.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 jasne jasne ...gdzie rdza i śmieci tam lasche :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.01.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Aj ta nasza mentalność polska.... Nie wiem jak u Ciebie Lasche, ale tutaj u mnie Polak czeka tylko żeby drugi Polak się potknoł. Nie wiem czemu tak jest. W około tylko chamstwo. Owszem mamy znajomych, z którymi się mocno zaprzyjaźniliśmy i mamy nadzieję, że znajomości te nie wygasną po powrocie naszym do PL. Ale takich dobrych duszyczek na palcach mogę policzyć. W większości przypadków spotykała nas przykrość od naszych "krajanów". Niestety, albo i stety możesz badziej liczyć na pomoc obywatelii innych narodowości niż naszych. Zresztą daleko patrzyć. Tu na forum też w niektórych tematach zauważyłam takie zachowania... Co do autorki tekstu na blogu, dużo u nas jeszcze do zrobienia. Niestety, ale ludzie z forum FM to tylko kropla w morzu nieuświadomionych . A i sami przyznacie, że i tu znajdą się "perełki", którym daleko do ideału ( bez urazy). Ja się uczę od tych, którzy potrafią wyłuskać to coś z wnętrz i mam nadzieję, że będę potrafiła przełożyć na swoje kąty. A jeśli nie to mnie FM uświadomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 13.01.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ....no widzicie, w takim razie ja mam zupełnie inne doświadczenia...moim zdaniem od czasu meblościanki i półkotapczanu (zapomniałaś lashe o tym cudzie designu ), którego byłam dumną użytkowniczką, wiele się zmieniło. wg.mnie...moje babcie są zachwycone moim mieszkaniem...cyt." lepiej niż w amerykańskich katalogach !" nie zraził je brak firanek, dywanów i betonowa ściana ! moja ciocia, która u siebie w domu z plamy" niedozamalowania ",nad kuchennym stołem zrobiła fresk na miarę picasso, dała mi radę,żebym już teraz zachowała ostrożność z meblowaniem, żeby nie zaburzyć przestrzeni!!!! większość znajomych z mojego pokolenia przy aranżacji domów i mieszkań korzysta z porad architektów. przy kuchni to już wręcz standard!!! ci, którzy chcą trochę okroić wydatki też sobie znajdują źródła doradcze i inspiracje ( i wtedy np. ja mam radochę, bo znowu mogę jeździć po sklepach z wykończeniówką, rozmawiać ze stolarzami, murarzami itp ;) ) ... u znanych mi architektów już od lat nie widziałam przestoju w pracy...wręcz przeciwnie.. ...więc chyba nie jest tak źle...a może znowu mam szklankę pełną w WIĘKSZEJ POŁOWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.01.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Rere u mnie to samo i raczej nie chce tego na forum komentowac ...my przyjaciol nie znalezlismy...raczej znajomych ...a mieszkam kilka lat...za to mam fantastycznych angielskich sasiadow...w ogole moglabym sie dlugo wypowiadac o ich uprzejmosci dla obcych ...wiem ze nie sa tak wylewni jak polacy ale ...bardzo mili...zawsze dostajemy kartke na swieta i drobne prezenty dla dzieci...wyjezdzaja z naszym koszem na smieci na ulice w dniu ich wyrzucania ...pytaja czy moga skosic trawe w swoim ogrodzie, bo wiedza ze maz odsypia nocki ...itp Aricia polkotapczanu nie bylo bo...nie bylo miejsca ...mieszkalismy w 3 osoby w pokoiku metr na metr a moja kochana mamusia w mieszkaniu dwupokojowym ma wciaz dwie mebloscianki wiec jak slysza o pomyslach corki na powieszenie zardzewialej lampy to usmiecha sie z poblazaniem ...ot szczesciara z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 A czemu uważacie, że narodowość powinna odgórnie kwalifikować ludzi do zaprzyjaźniania się? Wg mnie to obojętne czy Polak, Hiszpan czy Turek....albo mi odpowiada i coś zaskoczy albo nie i po sprawie. Nie szukalabym poklasku u ludzi tylko dlatego, że łączy nas kraj urodzenia. Przecież z większością Anglików nie łączą was też stosunki przyjacielskie i równie dobrze część z nich moze być zazdrosna czy cechwać się tymi wszystkimi wadami o których piszecie. A jak dotyczy to Polakow to jest to odrazu zauważalne. nie potrafie tego zrozumieć choć 80% męskiej strony mojej rodziny pracuje za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 13.01.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ...My ( Polacy) musimy być tacy poważni, zachmurzeni i czarnowidzący....przecież przeżyliśmy tyle zaborów, rozbiorów, dwie wojny i to ŚWIATOWE!, komunizm ...że o stanie wojennym nie wspomnę .... ... a półkotapczan - miodzio...do dziś się zastanawiam,jak to się trzymało, po zamknięciu na zasuwkę jak w barku mayland, mówiłam, to działa w obie strony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 13.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ....no widzicie, w takim razie ja mam zupełnie inne doświadczenia...moim zdaniem od czasu meblościanki i półkotapczanu (zapomniałaś lashe o tym cudzie designu ), którego byłam dumną użytkowniczką, wiele się zmieniło. (...) większość znajomych z mojego pokolenia przy aranżacji domów i mieszkań korzysta z porad architektów. przy kuchni to już wręcz standard!!! aricia, ale Ty mieszkasz w dużym mieście. masz (mamy) dostęp do wielu sklepów, rozwiązań, architektów też. nam jest jednak łatwiej. ja też mieszkam w dużym mieście... ale moje doświadczenia są zgoła inne niż twoje. dla naszej rodziny i znajomych cegła we wnętrzu, filc na kanapie, surowy stół z drewna, akrylowe krzesło, i szereg innych rozwiązań to rzecz nie do pomyślenia, jakieś fanaberie kwitowane półuśmieszkiem lub szczerym zdziwieniem a co do naszego wrodzonej polskiej życzliwości... to ja się nawet nie wypowiadam, bo i po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 13.01.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 A czemu uważacie, że narodowość powinna odgórnie kwalifikować ludzi do zaprzyjaźniania się? nie powinna. ale nie powinna też automatycznie kwalifikować do niczym nie uzasadnionej wredoty, zawiści i wrogości, no a tak niestety jest. chyba psychologowie nie mają co do tego żadnych złudzeń lasche, jeżeli mamy spierdzielać z tymi dywagacjami, to powiedz tylko słowo. a obrzucimy Cię błotem, skrytykujemy Twój dom i pójdziemy sobie w cholerę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ja tego tak nie odczytałam. a co do naszych gustów i upodobań wnętrzarskich, to myślę, że trochę za bardzo patrzymy na ten temat przez pryzmat FM - u know what I mean. Z tym się zgodzę w 100%. Poza tym tak jak piszesz, nadal powstają wnętrza bardzo przeciętne, niemalże nieróżniace się od tych jakie kreowali nasi rodzice. Ja wiele takich spotykam. I naprawdę, poziom wnętrz pokazywanych na fm jest wysoki, żeby nie powiedzieć bardzo wysoki I obojętne czy to beton we wnętrzu, minimalizm, angielszczyzna czy dom z bala. Sam fakt, że ktoś tu zajrzy sugeruje, ze już czegoś szuka, ze chce wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 13.01.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ....ale powstają też wnętrza ponadprzeciętne !!!!! wiele można obejrzeć na konkurencyjnym forum....LEROY/MERLIN :rotfl::rotfl: polecam, szczególnie w taki piękny dzień, jak dziś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.01.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 A czemu uważacie, że narodowość powinna odgórnie kwalifikować ludzi do zaprzyjaźniania się? Też uważam, że nie powinna. I nie chodzi o to, że jak się jest Polakiem to należy to lub to robić. Człowiek tak jak każdy z innej narodowości. Różnica taka, że łączy nas ojczyzna, kultura ( nie mylić z osobistą) i nie jest fajnie jak cię opluwa "swój". Człowiekowi robi się najzwyczajniej przykro i tyle. To takjakby sąsiad podkładał ci świnie. Kurcze nie wiem jak to napisać, żebyście zrozumiały mnie aricia no to fajnie, że masz wokoło ludzi świadomych swoich wnętrz . U mnie w rodzince, siostra męża, wybudowała się około dwa lata temu i to co ona zrobiła z tym domem pozostawia wiele do życzenia. I nie to, że mi się to nie podoba bo to nie mój styl, tylko te wnętrza w ogóle nie mają stylu. Ale żeby nie było, że tylko narzekam... Jedno rozwiązanie u niej doceniłam i ona o tym wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 aricia zobacz co Efilo wyszperała i wkleiła na wątku oświetleniowym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169495-100-pytań-o-lampy-.../page9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.01.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Mayland moge zapewnic cie ze zawsze interesuje mnie historia jednostki nie grupy spolecznej ...ale niestety przemawia przeze mnie doswiadczenie co nie znaczy przeciez ze poznalam wszystkich emigrantow jednakze zauwazam cechy wspolne ktore formuuja tozsamosc grupowa Polakow na emigracji i chyba o tym tu rozmawiamy (Rere znalazla przeciez przyjaciol) Monah obrzucanie blotem to ja mam gleboko w ...no wiesz gdzie czlowiek nabiera gruboskornosci zyjac samotnie zagranica a tak serio ...ja gadula jestem i juz wszyscy to odkryli (how come ??? ja sie pytam ) wiec rozgosccie sie dziewczynki Aricia ty sie uspokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.01.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 A no znaleźliśmy dzięki mojemu mężowi i jego pracy . Nawet ostatnio z nimi poruszyliśmy temat polskiej emigracji i do podobnych wniosków doszliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 13.01.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 nie powinnam tu zagladac...nie powinnam!!!! ten skorzano-srebrny fotel zwalil mnie z nog.... a biurko do kompletu i regal....szkoda gadac.,.... ale cena mocno nierozsadna coz,ze czlowiek chcialby urzadzic szalowo mieszkanie,jak sie nie da....mozna probowac podrabiac,ale to juz wychodzi z roznym skutkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 13.01.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ....ale powstają też wnętrza ponadprzeciętne !!!!! wiele można obejrzeć na konkurencyjnym forum....LEROY/MERLIN :rotfl::rotfl: polecam, szczególnie w taki piękny dzień, jak dziś! Cóż za ironia! Padłam ze śmiechu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 13.01.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Zatkało mnie! Kurcze, kobieto uwielbiam takie klimaty! Będe tu wpadać częściej , bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.01.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Żeby nie było, że tylko gadamy moje wielkie chciejstwo do odrapanej sypialni http://i1.fmix.pl/fmi140/b022ce29000dc82a4d2f6f6f/zdjecie.jpg Uwielbiam takie biurka ...i liczę, że znajdę jakieś do odrestaurowania lubię drewniane http://i1.fmix.pl/fmi1786/197a4180001f90b74d2f6ec3/zdjecie.jpg i bielone http://i1.fmix.pl/fmi359/28aa11f70009967c4d2f6e30/zdjecie.jpg i metalowe http://i2.fmix.pl/fmi2547/6a4595ad00074c374d2f729a/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts