Anna Broc 04.12.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Jaki kolor masz na ścianie tuż przy szafce ( kafelki,?) Sciany pasują na pewno jasne ( wanilia, ecru, leciutki żółty lub leciutki bezowy, takie ledwie,ledwie) lub w kolorze którejś z kropeczek z blatu. Może też koloru podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_8 04.12.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Chciałbym jakiś ciepły kolor. Może jakaś wanilia, pistacja, orange? Proszę o pomoc. PozdrawiamDancer myslę że twój pomysł z orange będzie ok!np. orszak faraona, blask pomaranczy lub magia mango z duluxa http://www.dulux.pl/c_oc_orange_popular.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 04.12.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Myślę,że jeżeli wejdziesz w jaskrawe kolory, twoja kuchnia straci na elegancji i nowoczesności. Widzę, że takie miałaś założenie kuchnia nowoczesna z dodatkiem "naturalnych" materiałów czyli kamiennego blatu. Nie wiem czy to prawdziwy kamień czy imitacja, ale nie ważne. Mam kuchnię podobną , beżowy blat pasujący do płytek trawertynowych, podobne jasne na podłodze, meble dolne szafki zebrano pasiak, a górne dąb bielony ściany delikatna żółć z nieco ciemniejszą (dulux)ale nie ostrą. Fajna jest farba Cafe latte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_8 04.12.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Liwia ma rację kolor farby Cafe latte jest fajny ale wtedy dancer twoja kuchnia bedzie wygladac jak na symulacji a chyba chcesz jakiejś malej zmiany. z tego co pamiętam to masz poprzecierane kafelki na podłodze jakby postarzane co daje efekt rustykalności. najlepiej jak sam wybierzesz kolor i odcień farby bazując natym co masz juz w kuchni np na kafelkach czy to na podłodze czy scianie, poprostu wybierz któryś z cieplejszych odcieni które na nich wystepują i których jest najmniej a wtedy uzyskasz efekt zgrania całości o którym mówi Liwia. poprzegladaj sobie kolory z innych gam duluxa. a jesli orange jednak Cię kusi to jaskrawe kolory niekoniecznie musza byc złe - bo dzis jaskrawy znaczy modny, nowoczesny, przy drewnie eleancki i na czasie. najnowsze projekty kuchni mają sciany wlasnie takie. wejdz na galerie kuchni nowocesnych http://www.kolorowe-kuchnie.pl i szukaj inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dancer 04.12.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Kolor orange widzialem w jednym ze studiow kuchennych. Wygladalo to ladnie i ciekawie, ale nie wiem czy z czasem ten intensywny kolor nie zaczalby mnie meczyc. Przejrzalem czasopisma zwiazane z wnetrzami i zauwazylem, ze w wielu aranzacjach przy kolorach podobnych do moich, dominuje jasny, cieply kolor (beż, wanilia, zólty). Poniewaz cale mieszkanie mam pomalowane farbami Tikurrila i Levis, z ktorych jestem bardzo zadowolony, to szukałem w sklepie kolorów tych producentów. W rezultacie kupiłem farbę Tikurilla Y306. Pomalowałem fragment sciany i jest to kolor na pograniczu wanilii i zółci. W weekend bede malował sciany, a za kilka dni pojawia sie mebelki. Wowczas pokaze efekt. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Dancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.12.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Tylko nie odcienie zieleni bo z brązowym to się zagryzą,najlepiej odcienie beżu,budyniowego(eckri) czy delikatnej pomarańczy lub ciepłego żółtego popieram beże, wanilie, ecru-zółty nie wchodzi w grę-widzę to codziennie u mamy i pomimo całej lojalnosci-gryzie się chociaz to lekki zółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 14.12.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witam.Jakie macie kolory ścian w kuchni,bede miał jasny gres poler,ciemne meble i dwie sciany do pomalowania ale na jaki kolor????Może fotki ktoś podesle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 14.12.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 arkadius, za mało napisałeś żeby cos poradzić. Najlepiej byłoby gdybyś wstawił zdjęcie wnętrza albo przynajmniej próbkę podłogi i koloru mebli. No i jakie te melbe ?? nowoczesne, rustykalne??? no i napiasz co lubisz: spokojne klimaty, ekstrawagancje? czy pomieszczenie duże, jasne, ciemne??? bo tak ogólnie doradzać to kiszka może wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 mamy jasny gres polerowany z ciemnymi dekorami, meble wenge, bialy sufit, a sciany caffe latte .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 17.12.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 a u nas ściany są turkusowe - wyglądają super - jak dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 18.12.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Zabudowa wenge, a ściany jasny beż...Lubie wszelkie beże i brązy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 19.12.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 U mnie też beda meble wenge. Może macie jakieś fotki bo nie ma jak to zobaczyć jak to wygląda,chyba że mnie zaprosicie na kawe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 19.12.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Meble jeszcze w fazie dopracowywania...A na kawę zapraszam...tylko chyba masz trochę daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geddeon 26.12.2007 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 spróbuj na tym coś dopasować....wprawdzie nie wiele widać ale zawsze coś... http://www.dekoral.pl/biznes/pomaluj_z_nami_dom.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA76 27.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 ja nie lubię mdłych kolorów, ściany zawsze można przemalować ! nawet pole kukurydzy z duluxa moim zdaniem będzie swietnie wygladało w takiej kuchni, poza tym doda słońca do ciemnych frontów i chłodnych blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dianap 03.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam U mnie jest ten sam problem - mam mebeki z IKEA dół czerwony wysoki polysk gora szklo czarne i biale Jaki kolor do tego pasuje? Podloge mam szary gres hiszpański z drobinkami blyszczacymi. Kto doradzi ?? Pod szafkami planuje fototapete - też nie mam na kolorystyke koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.01.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 To indywidualna sprawa jaki kolor. Ja bym zaczynał od zmiany koloru blatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartela 13.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Potrzebuję pomocy. Nie mam koncepcji na kuchnię. Zamówiłam meble: fronty w kolorze jasnej wanilii, boki calvados ciemny (coś koło pomarańczy), do tego blat w kolorze bardzo ciemnej pomarańczy w czarne mazołki. Płytki na podłodze mam w kolorach brąz, cappucino, kakaowy takie mazane. Nie wiem na jaki kolor pomalować ściany Potrzebuję Wasze pomocy. Kuchnia jest słoneczna od południa. Proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margarytka 13.07.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Pomaluj ściany w kolorze cappucino ,takim jak masz na podłodze . I sufit też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 14.07.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 a ja bym powiedziała, że zależy czy masz malutką kuchnię czy dużą w maleńkiej dałabym jaśniutkie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts