norti 02.06.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam, mam taki dylemat. Bardzo byśmy chcieli z żoną uzyskać dodatkowy pokój sypialny dla nas z mieszkaniu. Architekt zaproponował rozwiązanie z podziałem istniejącego pokoju w połowie ramy dużych drzwi balkonowych (pomiędzy skrzydłami drzwiowymi) + zmiany ścianek działowych z drugiej strony pokoju (ale z nimi już nie ma problemu). W związku z tym mam pytaniu czy w ogóle praktykuje się tego typu ścianki i z czego wykonać. Pierwotnie myśleliśmy o G/K, ale jedna z ekip budowlanych mówiła, że G/K się "łamie" i jest niezbyt odpowiedni na ścianki działowe. Tak więc druga myśl to zastosowanie bloczków silikatowych Silka/Ytong powiedzmy 6-8 cm + cienki tynk wykończeniowy. Myślałem, by ścianę wybudować prawie pod samą ramę okienną a przy samej ramie uszczelnić "dziurę" między ścianą a ramą. Czy jest to "poprawne" rozwiązanie ? A może możecie pomóc i zaproponować inną opcję ? Dziękuję z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norti 02.06.2010 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 O taki układ mniej więcej chodzi : http://img99.imageshack.us/img99/6327/sciankaokno.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts